S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2007 16:02

Lidka-bud nam starczy, ale pudła styropinowe by sie przydały, najlepiej takie,, jedynki,,-tzn na jednego kota, zeby wlazły do klatki-sa takie?

taki worek polarowy fajny-do schronu by sie przydał.

Pytałam dzis weta o Krzywusia-bo on jest leczony juz dosc długo, nic sie nie poprawia, ale nie chca go usypic mysle. ma pojsc taki na kociarnie.
Wypytam w sobotę dokładnie.
Nowy kotek dorosły-nic o nim jeszcze nie mozemy powiedziec, bo widziałysmy go tylko w transporterku.
Dzwoniłam do schronu-maja dac znac jak bedą jakies nowe malentasy-ale mowiłam o takich jeszcze ,,na cycu,,
jest natomiast śliczna(czarna z biała kropka pod szyjką) ,miziasta koteczka taka 3-4 miesięczna o,ktora sie martwie, jest z bratem,czarnym, troszke bardziej ostroznym. One za małe na ciacha i na kociarnie- nie wiem co z nimi bedzie

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto wrz 11, 2007 17:05

Zastanawiam sie nad Biedronką lub Fruzią 2. Kota z przekręconą główką nie wezmę, bo to trudna adopcja, a ja już mam na głowie Dudusia, którego nikt nie chce. Na strychu będzie wkrótce zimno, wiec chodzi mi o kota ze sporą szansą na szybką adopcję. Obie dziewczyny są wycięte i zaszczepione, więc mają duże szanse na dom.

Mała1, czy czarno-biały kotek, którego mi przywiozłaś nie miał kontaktu z innymi kotami? Zaczął wymiotować. On śpi w łóżku z Zołzunią, a ona jeszcze jst nie zaszczepiona, bo czekam na pieniądze z bazarku. Bardzo się martwię :roll: .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto wrz 11, 2007 17:11

Nie, był tylko w biurze,złapałam ich w korytarzu.Mam nadzieję,ze to nic groznego, naprawde myslę,ze oni nie kłamali,ze był szczepiony.
Trzymam kciuki :ok:
A Biedronka i Fruzia fajne koteczki są. Fajny chyba jest tez Berecik.

Mała1

Post » Wto wrz 11, 2007 17:15

I Biedronka i Fruzia bardzo proludzkie :D
Biedronka biegała dzisiaj za mna i dopraszała sie o głaskanie.
Fruzi za bardzo nie odróżniam od siebie, ale obie sa myziaste :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto wrz 11, 2007 17:27

W klatce na korytarzu jest jeszcze cudna czarna dziewczynka z białym krawatem
Fantastyczna. Tanczy w klatce, wygina sie, zaczepia.
Na rękach natychmiast mruczy i ugniata.
Mysle, ze ma około 3 miesięcy.
Nie wiem co z nią będzie.
Na sterylke jeszcze za mała, wiec na kociarnie nie mozna jej wypuścić.

Moze ktoś chce takiego cudaka? :D

Razem z nia siedzi czarny kocurek, ale na razie bardzo spanikowany i mało kontaktowy
Obrazek

tangerine1

Post » Wto wrz 11, 2007 18:19

tangerine1 pisze:W klatce na korytarzu jest jeszcze cudna czarna dziewczynka z białym krawatem
Fantastyczna. Tanczy w klatce, wygina sie, zaczepia.
Na rękach natychmiast mruczy i ugniata.
Mysle, ze ma około 3 miesięcy.
Nie wiem co z nią będzie.
Na sterylke jeszcze za mała, wiec na kociarnie nie mozna jej wypuścić.

Moze ktoś chce takiego cudaka? :D

Razem z nia siedzi czarny kocurek, ale na razie bardzo spanikowany i mało kontaktowy

kurcze to może faktycznie do Jagusi te 3-4 miesięczne , na sterylke za małe na kociarnie za małe , długo by musiały chyba w tych klatach siedzieć a są kochane widziałam i głaskałam , wyglądają też na zdrowe ale z tym to wiadomo ze 100% nie ma, pozatym na sobote jestem umowiona z panią ktora sie zastanawia między Ptysiem Biedroneczką i burą Mamusią zobaczy na miejscu i wybierze , dzis tez dzwoniła do mnie pani ktora też szuka kotki sterylizowanej ma sie odezwać do mnie rano na gg więc może jak sie uda też umówie na sobote .......kciuki trzymcie kochane :wink:
Ostatnio edytowano Wto wrz 11, 2007 18:24 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto wrz 11, 2007 18:24

Bura Mamuska ma juz ogloszenie na allegro http://allegro.pl/item243704355_pregowana_pieknosc.html

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Wto wrz 11, 2007 18:39

Mały Okruszek za rękach u mojej mamy odszedł za TM 20 minut temu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Wto wrz 11, 2007 18:40 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto wrz 11, 2007 18:39

Jaaga chyba chce juz wyciachana i zaszczepiona kotke

a to ta dziewczynka, braciszka nie mam na zdjęciu .
Mozemy je w sobote zaszczepić, jak bedziemy miec szczepionki

Obrazek Obrazek

to 2 poterylkowe dziewczyny-trochę dzikawe

Obrazek

Iwona w poniedziałek kupowałam zarcie do schroniska za 15 zł, dzis za 10zł puch-dopisz na 1 stronie

Mała1

Post » Wto wrz 11, 2007 18:41

ko_da1 pisze:Mały Okruszek za rękachj u mojej mamy odszedł za TM 20 minut temu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

co za okropny dzień :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: -przynajmniej nie w zimnej klatce

Mała1

Post » Wto wrz 11, 2007 18:44

ja myśle że zabiły go pchły robaki i tęsknota za mamą , był za malusi :( 20 minut wcześniej zjadł 2 strzykawczki ciepłego mleczka mama mowiła przez łzy....nie może pojąć co sie stało :cry: przecież jadł jak z pracy wrocila , potem byla luzna kupka ze śluzem i pasemkiem krwi i glistą , .....................

Biegaj maluszku z innymi maluszkami tam gdzie czlowiek nie jest w stanie wam juz ukrzywdzić :cry: :cry: :cry: :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto wrz 11, 2007 18:59

On tak strasznie krzyczal zeby go zabrac z tej zimnej klatki, a potem tak sie tulil, kochany maluszek :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Wto wrz 11, 2007 20:09

Biedny mały okruszek :( :( :( .
Dla takich malentaskow kazdy kontakt ze schroniskiem moze byc zabójczy :(
Obrazek

tangerine1

Post » Wto wrz 11, 2007 20:29

..........nie wiem kim jest czlowiek ktory potrafi odebrać kotce karmiącej tak maleńkie kotki i zawieść do schroniska :cry:
nie moge uwierzyć że go już nie ma :cry: tak bardzo walczył a nie zdążyłyśmy mu z pomocą :cry: :cry: strasznie boli ta świadomość bezsilności .........
Ostatnio edytowano Wto wrz 11, 2007 20:43 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto wrz 11, 2007 20:41

Okruszku :cry: teraz już brykasz szczęśliwy za TM

Może będzie zapotrzebowanie na wieś na dzikawą kotkę, ale nie chcą ciachniętej, na razie usiłuję wytłumaczyć, że kotka łapie myszy nawet jeśli jest wysterylizowana. Jeśli ich przekonam i sprawdzimy warunki to może jedna z tych dwóch wyciachanych w schronisku. Co wy na to?

Bardzo pilnie potrzebuję tymczasu na 2 tygonie dla Pirata i Witusia od 15 do 30 września.
Pirat zdrówa a Wituś na leczeniu, ma powiększone nerki i jutro jedzie w końcu na badanie krwi.

Jutro mam zawieźć Plamcie do jej nowego domku w Katowicach - dzięki Koda za namiary :1luvu:
ale mamy się jeszcze zdzwonić - mam nadzieję, że domek zadzwoni

Szarusia obecnie Limonka dzisiaj przeszła bardzo dokładnie badania na prośbę jej nowego domku w W-wie. Badania krwi nie wykazały niczego niepokojącego ale mamy zapalenie dziąseł :(
mam nadzieję, że domek się nie rozmyśli.
Nadal usilnie poszukuję transportu do Warszawy i nic, aż mi się wierzyć nie chce
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

[poprzednia][następna]