Obłędne, kolorowe kociaki w domach, ale kciuki b. potrzebne!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2007 21:32

Ja też się zachwycam!!! :D chyba to widać wyżej :roll: :wink:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Wto sie 07, 2007 18:43

a co tu tak pusto??? :evil:

kotki czekają na domek!!!
Obrazek

catawba

Post » Śro sie 08, 2007 8:51

hopsa!!! :D
Obrazek

catawba

Post » Sob sie 11, 2007 18:15

Jana, proszę Cię napisz coś więcej o Kacperku :) Jak idzie jego socjalizacja?
Obrazek

catawba

Post » Wto sie 14, 2007 8:43

Wczoraj wpadłam do kociaków z wizytą. Trafiłam na wieczorną chwilę wolności :wink: - trio wypuszczone z klatki brykało po pokoju.

Maciuś to mega przylepa, tuli się, mruczy, siedzi na kolanach.

Zuzka mnie udrapała przy próbie przytulania, ale potem bawiłyśmy się myszką i już bez strachu dawała się zaczepiać i głaskać.

Kacper nadal zachowuje dystans. Ciapowaty dystans - nie protestuje przy braniu na ręce, ale miziasty nie jest. Za to jest (według mnie) najpiękniejszy :twisted:

Towarzystwo zdrowe, rozbrykane. Niestety, kociaki rosną jak na drożdżach i za chwilę już nie będą słodkimi maleństwami, po które domki mogłyby się ustawiać w kolejce :(

Zdjęcia porobione, ale soft strajkuje i nie udało mi się wczoraj przegrać zdjęć :evil:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto sie 14, 2007 13:46

oooo.. fotki... SUPER!!!

to ja czekam :D
Obrazek

catawba

Post » Sob sie 18, 2007 12:16

Zuzka właśnie pojechała do nowego domu :D Proszę o kciuki, chociaż domek naprawdę wzbudził moją sympatię i zaufanie :D

Maciek i Kacper nadal w klatce...

Jana

Post » Pon sie 20, 2007 9:39

Obrazek
Kacper

Obrazek
Maciek

Obrazek
razem, w klatce...

Jana

Post » Pon sie 20, 2007 23:53

Rodzina musi się trzymać razem... więc hopsajcie na pierwszą stronę do Nosi :wink:

Katek

Od: Wto gru 05, 2006 13:13

Post » Pon wrz 10, 2007 12:51

Wczoraj wyekspediowałam Kacperka do Kicina. Już jest u catawby, czekamy na obszerne relacje :D

Zuzia zadomowiła się w nowym domku, dostała nowe imię - Niunia, zaprzyjaźniła z rezydentką, tylko... sika nie do kuwety i raz zdarzyła jej się kupa za łóżkiem :( :( :( Na razie trwa wymiana korespondencji, mam nadzieję, że dziewczynka się uspokoi, bo inaczej pewnie wróci :(

A Maciuś zostaje u p. Izy. Już nie potrafi go oddać, taki kochany z niego kotek :)

Jana

Post » Wto wrz 11, 2007 8:52

to było wczoraj tylko nie udało mi się wysłać:

taaa.. kacperek jest już u mnie i muszę powiedzieć, że takiego cykora jeszcze nie widziałam :) wczorajszy wieczór i noc spędził za szafkami wciśnięty pod kaloryfer. dziś już było znacznie lepiej, a teraz jest prawie wyluzowany 8)
na razie nie bardzo chce jeść, ale pije mleczko dla kotów. jest jeszcze ostrożny i za bardzo nie zwiedza pokoju, tylko siedzi na kartonie pod łóżkiem. Od czasu do czasu go biorę na głaski - początkowo się trząsł cały, teraz po chwili już mruczy i się przeciąga, więc wszystko idzie do przodu. Po takich miziankach ma jakby więcej odwagi i trochę spaceruje po pokoju, ale jeszcze jest strasznie czujny i na każdy dziwny odgłos leci pod łóżko :lol:
zaczyna się też powoli bawić myszką :)
my już go kochamy :) jest śliczny, milutki i strasznie grzeczny.. słodko nieśmiały.. jak chce ode mnie uciec, to udaje cicho - ciemnego.. powoli, próbuje się przecisnąć pod pachą, żebym tylko nie zauważyła ;)
ostatnio internet mi siada i po 10 min po prostu przestaje działać, więc jak tylko się to poprawi, kotek dostanie własny wątek, gdzie obiecuję wklejać zdjęcia maluszka :)

a za Zuzię/Niunię trzymamy kciuki i łapki! chyba Kacperkowi brakuje kociego towarzystwa :(
Obrazek

catawba

Post » Śro wrz 12, 2007 18:13

To było wczoraj:

a dziś już jest zupełnie inaczej. wczorajszy wieczór, kiedy oglądaliśmy tv przy zgaszonym świetle zrobił swoje. kotek się ośmielił, więc przykryty ciemnością pokoju odważył się pozwiedzać wszystkie zakamarki. w nocy latał po całym pokoju, a dziś to już zupełnie inny kot.
siedzi ze mną w łóżku, nadstawia się do głasków, mruczy, ugniata i liże mi paluchy :D
ładnie się bawi, lata jak szalony za muchami, zaczął jeść... tylko od czasu do czasu popiskuje i czasem ucieka do wersalki jak się czuje zagrożony, ale po chwili wyłazi.
generalnie to jest ostrożny, ale właśnie mnie przy kompie zaczepia, więc jest super wg mnie :D
net mi jakoś dziwnie działa (5 min na dzień), dlatego trochę potrwa zanim założę wątek i wstawię fotki, ale postaram się zrobić to jak najszybciej :D
Obrazek

catawba

Post » Czw wrz 13, 2007 9:21

Ogromnie się cieszę :D Pamiętasz, co powiedziałam na dworcu? Że Kacper to miał być mój kot :wink: Bo jest ucieleśnieniem mojego ideału kota...

A jeżeli się nudzi sam, to Maciuś chętnie do niego dołączy :twisted:

Jana

Post » Czw wrz 13, 2007 18:36

Kciuki dla kociaczków.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw wrz 13, 2007 18:50

Jana pisze:Ogromnie się cieszę :D Pamiętasz, co powiedziałam na dworcu? Że Kacper to miał być mój kot :wink: Bo jest ucieleśnieniem mojego ideału kota...

A jeżeli się nudzi sam, to Maciuś chętnie do niego dołączy :twisted:

Wiem wiem Jana.. a myślisz, że dlaczego tak się w nim zakochałam? zapewne nie dlatego, że mój ideał kota jest inny :) po prostu mamy podobny gust 8)

wierz mi, że o Maciusiu też myślałam... ale to chyba by było za dużo dobrego na raz.. :(

a swoją drogą to Kacperek ma swój wątek na "kotach" :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65775
zapraszam :)
Obrazek

catawba

[poprzednia]