Urwis, Kacper, Benio i Gizmo/parę fotek z działki str 95:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2007 9:14

Baranki polegają na tym, że o 5 rano trzeba iść do Dużej i parę razy ją bodnąć w głowę, żeby wstała i dała jeść. :)
pozdrawiam
Ciupulka :wink:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 14, 2007 10:00

catawba pisze:
cassidy pisze:Przypomina mi to pewnego kota... :roll:

Mikuś jest taki?

nie wiem dokładnie na czym polegają baranki, bo Urwis tego w repertuarze nie posiada, ale zastanawiam się, czy Kacper tego nie robi...
bo jak tylko ręka wisi poza łóżko, to głową ją bodzie i cały się nadstawia, żeby się o nią otrzeć :D
normalnie samoobsługowy kot 8)

No jest taki, że ani łapy nie podniesie, ani ząbków nie wystawi :D
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Pt wrz 14, 2007 13:06

cassidy pisze:No jest taki, że ani łapy nie podniesie, ani ząbków nie wystawi :D

to jest kochanyyyy.. :)
zawsze żartowałam, że gdyby ktoś chciał mi zwinąć Urwisa to by go szybko oddał..
to kot do kochania, ale dla bardzo cierpliwych i tolerancyjnych ludzi :D
i przede wszystkim - kochających koty bezwarunkowo :lol:
nawet moje babcie i bratanice od niego oberwały, praktycznie za nic. diabelstwo jedno :twisted:

dzięki Ciupulko za wyjaśnienie.. to w takim razie Kacperek musi jeszcze trochę popracować nad tym... choć może niech się nie trudzi.. na razie śpi ładnie z nami i nie budzi, więc .. może się obejdę :lol:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pt wrz 14, 2007 13:42

catawba pisze:
cassidy pisze:No jest taki, że ani łapy nie podniesie, ani ząbków nie wystawi :D

zawsze żartowałam, że gdyby ktoś chciał mi zwinąć Urwisa to by go szybko oddał..
nawet moje babcie i bratanice od niego oberwały, praktycznie za nic. diabelstwo jedno :twisted:

dzięki Ciupulko za wyjaśnienie.. to w takim razie Kacperek musi jeszcze trochę popracować nad tym... choć może niech się nie trudzi.. na razie śpi ładnie z nami i nie budzi, więc .. może się obejdę :lol:

Aaa i jeszcze jedno. Jak duża nie chce mnie miziać to też barankami przypominam. :wink:
Obrazek

maggia

Post » Pt wrz 14, 2007 19:25

maggia pisze:
catawba pisze:

Aaa i jeszcze jedno. Jak duża nie chce mnie miziać to też barankami przypominam. :wink:

hmm... to jak wrócę do Pz i trochę dłużej z kotkiem pomieszkam to będę na pewno wiedzieć czy to to :)
w każdym bądź razie, Urwis tak nie robi, cokolwiek to jest :D
Obrazek

catawba

Post » Sob wrz 15, 2007 10:25

Już się nie mogę doczekać, aż wrócę do mojego małego przytulaka. Podobno w nocy grzecznie śpi, a od rana łobuzuje. czyli dobrze wychowany kotek :D

Nie byłoby mi tak tęskno, gdyby nie fakt, że mój drugi przytulak, Urwis, pojechał z ojcem na działkę. no cóż.. tam mu lepiej niż w blokowych murach.. tylko ja nie mam czego miziać :(

a Gizmo już ma swoją rodzinkę w komplecie, więc na pewno jest mega szczęśliwy :D

Cioteczki, jak robicie takie ładne podpisy???? Bo ja taka blondynka komputerowa znowu nie jestem, ale chwilowo nie mam czasu się za to zabrać i byłabym wdzięczna za podpowiedź..
na mój teraz nie patrzcie.. dopadnę mojego kompa to pozmieniam fotki i przede wszystkim - wyrównam :oops:
Obrazek

catawba

Post » Sob wrz 15, 2007 10:46

catawba pisze:Już się nie mogę doczekać, aż wrócę do mojego małego przytulaka. Podobno w nocy grzecznie śpi, a od rana łobuzuje. czyli dobrze wychowany kotek :D

Nie byłoby mi tak tęskno, gdyby nie fakt, że mój drugi przytulak, Urwis, pojechał z ojcem na działkę. no cóż.. tam mu lepiej niż w blokowych murach.. tylko ja nie mam czego miziać :(

a Gizmo już ma swoją rodzinkę w komplecie, więc na pewno jest mega szczęśliwy :D

[b]Cioteczki, jak robicie takie ładne podpisy???? Bo ja taka blondynka komputerowa znowu nie jestem, ale chwilowo nie mam czasu się za to zabrać i byłabym wdzięczna za podpowiedź.. [/b]
na mój teraz nie patrzcie.. dopadnę mojego kompa to pozmieniam fotki i przede wszystkim - wyrównam :oops:

Podpisy takie ładne robi gattara i varia. :D
Obrazek

maggia

Post » Sob wrz 15, 2007 11:02

maggia pisze:
catawba pisze:Już się nie mogę doczekać, aż wrócę do mojego małego przytulaka. Podobno w nocy grzecznie śpi, a od rana łobuzuje. czyli dobrze wychowany kotek :D

[b]Cioteczki, jak robicie takie ładne podpisy???? Bo ja taka blondynka komputerowa znowu nie jestem, ale chwilowo nie mam czasu się za to zabrać i byłabym wdzięczna za podpowiedź.. [/b]

Podpisy takie ładne robi gattara i varia. :D

aaa.. takie zdolniachy.. :D
Obrazek

catawba

Post » Pon wrz 17, 2007 9:40

Dzień dobry :D
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Pon wrz 17, 2007 9:42

Dobry!! Obrazek

Co tu taka cisza??? Obrazek
Obrazek

maggia

Post » Pon wrz 17, 2007 14:28

O.. coś znalazłam :)
catawba nie chce wręczyć nagród za pierwsze 3 miejsca, to sama to zrobię :)

cassidy Obrazek
Kociareczka Obrazek
Anka Obrazek
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Pt wrz 21, 2007 11:38

wow cassidy genialna jesteś!! dzięki! :)
a cisza, bo mnie nie ma na necie ;( w Poznaniu za często nie jestem, a w domu totalnie siadł :(
poza tym chora jestem .... ale najważniejsze że u kotów ok.
Kacperek na mnie w nocy śpi :D i bryka jak młody koziołek ;)
Obrazek

catawba

Post » Pt wrz 21, 2007 11:42

catawba pisze:wow cassidy genialna jesteś!! dzięki! :)

U mnie będą puchary dla 3 pierwszych osób w drugim wątku :D Jakoś nagrodzić trzeba 8)

catawba pisze:a cisza, bo mnie nie ma na necie ;( w Poznaniu za często nie jestem, a w domu totalnie siadł :(

Dlaczego właściwie tak ten net Ci siada ? Gdzie teraz jesteś ? :)

catawba pisze:poza tym chora jestem .... ale najważniejsze że u kotów ok.

To się kuruj, bo spotkanie forumowe się zbliża 8)

catawba pisze:Kacperek na mnie w nocy śpi :D i bryka jak młody koziołek ;)

Ale masz fajnie Obrazek
Też bym tak chciała :roll:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Pon wrz 24, 2007 12:49

Znów wpadłam na moment ... :/

net mi siada, bo chyba karta jest jakaś lewa.. mam Orange'a i dzieją się dziiiwne rzeczy..
najpierw chodziło ok, ale teraz a to komputer nie czyta karty, a to się połączy na kilka minut, po czym zupełnie się rozłącza.
wtedy jedynym ratunkiem jest zrestartowanie kompa i łączenie od nowa, ale połączenie jest tak krótkie, że nie zdążę nawet odczytać maili ;(
no i przy tym, karta mi zamula cały komputer, więc nawet to zrestartowanie łatwo nie idzie ..
generalnie lada dzień oddam kartę do serwisu, bo już tak się z nią bawię chyba 2 miesiące.. być może to moja wina, bo przekroczyłam limit transferu i może mi go odcięli.. nie wiem, chętnie bym zapłaciła za nadprogramowy transfer, ale nie ma jak się skontaktować z Orangem. nie odpowiadają na maile, jak dzwonię nie ma konsultanta..
dlatego w końcu idę do nich osobiście bo się lekko wkurzyłam :evil:

no ale piszmy tu o kotach.. :)
Kacperek został Kacperkiem, jak niektórzy przypuszczali. Nie mogliśmy dojść do porozumienia z Cykorem i Tigrem, zresztą doszliśmy do wniosku, że Cykorem to on już nie jest ;)

Kacperek już się przed nami nie chowa, choć jak kolega do nas przyjdzie to cały się trzęsie.. kolega musi częściej przychodzić ;)
ale kochany jest niesamowicie. strasznie przyjacielski, śpi na mnie między nogami lub na klatce piersiowej, albo między nami na kołdrze ;)
wystarczy, że na niego spojrze, już drze mordziaka i leci galopem na pieszczotki. Chyba, że ma nastrój na zabawy, wtedy nie da się złapać, tylko zasuwa po całym pokoju..
a akrobacje jakie robi.. mamy ubaw po pachy ;)
z jedzeniem też nie ma problemu, bo wsuwa cokolwiek mu podsunę, co mnie bardzo cieszy ;)
zamówiłam dla niego drapak, bo mam wrażenie że mieszkanie jest dla niego za małe. goni muchy i pająki po ścianach, tzn. marzy, żeby się po ścianie za nimi wspiąć ;)
generalnie.. kotek rewelacyjny.
zdjęcia pstrykam, ale nie mam chwilowo ich jak zaprezentować, ale cierpliwości cioteczki ;)

siedzę teraz w Browarze i zaraz kończy mi się net, ale spróbuję dojść jutro :)
dzięki kochane za odwiedzanie wątku! :D
buźki dla Was!
Obrazek

catawba

Post » Pon wrz 24, 2007 13:13

Szkoda, że ten net Ci tak szwankuje :( Mam nadzieję, że wizyta w Orange coś poprawi :D
Wymiziaj Kacperka (szkoda, że nie Tigro :) ) Buziaczki :D
Obrazek
Obrazek

cassidy

[poprzednia][następna]