przyzynam szczerze ze tego sie spodziewałam właśnie, choc miałam nadzieje ze tak nie bedzie:/
tez uwazam ze szkoda nerwow, i ostatnie nikt nie nazwał Cie głupią tylko niedojrzałą, choc jak teraz patrze... szkoda słow
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Agata_2 pisze:Czyli wy tylko byście dały kase na aborcyjną?
Kitka urodzi, odchowie kocięta, znajdziemy im dobry dom -> do nie wchodzi w gre?
Martulinek pisze:Istnieją różne opinie na temat sterylizacji ciężarnych kotek. Nawet na tym forum czytałam, że ktoś złapał bezdomną kotkę do sterylizacji, lecz nie zauważył, że jest ona w ciąży. Niestety, zabiegu nie przeżyła. Lekarz stwierdził, że jednak ciąża była zbyt wysoka. Tylko do pewnego momentu, możliwa jest aborcja, potem ryzyko zagrożenia również życia mamy - kotki jest bardzo duże.
Martulinek pisze:Nie, nie deklaruje się. Ale, jeśli mówi się, że aborcja w takim przypadku jest jedyną słuszną decyzją, to trzeba pokazać wszystkie strony aborcji. Ta dziewczynka powinna też o tym wiedzieć, bo to ona podejmie ostateczną decyzję i będzie musiała żyć z jaj dalszymi konsekwencjami, również z ryzykiem utraty kotki.
kimi1 pisze:Prosze tylko nie do Lutego :/
Agata_2 pisze:kimi1 pisze:Prosze tylko nie do Lutego :/
Dlaczego?
Ja właśnie chce tam wysterylizować moją kotkę, i myśle ze jest to dobry wet.
ups nie wiedziałam.kimi1 pisze:Agata_2 pisze:kimi1 pisze:Prosze tylko nie do Lutego :/
Dlaczego?
Ja właśnie chce tam wysterylizować moją kotkę, i myśle ze jest to dobry wet.
bo mam powody twierdzic, iz to nie jest kompetenty weterynarz
kasia95 pisze:Witam :D
Już mam neta. Ja osobiście nie popieram aborcji, po odchowaniu kociąt Kitka bedzie mogła mieć sterylke. Napewno juz mam zamówiona jedną kicie. Nasza pani o J. polskiego zamówiła. Dziś z mamą rozmawiała i mama powiedziala że jak nie bede się kłócić z moim bratem to kotki nie bedą zabite. Wiec teraz staram się nie kłócić się z moim starszym bratem [podlizuje sie]
Pozdrawiam
**megan** pisze:
Kasiu, jesteś dzielną i wrażliwą dziewczynką. Ja również nie popieram sterylizacji aborcyjnej. Śmierć przez aborcję jest równie bolesna jak ta po urodzeniu. Życzę Ci, żebyś szybko znalazła dobre domy dla kociąt. Przypilnuj też, żebyś zdążyła we właściwym momencie wysterylizować kotkę (zaraz po odkarmieniu kociąt). Załatw sobie talon na bezpłatną sterylizację (może w Poznaniu). Są lecznice, które bezpłatnie sterylizują bezdomne koty, a później otrzymują pieniądze od miasta. Możesz już teraz dać ogłoszenia, że szukasz domów dla kociąt. Trzymam kciuki!
Użytkownicy przeglądający ten dział: ASK@ i 31 gości