S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2007 11:04

iwona_35 pisze:
Jaaga pisze:Dziś dzwonił do mnie pan, który chce kocurka i kotkę. Ja mojej Zołzuni na razie nie wydaję. Powiedziałam o czarno-białym kocurku. Czy ktoś ma zdrową ok. 2 mies. kotkę? Pan ma rozmawiać z żoną i chce dziś przyjechać. W domu są dwa psy, koty będą wycięte.
Iwona 35, pisałam o twojej koteczce, ale nikt już się nie odezwał. Dzis jest piątek, wiec znów powinny być telefony.
Czy biało-bure maluszki z kociej rodzinki są już do wydania?

Ech, przydałoby się aby Pipsi trafiła do domku, bo wtedy zwolniło by sie u mnie miejsce.

Jaaga, szczepionkę przywieziemy ci jutro, dziś po nie jadę.

A koteczki u mar9 są jeszcze za małe..tak myślę :roll:

Kruszynka jeszcze karmi maluchy, więc moze poczekajmy jeszcze trochę.
Iwona_35 i Ko_da uzgodnijcie między sobą, które futro ma do mnie trafić na tymczas
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt wrz 14, 2007 11:14

mar9 pisze:Iwona_35 i Ko_da uzgodnijcie między sobą, które futro ma do mnie trafić na tymczas

No wyjaśnione , rozmawiałam z Małą okazało się że Ko-da wzięła już tego kota na tymczas od tej baby i nie rozmawiamy o maluchu tylko o tym dorosłym.......Kot nie trafił do schronu tylko do Ko_dy...
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt wrz 14, 2007 11:35

OK, to czekam jutro na Gacusia
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt wrz 14, 2007 11:46

niezłe zamiszanie :P -mamy za dużo kotów i tyle
domki znajdowac sie, natychmiast :twisted:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 14, 2007 12:08

Mała, podobno Gacuś ma już ogłoszenia, a poza tym jest taki ładny (i zdrowy), ze może być u mnie na tymczasie krótko a wtedy... wiesz juz co :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt wrz 14, 2007 12:10

mar9-ty jestes niesamowita :1luvu:

Mała1

Post » Pt wrz 14, 2007 12:23

nad Gacusiem zastanawia sie pewna pani da mi wieczorem odpowiedz, kurde ale sie miesza no :lol: u mojej mamy jest około 5-6 tygodniowy Koralik jest zdrowy i tryska energią ale jak ma isc do pay to raczej z takim w podobnym wieku zeby kurcze ............on jest jeszcze maleńki ....... :roll: wiecie o co mi chodzi :roll:

a Kiara jedzie jutro albo najdalej w niedziele już do swojego domu , rano wraca mąż i mamy wycieczke do Krakowa , trzymajcie kciuki żeby wszystko sie powiodło :wink:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pt wrz 14, 2007 12:45

Kocurek przywieziony przez Małą pojechał do nowego domku :D . Nie musicie więc jutro przywozic dla niego szczepionki, będzie dla jakiegoś schroniskowca. Pan, który dzwonił wcześniej o niego, zadzwonił do żony, ze ma wyjść z pracy i odebrać malucha. Pani najpierw zrobiła dla niego zakupy i przyjechała zaopatrzona we wszystko. Kotek będzie zaszczepiony w poniedziałek. Zamieszka w Katowicach.
Została mi tylko Zołzunia, ale ona od nowa sie rozchorowała i na razie nie dam jej nikomu, bo się o nią boję.

Mam problem z Dudusiem :( . Duduś mieszka w pustym pokoju u mojej mamy. Niedługo będzie tam za zimno dla niego, bo pokój jest nieogrzewany, a zresztą, co to za zycie w izolacji od ludzi. Zainteresowanie nim jest zerowe. Moja mama coraz bardziej się niecierpliwi, a ja nie mam co z nim zrobić, bo on panicznie boi się psów i innych kotów (rzuca sie po ścianach, drzwiach i oknach, jak jest wśród zwierząt). Na dodatek ma koszmarny kamień na zebach i nadżerki w pysiu. W uszach pojawiła mu się ropa. Z tego wydrapał za uchem ogromny placek włosów. Ma więc duzą, poranioną pazurami ranę. Trzeba by mu wyczyścić zęby i zrobić badania, żeby nadawał się do adopcji. W tym wieku może cierpiec na mocznicę. Niestety, ja nie mam teraz pieniędzy, a to co dostałam z bazarku pzeznaczam na dalsze leczenie Zołzy i później szczepienie, jeśli starczy. Czy mogę liczyć na pomoc, żeby biedak miał jakieś szanse na przyszłość? Jak moja mama kaze mi go zabrać, to pozostaje tylko strych, czyli dla niego żadne rozwiązanie :roll: .

Czy oprócz Pipsi jest jakiś młody kotek do wydania w DT? Ja już nie mam żadnego kota, a ludzie dzwonią dalej. Szkoda tracić okazji. Proszę o wiadomość.

Czekam na Arizonę. Czy jutro trafi do mnie?
Jeszcze mam mięsko od Julity dla kotów ze schronu.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt wrz 14, 2007 12:45

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Pt wrz 14, 2007 12:50

ufff, pewnie ,ze pomozemy w badaniach Dudusia- jutro sie bedziemy widziec z Iwona to pogadamy o finansach, bo nie wiem jak stoimy, ale pełna krew to 50 zł gdzies, trzeba bedzie wyskrobac.

Arizonke jutro przywieziemy,rzecz jasna.

a jeden zdrowy młody kot jest u anemonn-Piracik ,z watku ,,czworka do brydza,, -tzn ja nie wiem dokładnie ile on ma -kilka miechów.
Jest tez mały kociak u mamy ko_dy, od chyba 3 dni-nie wiem czy to wystarczajaco długo,zeby mówic,ze zdrowy.

Mała1

Post » Pt wrz 14, 2007 12:54

Jaaga pisze:Kocurek przywieziony przez Małą pojechał do nowego domku :D . Nie musicie więc jutro przywozic dla niego szczepionki, będzie dla jakiegoś schroniskowca. Pan, który dzwonił wcześniej o niego, zadzwonił do żony, ze ma wyjść z pracy i odebrać malucha. Pani najpierw zrobiła dla niego zakupy i przyjechała zaopatrzona we wszystko. Kotek będzie zaszczepiony w poniedziałek. Zamieszka w Katowicach.

czyli wycofuje jego ogloszenie z Allegro :)

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Pt wrz 14, 2007 12:55

Jaaga pisze:Kocurek przywieziony przez Małą pojechał do nowego domku :D . Nie musicie więc jutro przywozic dla niego szczepionki, będzie dla jakiegoś schroniskowca. Pan, który dzwonił wcześniej o niego, zadzwonił do żony, ze ma wyjść z pracy i odebrać malucha. Pani najpierw zrobiła dla niego zakupy i przyjechała zaopatrzona we wszystko. Kotek będzie zaszczepiony w poniedziałek. Zamieszka w Katowicach.

wspaniałe wieści
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt wrz 14, 2007 12:56

karee pisze:

czyli wycofuje jego ogloszenie z Allegro :)

Karee-ale wiesz ktory to,nie ten co go wzieła ko-da ,tylko ten co trafił do jaagi

Mała1

Post » Pt wrz 14, 2007 12:59

nowe zdjecia Gacusia

ObrazekObrazek Obrazek
tu pozował do puszki która będzie wkrótce na bazarku :lol:

Obrazek Obrazek

ja mam do adopcji maluszka Koralika zdrowy czarno biały chłopaczek :wink: u mamy jest od poniedziałku dziś 5 dzień i nie dzieje sie nic złego :lol: ........................ biedny Duduś :( trzeba uzbierać znowu pieniązków duzo nam kotów choruje :( jak ropa w uszkach to go pewnie boli bardzo :( :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pt wrz 14, 2007 13:03

[quote="Mała1"]ufff, pewnie ,ze pomozemy w badaniach Dudusia- jutro sie bedziemy widziec z Iwona to pogadamy o finansach, bo nie wiem jak stoimy, ale pełna krew to 50 zł gdzies, trzeba bedzie wyskrobac.
/quote]

Tak Mała ma racje , jutro wspólnie sprawdzimy sie jak stoimy finansowo
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]