Lula i Spóła. Gospodarze oszaleli :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 09, 2007 13:16

Juz patrzylam :), jadac na rajd do Nielepic zabłądziliśmy w okolicach Ojcowskiego i nie dam głowy, czy u Was nie byliśmy :).

Jej, daleeeko.
Ale w znajomej okolicy.
<myślęmyślęmyślę>

Ale wiecie, dlaczego wracała? Jakby jej to sikanie wróciło, to wytrzymacie? To były struwity, ale muszę jeszcze powtórkę zrobić z badań (nie umiem jej upolować sikającej). No bo, że polowanie nanożne Was nie zraża to się cieszę bardzo. Ale muszę uczciwie wszystkie kocie wady wypunktować.

Wytrzymacie do listopada? (choć w Nielepicach Huberty ponoć w połowie października).
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Nie wrz 09, 2007 13:51

Ło jeżu....
Nie miałam styczności ze struwitami nigdy. Czym to sie leczy i czy to już do końca świata???
A mój Pan Mąż jak go zapytałam co zrobimy jak kicia nam bedzie sikać poza kuwetą odpowiedział z pełnym spokojem: "powycieramy". A może ona będzie wolała siusiać w ogrodzie???

Dostaliśmy Kropkę do adopcji, bo ja chciałam kota. Po prostu kota. Dopiero potem Biafra mi powiedziała, że Kropeczka trzy razy wracała z adopcji. Do dzisiaj nie wiem jakie były powody, że ją oddawali. My z nią nie mamy żadnych kłopotów. Podobno skakała po meblach...???!!! :evil:
No, ale to są koty. A my kochamy koty.

Co do terminu to listopad strasznie daleko...
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Od: Śro paź 25, 2006 12:27

Post » Nie wrz 09, 2007 14:02

Nienie, struwity (powierzchownie się tylko dokształciłam), to wynik obojętnego bądź zasadowego odczynu moczu, a u Luli to był prawdopodobnie skutek stresu, bo ona swoje w zyciu przeszła. Kryształy, jakie powstały powodowały ból przy siusianiu i unikała kuwety.
Lula, jak tylko wróciła z pierwszej adopcji (powod: sikanie), to przeszła na kurację pastą Uro-pet, ktorej pół tuby wciąż mam, zakwasiliśmy mocz i juz nie sika. Badania powtórzę, obiecuję.
W drugim domu raz jeden nasikała pani na głowę, ale jak nie sądze, że koty są złośliwe, to ona mogła się zemścic za zamknięcie w łazience w ten sposób. Tego samego dnia wróciła...

U mnie tfutfu, spokój i cisza, sika do kuwety, chyba ze zdybie otwarty balkon do dobija moje kwiatki.

Będziemy myśleć. Ja mam mocno zajęty wrzesień (lecę do Chin, aaaa), ale coś wymyślę.

sibia

Post » Nie wrz 09, 2007 14:33

Pisząc, że listopad daleko miałam na myśli to, że jeszcze wiele się może zmienić. Na przykład znajdzie się świetny dom dla Luli gdzieś blisko, w Warszawie, wtedy nie bedzie miało sensu wożenie jej przez pół Polski i narażanie na dodatkowy stres.

My nie mamy "parcia" na trzeciego kicia, tylko szkoda mi Luli bardzo...

Zobaczymy co czas przyniesie, na razie traktujemy nasz dom jako docelowy dla Lulencji, tak ?

Kurczę, tyle kociej biedy na tym naszym forum...
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Post » Nie wrz 09, 2007 14:36

Tak :)

Mam nadzieję, że oprócz żalu panna Was w sobie rozkocha, bo ona naprawdę jest wspaniała i zasługuje na to, żeby ją ktoś (nie tylko ja), wariacko kochał.

Właśnie dusi mojego Konia. Wątłe dziewcze rzuca się na 8 kilkowego pana kota...

sibia

Post » Nie wrz 09, 2007 15:07

Opowiem wam najnowszą historyjkę, oddającą w pełni nasz stosunek do kotów.
Wczoraj od 22 do 24 był w TV mecz, oglądał go mój mąż. Obudziłam się przed północą, zaglądam do pokoju, a tam na fotelu przed telewizorem leży rozwalona Kropka, a pan domu ogląda mecz NA STOJĄCO, no bo przecież "kicia śpi tak słodko..." :roll:

Ciekawe jak na Lulę zareagują rezydentki ? Mirunka nie jest łatwym kotkiem, ma charakterek, oj ma. Z Kropką nie zaprzyjaźniła się łatwo, tak ze trzy miesiące obchodziły się z daleka. Ale teraz pełna sielanka.
Myślę, że jeśli nie oczekuje się natychmiast cudów, to cierpliwość, akceptacja i miłość same przyniosą rezultaty.

Tylko u nas w domu mianem "lula" od zawsze określa się wszystkie owady latające... Czy Lula ma może coś wspólnego z takimi zwierzami ?
Z tego co pisałaś, to owszem lata: nieustająco tam i z powrotem.

A czy w tej chwili, mieszkając u Ciebie prezentuje jakieś problemy? Bo sama piszesz, że z siuśkaniem już nie ma ?
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Post » Nie wrz 09, 2007 17:48

ogrodniczka65 pisze:Opowiem wam najnowszą historyjkę, oddającą w pełni nasz stosunek do kotów.
Wczoraj od 22 do 24 był w TV mecz, oglądał go mój mąż. Obudziłam się przed północą, zaglądam do pokoju, a tam na fotelu przed telewizorem leży rozwalona Kropka, a pan domu ogląda mecz NA STOJĄCO, no bo przecież "kicia śpi tak słodko..." :roll:

Ciekawe jak na Lulę zareagują rezydentki ? Mirunka nie jest łatwym kotkiem, ma charakterek, oj ma. Z Kropką nie zaprzyjaźniła się łatwo, tak ze trzy miesiące obchodziły się z daleka. Ale teraz pełna sielanka.
Myślę, że jeśli nie oczekuje się natychmiast cudów, to cierpliwość, akceptacja i miłość same przyniosą rezultaty.

Tylko u nas w domu mianem "lula" od zawsze określa się wszystkie owady latające... Czy Lula ma może coś wspólnego z takimi zwierzami ?
Z tego co pisałaś, to owszem lata: nieustająco tam i z powrotem.

A czy w tej chwili, mieszkając u Ciebie prezentuje jakieś problemy? Bo sama piszesz, że z siuśkaniem już nie ma ?

Sibia!....mysle, ze gdybym ja byla kotem to natychmiast powedrowalabym do ogrodniczki :lol: .....zreszta co ja gadam...zaraz sie pakuje ze swoimi footrami i jade do tego....hmm miejsca pod Krakowem :wink:

Zgadzam sie ze cierpliwosc, milosc i akceptacja przyniosa wspaniale rezultaty :D ....daleko od tej cholernej cywilizacji (czyt. szosa, samochody, ludzie) koty maja wspaniale warunki :mrgreen: i ja zaluje ze u mnie jest zbyt duze zaludnienie na wsi i ze polozyli asfalt :cry: ....dlatego jestem zmuszona w obawie o ich zycie zrobic kotom woliere....nie jest to o czym koty marza, ale zawsze jakas namiastka wolnosci :?
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Nie wrz 09, 2007 17:52

Ja się nie waham, tylko tak ostrożnie cieszę, bo się boję zapeszyć :oops: .

Ale brzmi bosssko, nie? Ja tam po okolicy się błąkałam na koniu, więc w dodatku wiem, że jest przeslicznie.

sibia

Post » Nie wrz 09, 2007 18:04

no wlasnie!....brzmi bossko, anielsko, wprost cudownie :lol: ....raj dla kociastych.
Oj...gdybym tak wygrala w totka to natychmiast bym sie przeniosla na jakies zupelne odludzie, dzicz i glusze w samo serce tej cudownej natury - przyrody....................ehhhhh....marzenia to piekna rzecz :roll:

PS. Jak juz Cie mam na widoku to sie pytam: Kiedy przyjedziesz odwiedzic ciacho i pojezdzic na koniku?.........................wiem, wiem, ze to nie takie tereny jak pod Krakowem, ale da sie pogalopowac po lakach :lol:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Post » Nie wrz 09, 2007 18:13

Kurcze, baaardzo chetnie, tylko w przyszly weekend mam chyba gosci, a w nastepny juz Chiny. Pierwszy weekend pazdziernika?
Ja baaardzo bym chciala, ale wrocilam juz do obu prac i mam deficyty czasu ciągłe.

sibia

Post » Nie wrz 09, 2007 18:15

Hehe

Zapraszam w środku zimy, jak trzeba 1/2 godziny zapychać przez pola do busa... ale poza tym to faktycznie jest tu bosssko.

I nie trzeba w totka wygrywać, wystarczy w górach kupić starą chałupę z bali i se ją przenieść. Polecam !

A jeśli przywiezienie Luli ma się odbyć na hubertusa, to zróbmy hubertusa w Białym Kościele za tydzień ! Zamiast lisa może być któraś z kociastych, lubią uganiać się po polach. A my zamiast konno to za nią kurcgalopkiem na czworakach (wizja...)

A Lula jak? Zgadza się na przeprowadzkę?
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Post » Nie wrz 09, 2007 18:41

sibia pisze:Kurcze, baaardzo chetnie, tylko w przyszly weekend mam chyba gosci, a w nastepny juz Chiny. Pierwszy weekend pazdziernika?
Ja baaardzo bym chciala, ale wrocilam juz do obu prac i mam deficyty czasu ciągłe.

Kurcze! ....to do Chin, na koniec świata to masz czas jechac :evil: ....a do ciasteczka w odwiedziny to sie wybierasz juz z miesiac i dotrzec nie mozesz :cry:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Post » Nie wrz 09, 2007 18:46

ogrodniczka65 pisze:Hehe

Zapraszam w środku zimy, jak trzeba 1/2 godziny zapychać przez pola do busa... ale poza tym to faktycznie jest tu bosssko.

I nie trzeba w totka wygrywać, wystarczy w górach kupić starą chałupę z bali i se ją przenieść. Polecam !

A jeśli przywiezienie Luli ma się odbyć na hubertusa, to zróbmy hubertusa w Białym Kościele za tydzień ! Zamiast lisa może być któraś z kociastych, lubią uganiać się po polach. A my zamiast konno to za nią kurcgalopkiem na czworakach (wizja...)

A Lula jak? Zgadza się na przeprowadzkę?

Ogrodniczko! :P ...ja mialam na mysli wygrana coby móc beztrosko cieszyc sie przyroda, kotkami i innymi zwierzatkami lesnymi, bez narzekania na brak kasy bo prace zarobkowa to mam niestety tutaj pod W-wą. I po to zeby nie zapychac pieszkom przez pola w sniegu tez by sie forsa przydala....moglyby byc wtedy zrzuty prowiantu np. z helikoptera :twisted: ....ale byloby fajnie, hehehe.......................a po tym sniegu to bysmy sobie pomykali na konikach :D
Małgorzata
Obrazek

margherita

Post » Nie wrz 09, 2007 21:15

Co ja widzę?
Luli się Dom szykuje????

No to miliony kciuków!

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon wrz 10, 2007 16:54

Zanim ogrodniczka odezwała sie w tym wątku wystawiłam Lulę na allegro.
http://www.allegro.pl/item242501726_kot ... _domu.html

NIKT nie dzwoni.
Lulia jest wspaniała, dlaczego tylko ja to widzę????

Ogrodniczko, Lula trochę śpiąca, bo u nas dziś buro i ponuro, mruczy Ci zakopana w kocyk.

sibia

[poprzednia][następna]