Kociaki z lasu- Misia szuka domku str. 99, Milo chory!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2007 16:45

no to po dwa bierzta ludzie :ok: Razem lepiej się chowają :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt wrz 07, 2007 19:50

W górę kociaki!!!!!
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Pon wrz 10, 2007 10:31

Po krótkim week. wracamy. Nie pszypuszczałąm, że aż tak spadniemy z wątkiem. Nikt nas nie kocha :( . W sobotę po nieprzespanej nocy /warta w CK/wróciłam do domu i okazało się, ze Sisi źle się czuje. Szybko organizowałam samochód i do weta. Okazało się, że wersja FIP-a wraca. Oczka wyglądają na FIP-owe, albo na wysokie ciśnienie od nerek. Testów nie zrobiłam, nie wiem dlaczego - nie chcę wiedzieć ? Kotka dostała kroplówkę, tabletki na ciśnienie, zastrzyk przeciw zapalny, na odwodnienie i cykloferon. Wydaje się, że jest lepiej, ale na jak długo?
Allegro dalej nie mamy.
Udało mi się wyadoptować dwie kotki - tą roczną po sterylce i starszą, po zmarłej babci. Obie trafiły do super domków. Tyle przynajmniej radości.
Sąsiedzi na pewno wezmą Tygrysia ze strychu. Czwórka kociąt nadal czeka. Mruczące i kolanowe Mikla i Białas, oraz nieśmiałe Malutka i Azja. Gdyby nie to, ze nie mogą w zimie być na strychu to bym się tak nie martwiła. Teraz mimo moich najszczerszych chęci przy zagrożeniu, że Sisi może mieć FIP-a nie mogę narażać więcej kotów i wziąść je do domu. Już i tak bardzo martwię się moimi w domu. Rzekomo nie tak łatwo koty zarażają się FIP-em, ale jaką mam pewność? Strasznie się o nie martwię.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon wrz 10, 2007 11:36

Basiu gdzie te aktualne fotki tych 4 kotków?
Super że udało się wyadoptować 2 kotki :) Kciuki za następne domki dla kotecków :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon wrz 10, 2007 11:48

amyszka umieszczę je dzisiaj jak zdążę. Tzn. umieszczę najbardziej aktualne, lub porobię nowe. Mam kiepskie warunki na strychu wieczorami do robienia zdjęć.

Barbara Horz

Post » Pon wrz 10, 2007 13:24

Mamy zrobione allegro :D . Może coś ruszy.
Miałam telefon z domu, moja Sisi dziwnie sie zachowuje. Chodzi miauczy i chce wyjść. Ona nigdy nie chciała wyjść z domu - to bardzo zły znak :cry: . Nie wiem czy ją cos nie boli, ale je normalnie i przeciąga sie jak zawsze. Nie wiem co ją goni na zewnątrz, nie robiła tego nawet jak miała rujki.

Barbara Horz

Post » Pon wrz 10, 2007 13:40

Basiu trzymamy kciuki- musi byc dobrze....
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pon wrz 10, 2007 15:11

Wpadłam na moment z pracy do domu zobaczyc Sisi. Nie wygląda na to, żeby ją cos bolało. Na okragło je, a w sumie nie widzę, żeby tyła. Dzis wet przez telefon powiedział, żebym jej poziom cukry sprawdziła. Oczka nie są jeszcze całkiem normalne ale duzo lepsze. W sumie szkoda, ze jej tego testu na FIP-a nie zrobiłam, bo przynajmniej jedno by było wiadome. Nie mam już po prostu kasy, na coś co ją nie leczy, ale wiedza na temat choroby też by się przydała.

Barbara Horz

Post » Pon wrz 10, 2007 15:29

Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon wrz 10, 2007 18:59

Trzymam kciuki żeby to nie był FIP!!!! Ja też czekam na zrobienie testu mojej kici tylko że na białaczkę..ale to dopiero pod koniec października(resztę kotów muszę trzymać osobno)...jeszcze tyle czasu..a do wątku pięknych kociaków zaglądam codziennie bo mam w zakładkach.pozdrawiam :)

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Pon wrz 10, 2007 19:06

Basiu-gratuluje dwóch domków, mam nadzieje,ze z allegro rozdzwonia sie telefony :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon wrz 10, 2007 21:49

Ja też mam taka nadzieję. :wink: . Właśnie dziś stwierdziłam, ze źle podałam cykloferon. Powinnam chyba podać w pierwszy i drugi dzień, a ja podałam po jedniodniowej przerwie drugą dawkę. Coś mi się pochrzaniło. Nie wiem czy to będzie miałao skutek. Chyba sie zastrzelę.

Barbara Horz

Post » Wto wrz 11, 2007 9:39

W domu rano miałam sajgon. Nie wiem jak Grandzi i Andzi udało się zrzucić trzy doniczki z kwiatami na raz. To wszystko zawsze sie dzieje jak śpieszę się do pracy. Kociaki na strychu chcą towarzystwa, a ja się rano muszę śpieszyć. To już za długo trwa i chyba będę musiała podjąć jakąś decyzję co do kociaków. Boję się je wziąść do domu, gdy nie wiem co z moją Sisi. Powtarzam się ale takie obowiązki w różnych miejscach zabierają bardzo dużo czasu, którego ciągle mi brak. Szkoda mi kociaków, one tak się cieszą jak z nimi ktoś jest.

Barbara Horz

Post » Wto wrz 11, 2007 12:21

FIP - wirusowe zapalenie otrzewnej, bo o tym Basiu piszesz, jak zrozumiałam, nie jest zakaźny między kocio. To ostatnio "ustaliły" naukowcy, jakoś z pięć lat temu, ostatecznie.
Z Cyklferonem to jest zasadniczo 1,2, 4,6 dzien etc.
Ale jak podałaś to tez pomoże, tylko musi byc minimum 5 dawek.
Patrz na brzuszek kotki, jeżeli zacznie się bardzo zaokrąglać, to może być płyn, wtedy punkcja i samo wyjdzie czy FIP czy nie.

Mariols

Od: Nie mar 21, 2004 12:34

Post » Wto wrz 11, 2007 14:19

Tez mi juz ktoś mówił, że FIP między nie jest zakaźny. Weci mówia co innego. Obawa zawsze jest. Sisi zbiera się płyn wokół wątroby, bo ma chorą i dlatego bierze tabletki na odwodnienie, ale to nie wygląda jak brzuszek przy FIP-ie. Mam ciagle nadzieję, że to nie to, ale inne opcje też nie są optymistyczne.

Barbara Horz

[poprzednia][następna]