Czy to oznacza, że redaf coś będzie w tym wątku pisała ?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
agacior_ek pisze:Zastanawia mnie tytułowa bajka![]()
redaf pisze:agacior_ek pisze:Zastanawia mnie tytułowa bajka![]()
Owszem będzie.
Pisała posty
Ty lepiej nie denerwuj Mamy Redaf bo nici ze zdjęć kociastych będą...agacior_ek pisze:redaf pisze:agacior_ek pisze:Zastanawia mnie tytułowa bajka![]()
Owszem będzie.
Pisała posty
hmm.. a miała bajkę pisać...
bajka - utwór wierszowany lub pisany prozą, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Czasem słowa "bajka" używa się w znaczeniu "baśń", w języku potocznym słowo "bajka" oznacza często również film animowany.
Morał może znajdować się na początku lub na końcu utworu, albo wynikać z jego treści. Istotną cechą bajki jest alegoryczność. Bohaterami bajek mogą być ludzie, a także zwierzęta i przedmioty, które uosabiają typy ludzkie i cechy charakteru. Każda bajka posiada charakter dydaktyczny.
Forma literacka znana już w starożytności. Może mieć formę rozbudowaną, narracyjną lub zwięzłą, epigramatyczną. Pierwsi znani bajkopisarze to: Ezop (VI w. p.n.e.), Fedrus (II w. p.n.e.). Do najstarszych bajek należą także bajki buddyjskie zwane dżataka, niektóre z nich pochodzą sprzed prawie 2500 lat.
źródło : wikipedia...
dakota pisze:wątek powinien się nazywać "O Pięknych Koć i Pluszonie i Redaf Bestyji"
dakota pisze:"O Pięknych Koć i Pluszonie i Redaf Bestyji"
cortunia pisze:a wiecie.. ja tak sobie wspominam tę bajke z teatru telewizji..
Fri pisze:oooo, ja też, to była moja ulubiona pozycja z teatru dla dzieci puszczanego w ferie zimowe
... czy w niedzielę...?...
zosia&ziemowit pisze:
Ty lepiej nie denerwuj Mamy Redaf bo nici ze zdjęć kociastych będą...
cortunia pisze:to było w niedziel w południe - i tez w ferie
"O pięknej Pucheryi i szpetnej Bestyi"
zobaczcie tu![]()
http://www.btl.bialystok.pl/index.php?o ... 18&lang=pl
cortunia pisze:a wiecie.. ja tak sobie wspominam tę bajke z teatru telewizji..
obejrzałabym ją jeszcze raz..
Fri pisze:cortunia pisze:to było w niedziel w południe - i tez w ferie
"O pięknej Pucheryi i szpetnej Bestyi"
zobaczcie tu![]()
http://www.btl.bialystok.pl/index.php?o ... 18&lang=pl
fajna stronka!ale ja załapałam się już chyba na pulcheryjne powtórki w latach 80.
![]()
już nie śmiecę...
cortunia pisze:ja chcę mnie wybierz mnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości