Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2007 13:47

Tak tylko, że nasza seniorka urządza wyścigi z Ginem :roll:

Wieczorem zachowanie Gingersa przeszło ludzkie pojęcie, zresztą kocie też obie koty usiadły i znieruchomiały z oczmi 8O
Gingers przemieszczał się po pokoju z predkością światła po wszystkich dostępnych płaszczyznach, zupelnie zapomniał o sile grawitacji tak jakby ta go nie dotyczyła. Dopiero jak znalazł się 20 cm pod sufitem to grawitacja sama dała o sobie znać: Ginguś runął jak dlugi na ziemię :strach: dobrze, że na drodze jego lotu był parapet i firana co zamortyzowało upadek.Ginuś się nie przejął i dalej wariował.Mam obawy czy ja go mogę zostawiać w domu samego :roll:
Tosinka jak to wszystko zobaczyła to się rozochociła i też zaczeła biegać, dobrze, ze mój syn ma twardy sen bo w pewnej chwili 6 i pół kilo kota wylądowało na jego plecach.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro wrz 05, 2007 15:26

I chyba właśnie dlatego wolę koty dorosłe :wink:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro wrz 05, 2007 17:31

Iza ale to było bardzo zabawne, już dawno tak nie uśmialiśmy się.
Moim kotom jest zimno :crying:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Śro wrz 05, 2007 17:58

Moim też, i nie tylko im :(

Masz żywiołowego kota, przyzwyczajaj się 8)
A dużo gada? Buzia mu się nie zamyka?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro wrz 05, 2007 18:08

Gada, gada i najgorsze to to, ze nie zawsz go rozumię.Wydaje dźwięki pomiędzy kotem-kozą a dinozaurem :roll: i to jak tylko otworzy oczy.
Obrazek

zunia

Post » Śro wrz 05, 2007 18:11

Wiedziałam :mrgreen:

To ci jeszcze tylko wypomnę, że masz podpis nieaktualny :twisted:

Kicorek

Post » Śro wrz 05, 2007 18:22

:oops:
Obrazek

zunia

Post » Śro wrz 05, 2007 19:00

nie ma co się czewienic ..trzeba go zmienic :twisted: :wink:

a ja chciałam napisac że moja Kropcia jest taka wyjątkowa ..i chwila zastanowienia...każdy z moich kotów jest inny ..wyjątkowy ,niepowtarzalny...ukochany....
np. niebieska ostatnio lubi sie przytulać...ale nie wskakuje na kolana tylko się wciąga..uprzednio wbiwszy we mnie pazdziory :evil: :lol: sznyty na nogach okropne..
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro wrz 05, 2007 20:36

Ja to zawsze mam ręce podrapane, w sklepie dziwnie na mnie patrzą :roll: ja chyba powinnam się kotem urodzić bo uwielbiam takie zabawy z kocikami :twisted:
Obrazek

zunia

Post » Czw wrz 06, 2007 13:45

Chodzę po mieszkaniu i przykrywam koty.
Może mi ktoś doradzi: Ginguś był nauczony jeść suchą karmę i raz na dzień dostawał puszeczkę Gimpeta, którą zjadał natychmiast.Pare dni temu kupiłam Animondę dla kociaków i on tego nie chce.Nie wiem czy wrócić do Gimpeta :? Zmieniłam na Animondę tylko dlatego, że nie ma Gimpeta dla kociaków tylko dla dorosłych kotów, a on dziecko przeciez i powinien jeść jak kociak :roll:
Obrazek

zunia

Post » Czw wrz 06, 2007 13:57

Ja swoim daję przeważnie miamora, bez rozróżniania, czy to dla kociąt, czy nie. To na tyle dobra karma, że nie ma to znaczenia. A skoro Gingers je głównie suche, to tym bardziej kociakowego mokrego jeść nie musi, moim skromnym zdaniem, bo to tylko dodatek :)

Podpis nadal nieaktualny :twisted:

Kicorek

Post » Czw wrz 06, 2007 14:18

Dzięki Kicorek :D To znaczy, że jak głównym posiłkiem Gina jest suche to może raz na dzień tak jako przysmak dostać Gimpeta on go uwielbia zwłaszcza z tuńczykiem.
Podpis musi mi zrobić mąż :oops:
Animondy nawet moje dorosłe nie chcą, dobrze, że nie kupiłam tego na zapas.
Obrazek

zunia

Post » Pon wrz 10, 2007 11:44

Przez to, że jest zimno, smutno i sennie to nawet pisać się nie chce.
Ale coś sobie napiszę, a co.
Gingersik dzisiaj biegał z myszką, Punieczka spała na wersalce i on wskoczył do niej, połozył myszkę przed Punią i jeszcze popchnął łapką w jej stronę :D . Na Puni niestety nie zrobiło to wrazenia, powąchała myszkę i dalej śpi.
Szkoda, że nie mam kamery Ginuś chodzi na dwóch łapach.
wieczorem rytuał, Tosia i Gin biegają po śpiącym Mikołaju :roll: na szczęście nie długo.

Tak, wiem podpis nie zrobiony :cat3:
Obrazek

zunia

Post » Pon wrz 10, 2007 14:19

Gingers już zakumplował się z Tosią?

To dobrze, że wiesz, że podpis nie zrobiony, to już pierwszy krok w stronę sukcesu ;)

Kicorek

Post » Pon wrz 10, 2007 14:29

Tak ale kumplami są tylko wieczorem.W ciągu dnia kumpluje się z Punią.
Gingers kradnie jedzenie Tosi i Puni, teraz to muszę wszystkich trzech misek pilnować :roll:
Zrobiłam zdjęcia, pewnie nie udane ale wstawie.Tylko jeszcze nie wiem kiedy :mrgreen:
Obrazek

zunia

[poprzednia][następna]