B.M.F juz tylko B.M. Sami juz z nami nie ma.-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2007 10:09

No to mieliscie wesolo :?

A co do weta - ja mam jednego - zaufanego i sprawdzonego - i jezdze do niego na drugi koniec miasta. Wole juz dluzej jechac, niz eksperymentowac. Dopoki tego weta znalazlam - przetestowalam czterech i wiem, ze dobrze wybralam. W dodatku za kazdym razem wet sie zachwyca, kotki po pyszczkach caluje i im powtarza, ze sa najpiekniejszymi kotami jakie widzial i w ogole cudowna rasa
:roll:

Za takie teksty to juz go po prostu kocham :wink:

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Czw sie 30, 2007 14:45

ja tez mam sprawdzonego weta,i tez na drugim koncu miasta ale..za chiny nie moglismy przez ta przeprowadzke znalezc numeru telefonu :oops:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Czw sie 30, 2007 15:06

czas wrzucic jakies prowizoryczne fotki :wink:
zdjecia w albumie pokaza sie pewnie za jakies 30 minut

porownajcie z tymi fotkami z samego poczatku :mrgreen:

oczywiscie to nie jest koncowy efekt...brakuje pralki (to ta dziura w kuchni :lol: )szafki nie maja jeszcze uchwytow,brakuje drugiego regalu w kuchni i małego stolika,brakuja dywany,w pokoju dziennym narazie wszystko ustawione prowizorycznie,ale....stojaki na kwiaty stoja w miejscach docelowych :mrgreen: :mrgreen:

http://foto.onet.pl/5t0ex,t11wtogssngo,b3e8f,u.html
no i oczywiscie brakuje firanek i zasłon :oops:aha wanna bedzie odnowiona 4 wrzesnia,poza tym trzeba cos połozyc na podloge w łazience,zakryc dziury na scianie jakims obrazkiem(chcielismy powiesic tam obrazek ale sciany sa takie ze sie sypia...sam piach w tym miejscu....)no i mam za duzo kwiatow nie mieszcza mi sie :roll: :roll: wczesniej stały na regałach ktore stały blisko okna,teraz regały sa w glebi pokoju i nie mam gdzie kwiatow ustawic....i w pokoju goscinnym brakuje biurka i łózka dla gosci,ale w sobote juz bedzie :D

kasia essen

Post » Czw sie 30, 2007 17:17

Kasiu przeraziłam się tym tytułem,ale cieszę się że tak się skończyło.
Cieszę się ,że pomalutku już kończycie urządzanie domu :)
Zyczę Wam w nowym gniazdku wszystkiego naj naj :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt sie 31, 2007 18:12

dziekuje Moniko :D

kasia essen

Post » Wto wrz 04, 2007 15:46

melduje się :)

Kasiu, ślub był piękny, super że znalazłaś kogoś kto Cię kocha za to i pomimo tego jaka jesteś. Życzę wam wszystkiego naj.

I proszę wymiziać Baksia i Majeczkę od ciotki Rudej :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Wto wrz 04, 2007 21:14

rambo_ruda pisze:melduje się :)

Kasiu, ślub był piękny, super że znalazłaś kogoś kto Cię kocha za to i pomimo tego jaka jesteś. Życzę wam wszystkiego naj.

I proszę wymiziać Baksia i Majeczkę od ciotki Rudej :twisted:

a jaka ja jestem :wink: :wink: :?: :?: inna :?: :?: :twisted:

kasia essen

Post » Śro wrz 05, 2007 9:20

Każdy jest na swój sposób jakiśtam inny, każdy ma jakieś odpały i takie tam... najważniejsze to to u siebie nawzajem akceptować :)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Śro wrz 05, 2007 11:50

też się melduję :twisted: masz piękny widok za oknem

wycałuj ode mnie biednego narkomana, nieźle Was wystraszył :?
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Sob wrz 15, 2007 10:27

kot narkoman..ale chyba nie tylko.Melduje ze jako tako sie urzadzilismyi nareszcie moge odsapnac.Mam niestety problemy z baksem ktory jest prawdziwa indywidualnoscia.Glaski kiedy on chce i ogolnie lazi wlasnymi drogami.ALe codzien rano byl u nas w lozku na pieszczoty.Od czasu przeprowadzki baks jest zly :( najpierw zwiewal przez balkon do ogrodka.nie pomagalo obstawianie dziury kaktusami.Potem po osiatkowaniu balkonu przegryzal siatke,przewracal ceglowki zabezpieczajace szpare ktora nie moglismy osiatkowac (moglismy osiatkowac ale bez robienia dziur w elewacji).Teraz troche sie uspokoil,juz nie probuje uciekac bo wie ze balkon jest osiatkowany solidnie ale...nie daje sie dotknac,ucieka na nasz widok,tylko na widok jedzenia sie rozwesela.Spi gdzies w kacie,jak wchodzimy do pokoju to on przenosi sie do innego :roll: leje mi Maje :roll: co prawda dwa razy dziennie ganiaja sie jak wariaty oba po mieszkaniu,ale...on jest wyraznie na nas zly.Skonczylo sie przychodzenie do lozka,mruczanki i pieszczoty-mamy za to wycie pod drzwiami i na balkonie... :roll: Maja natomiast widac ze jest bardziej zwiazana z nami niz z mieszkaniem.Tuli sie,gada,duzo czasu spedza na balkonie ale nie probowala uciekac nawet jak balkon byl nieosiatkowany.Teren jest w sumie bezpieczny.Jest to zamkniete podworko-wstep maja tylko mieszkancy.Ale...ogrodkow jest wiele,i nie wiem czy by ktos takiego kudlacza jak baks nie ...ukradl :oops: poza tym jest tu wiele niekastrowanych kotow,ktore wychodza do ogrodka i nie raz slyszalam bojke.Poza tym choroby,pasozyty..nie chce by baks wychodzil ale on wyraznie jest nieszczesliwy i te wycie pod drzwiami,takie zalosne :roll: co ja mam z ta bestia zrobic :?: :(

kasia essen

Post » Sob wrz 15, 2007 11:06

może poprostu potrzebuje więcej czasu. w końcu jednak cały czas jest z wami, więc musi się w końcu przyzwyczaić.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Sob wrz 15, 2007 12:18

Kasia, może on jest kotem który bardzo nie lubi zmian. Poczuł się poprzednio bezpiecznie, przekonał do warunków, TŻ, a teraz mu wszystko zmienili, a na dodatek zafundowali "lizanie cukierka przez papierek", czyli ogródek bez wyjścia :twisted:
Moher jest podobny - potrafi się obrazić na dłużej i zachowuje się tak samo. Zostawienie go sobie niewiele daje, zamyka się coraz bardziej. Ja go jednak dopadam tam, gdzie spi, głaszczę pod bródką, czy gdzie najbardziej lubi, mówię do niego i nie przejmuję się odwracaniem głowy i brakiem reakcji - wtedy po paru dniach mu przechodzi.
A może Feliway?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Sob wrz 15, 2007 12:21

Myślę ze to kwestia charalteru kota - Baks ma mocny charakter wiec musi zaakceptować sytuacje a wtedy wszystko wróci do normy 8)
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Sob wrz 15, 2007 12:45

wlasnie w tym sek,ze baks to uparciuch.Sadze ze to nie zmiana mieszkania bo przeprowadzalam sie z nim czesto ale wlasnie te lizanie cukierka przez papierek tym bardziej ze udalo mu sie kilka razy zwiac na trawe.On dostaje szalu jak widzi koty na ogrodku,wtedy leci i nie patrzy jak byle wyjsc do kotow...on jest poprostu na mnie zly..od 3 tygodni.Nawet do tzeta nie przychodzi.Jak chcemy go poglaskac,przytulic to odsuwa sie z obrzydzeniem na pysku... :roll: odpycha nas lapami i ucieka do innego pokoju z ogonrm przy ziemi..feliway..nie wiem :roll:

kasia essen

Post » Sob wrz 15, 2007 12:48

Czarna, a ty byś wreszcie coś napisała co u duetu SS a nie :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

[poprzednia][następna]