S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2007 9:29

Jaaga pisze:Dziewczyny, proszę bardzo, zadzwońcie do schronu, jakby dziś czy jutro przyszedł jakiś maluch (-y) do 7-8 tyg., żeby go zostawić w biurze i nie dawać do kotów :!: Ja odebrałabym go, ale nie chcę sama dzwonić, bo kierowniczka nie chce mi dawać kotów, jak jestem w ciąży.
Moja buraska ma ogromny problem z pokarmem i bardzo zależy mi na podstawieniu choć jednego kociaka. Pół kotki to gruczoł mlekowy, od dołu wygląda jak kalafior. Mam zepsuty samochód i nie mam nawet jak z nią jechać do weta po środki na zbicie pokarmu.

Formika szuka mamy na gwałt gwałt..piszcie do niej PW, ja teraz mam młyn w robocie
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto wrz 11, 2007 9:52

Formika szuka mamy na gwałt

Sprawdzałam na wątku kociąt. One mają podobno straszną biegunkę. Moja mamuśka jest świeżo po sterylce i nie zaszczepiona. Nie chcę, żeby ją zaraziły jakimś paskudztwem. Ratowałam ją przez kilka tygodni i już nie chcę ryzykować. Zdrowe kocięta wezmę chętnie. Jakby ktoś jeszcze słyszał o takich, to bardzo proszę o kontakt.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto wrz 11, 2007 9:54

Jaaga pisze:Formika szuka mamy na gwałt

Sprawdzałam na wątku kociąt. One mają podobno straszną biegunkę. Moja mamuśka jest świeżo po sterylce i nie zaszczepiona. Nie chcę, żeby ją zaraziły jakimś paskudztwem. Ratowałam ją przez kilka tygodni i już nie chcę ryzykować. Zdrowe kocięta wezmę chętnie. Jakby ktoś jeszcze słyszał o takich, to bardzo proszę o kontakt.

rozumiem.
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto wrz 11, 2007 10:12

alez dzisiaj cięzki i smutny dzien
dlaczego to tak jest,jaeszcze rano sie cieszyłam, 4 koty opusciły schron, dzis Wąsik wyszedł

ale niestety
Z Poppy zle- nie wiemy jaka podjąć decyzję :(((
Czarna koteczka bezimienna jeszcze, która była z Krzywusiem w klatce umarła :((-nie dała rady po sterylce :(((
Znów przy nas przyniesiono domowego kota-którego ktos wyrzucił gdzies na klatce :(((
Na kociarni biegunka na wybiegu-nie wiadomo czyja :(((
Ostatnio edytowano Wto wrz 11, 2007 10:14 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto wrz 11, 2007 10:13

Mała1 pisze:zadzwoniw

Poppy umiera :crying:

Mała, co się dzieje??? :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 11, 2007 10:17

CoToMa pisze:
Mała1 pisze:zadzwoniw

Poppy umiera :crying:

Mała, co się dzieje??? :(

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65406&start=75

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto wrz 11, 2007 11:11

Czasami to żyć się nie chce :( .

------------------------------------------------------------------------------

Chciałam bardzo podziękować myszy 78 za wpłate 80zł na POPI
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto wrz 11, 2007 12:03

:cry: :cry:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Wto wrz 11, 2007 12:40

nie mam zdjęć maluszków nie zabrałam wczoraj aparatu ale jak ci sie Iwonka chce to zapraszam do mamy i popstrykaj , u nas tak .....

biało czarny Koralik ma brzusio większy od głowy i jest żywotny i biegający i no troche zapchlony :roll: brzusio duży bo tyle je nie chorobowo :lol: za to Okruszek wczoraj jadł dzis juz rano nie tknoł , jest słabiutki i malusi ma 3 tygodnie około może 3,5 nie więcej , wciąż szuka cyca nawet u Koralika jak sie wtula do spania , kupiłam mu dziś Hilsa junior 100g za 4 zł , mam nadzieje ze sie skusi mówiłam mamie że jak nie chce to ma na siłe karmić , kupimy dziś tez bebiko r mam jeszcze od moich kotów buteleczke kociego mleka i też dałam dzis mamie do Okruszka , wet polecił też kaszke ryżową bo widać że maluszek jeszcze bardzo chce mleczka od mamy , no i mamy problem z gnidami sa ich triliony nie widziałąm jeszcze takiego czegos gdzie sie nie odgarnie siersci jest tego maseeeee!!!! zywe były tylko 2-3 pchły są juz zabite , ale z gnid sie bedą wylęgać :( wczoraj był z 2 godziny wyczesywany ale to kropla w morzu potrzeb w tym momencie , nie wiem czy powinno sie go teraz czymkoliwek pryskać myślałąm nad kupieniem Fiprexu i wkropleniu po 1 kropli obu malcom ale nie wiem czy z tym nie zaczekać w przypadku Okruszka

Pupisia trzymaj sie kocinko :!: :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto wrz 11, 2007 13:55

ko_da1 pisze:dzięki ogłoszeniom Kiarusi Plamcia znalazła dziś wspaniały domek :lol: pani nawet prosiła żeby jeśli kotka ma jakiś ulubiony kocyk czy podusie czy maskotke zeby dac ona za to zapłąci bardzo chce by koteczka sie szybko zadomowiła i czuła bezpiecznie :lol: czy jest gdzieś zdjęcie Plameczki chciałąbym zobaczyć szczęściare :wink:

czy to ta Plamcia, która miała przyjść do mnie na tymczas ??? :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto wrz 11, 2007 13:58

Rozmawiałam właśnie z Formicą. Jej kociaczki maja biegunkę po sztucznym mleku i najprawdopodobniej moja bura mamuśka pojedzie im mamkować. Później Formica będzie jej szukać domu.
W tej sytuacji, jeśli będziecie w schronie, a ktoś przyniesie zdrowego kota, to dajcie znać, wezmę do siebie na strych. Ewentualnie zastanawiam się nad Biedronką z kociarni. Dziewczyny byające w schronie, doradźcie co robić.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto wrz 11, 2007 14:08

Jaaga pisze:Rozmawiałam właśnie z Formicą. Jej kociaczki maja biegunkę po sztucznym mleku i najprawdopodobniej moja bura mamuśka pojedzie im mamkować. Później Formica będzie jej szukać domu.
W tej sytuacji, jeśli będziecie w schronie, a ktoś przyniesie zdrowego kota, to dajcie znać, wezmę do siebie na strych. Ewentualnie zastanawiam się nad Biedronką z kociarni. Dziewczyny byające w schronie, doradźcie co robić.

Fajnie że dogadałas sie z Formiką, mam nadzieję ze się uda

A jakiego kota?..wszystkie są kochane..może Fruzie 2 jeśli mnie pamięć nie myli, ona jest strasznie miziasta, zresztą Fruzia 1 tez, w sumie Biedronka też kochana, no i jest czarna Mamusia, taka super miziasta
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto wrz 11, 2007 15:04

mar9 pisze:
ko_da1 pisze:dzięki ogłoszeniom Kiarusi Plamcia znalazła dziś wspaniały domek :lol: pani nawet prosiła żeby jeśli kotka ma jakiś ulubiony kocyk czy podusie czy maskotke zeby dac ona za to zapłąci bardzo chce by koteczka sie szybko zadomowiła i czuła bezpiecznie :lol: czy jest gdzieś zdjęcie Plameczki chciałąbym zobaczyć szczęściare :wink:

czy to ta Plamcia, która miała przyjść do mnie na tymczas ??? :lol:

Tak, ta :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto wrz 11, 2007 15:15

Na jednym z watkow znalazlam cos takiego

Zdjęcie nr 5 - budka kocia dla 2 kotów (dach pokryty papa otwierany do
tyłu na zawiasach , buda jest na legarkach dębowych.) - wykonawca: Kazimierz Banacki - (0-89) 645-82-18, 0-604-821-318 (koszt: 200 zł +VAT)
http://img130.imageshack.us/my.php?imag ... ta2dt0.jpg

Firma pana Banackiego produkuje jeszcze budki dla 4 kotów, piętrowe, cena 250 zł + VAT, zaopatrują w psie budy schroniska.

Moze schronisko ma pieniadze na takie cele.
Mozecie sie spytac?
Dzis bede rozmawiala w sprawie pudel styropianowych.
Czy mozna byloby cos takiego zainstalowac w schronisku.
I jeszcze za 10 zl za worek sa resztki polarowe. Chce kupic ropzpoznawczo do piwnicy. Moze do schroniska?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto wrz 11, 2007 15:51

Mała pisałą ze dziś do schronu trafił znowu jakiś domowy kotek może jego do Jaagusi dać zanim sie załamie biedaczek ....
a moj Okruszek wcina sobie już :D rano chyba poprostu był zmęczony , zrobił luźną kupe z śluzem i odrobiną krwi i glistą martwą brrrrrr a tak pozatym oba brykają sobie i chcą sie tulić i tulić :lol:

a może krzywołebka na strych ?? boje sie troche żeby go za ten łebeczek nie uspano :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

[poprzednia][następna]