Moje dwa futerka-Filip i Karmelek -Filipek ma 12 lat ! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 06, 2007 15:28

Piękne kociska :1luvu:
:kitty: : W kwestii ciumkania, moja Miniucha lubi wyciumkać moje ubrania ( przebieram sie w domu w luźniejsze ciuchy, czasem te "wyjściowe zostawię w sypialni na wierzchu) , szczególnie bluzeczki...
:kitty: A w kwestii zdrowotnej , też moge cos dodać od siebie.
Dopóki nie miałam kota nękały mnie potworne zawroty głowy, uniemożliwiające normalne funkcjonowanie. Pojawiały sie zupełnie niespodziewanie. Lekarz nie bardzo wiedział co mi jest, podejrzewał kilka możliwosci, m.in zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego. Leki nie pomagały wcale. Jak przygarneliśmy Minię, była jeszcze maleńka, osierocona i wyrzucona do lasu z rodzeństwem, niedopieszczona....Uwielbiała ciumkać mnie po szyi ugniatajac ja łapkami, własciwie do tej pory czasem tak próbuje, ale niestety za bardzo wbija mi te pazury w szyję. Fakt faktem, że odkad ją mam , czyli dwa lata, nie mam zadnych zawrotów...cud?
Aga_

Post » Czw wrz 06, 2007 17:46

jak siadam do kompa zaraz Filip ładuje mi się na kolana i domaga pieszczot :kotek: Ciężko wtedy coś napisać :wink:
No..zwiał...
Aga ja to bym chciała żeby Karmel ciamkał mnie ,a nie kocyk :evil: -wypina na mnie tyłek do głasków 8O,ale do ciamkania to kocyk :evil:
Dzisiaj kotuchy śpią niemal cały dzień,więc chyba szykuje mi się nocka ...
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw wrz 06, 2007 17:48

A w kwestii zdrowotnej to znowu sobie dziś dźwignęłam i znowu mi coś strzeliło Obrazek
Na głupotę kot nie pomoże :(
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt wrz 07, 2007 17:11

Mój rudy aniołek z różkami ciągle mnie zaskakuje :roll:
[URL=http://imageshack.us]Obrazek
[/URL][URL=http://imageshack.us]Obrazek
[/URL]
ObrazekWidać jaki zadowolony z siebie :!:A ja ....:strach:

Po wyczynach wspinaczkowych
Obrazek
Obrazek :aniolek:
Ciekawe czy wasze koty też się tak bawią ?
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt wrz 07, 2007 18:45

:ryk:
Podobny przypadek był niedawno u Maggi. Tyko, że to była Pola. :twisted:
Ja nie mam w salonie takich u góry kikutów. Tylko w kuchni, ale firanka za krótka. :wink: Proszę wycałować tego rudzielca i tego dużego bałwanka :wink:
:love: :1luvu:
Sony (06.06.1996-05.03.2007) [*]
PAMIĘTAMY I TĘSKNIMY!

Leoś i Lunia mają po 11 miesięcy :D

Zo.Zo.

Od: Sob mar 17, 2007 17:14

Post » Pt wrz 07, 2007 20:13

Dzięki Zo.zo wycałuję Obrazek

Tym razem pomogłam draniowi zejść,ale co będzie gdy wpadnie na taki sam pomysł ,a nie będzie nikogo w pobliżu :conf:
Właśnie poniedzieli wybieramy się na długo oczekiwane wakacje,ale tym razem nie bardzo mam ochotę wyjeżdżać.Jak zostawić moje futerka :( Może jeszcze zmienimy plany,ten deszcz,zimno ...i w ogóle :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie wrz 09, 2007 20:30

Witam po długiej przerwie!!! I co, pojechaliście???

Karmelek w koszyczku - doprawdy Anioł, i do tego prześliczny! Ten kot powinien uważać, bo jest przepyszny, w sam raz do schrupania ;)

Tatek

Od: Pon mar 05, 2007 16:04

Post » Nie wrz 09, 2007 21:05

Tatek jak miło Cię znowu gościć :)
Wyjazd na razie odłożony :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon wrz 10, 2007 17:44

no no no.... Filip ma niezły brzuchol :) powinien zostać honorowym członkiem klubu brzuszków :):):):)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=36144
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62438&highlight=
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Wto wrz 11, 2007 14:44

Granula jak Ty dostrzegłaś taki malutki brzusio u mojego Filipka ? :lol:

[URL=http://imageshack.us][img]http://img250.imageshack.us/img250/8118/1002161md1.jpg
[/img][/URL]
Ale faktycznie Filip ma tyłek z ołowiu,waży chyba tonę i to prawdziwy brzusio ,bo łapki i głowa chuda ,a brzusio 8O :lol:
Odkąd pojawił się Karmelek staram się wydzielać żarełko ,ale Filip wyspecjalizował się w kradzieżach .Chyba jak śpi to kombinuje następny skok na miskę Karmelka :roll:
Zapiszę drania do klubu brzucholi :evil:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto wrz 11, 2007 17:24

amyszka pisze:Granula jak Ty dostrzegłaś taki malutki brzusio u mojego Filipka ? :lol:
Ale faktycznie Filip ma tyłek z ołowiu,waży chyba tonę i to prawdziwy brzusio ,bo łapki i głowa chuda ,a brzusio 8O :lol:
Odkąd pojawił się Karmelek staram się wydzielać żarełko ,ale Filip wyspecjalizował się w kradzieżach .Chyba jak śpi to kombinuje następny skok na miskę Karmelka :roll:
Zapiszę drania do klubu brzucholi :evil:

Filip jest po prostu prześlicznie ogromniasty... a w Karmelku to się zakochałam... obejrzałam wszystkie jego zdjęcia :D
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Śro wrz 12, 2007 10:49

Granula dziękuję w imieniu kotecków :)
Ja jednak wyjeżdżam na te wczasy ,muszę moje futerka opuścić na 10 dni. Już tęsknię Obrazek

Jutro wyjazd,więc mam sporo roboty...
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro wrz 12, 2007 15:55

Jedziemy nad morze Obrazek pooddychać świerzym powietrzem,wybyczyć się :) Nie będzie nas 10 dni ,o ile oczywiście jak dobrze pójdzie :wink:
Koty zostaną pod opieką mojej córci i jej chłopaka :) .Wiem że da sobie radę,ale sami wiecie,jak to się człowiek martwi na zapas .Najgorzej że kociastym trzeba wydzielać jedzonko,a każdy ma co innego.Filip jak się naje za dużo ,albo nie to co trzeba będą pawie :(
No i zkuwetą też problem . Jest podwójna ,ja przesiewam brykieciki(trocinki) i wywalam to z dołu,no i kupale wybieram i jest zawsze czysto no i oszczędnie.Córcia wyciągnie ''sito'' i będzie sypać więcej granulek...
Karnisz zabezpieczyłam ,bo mały właził na niego co chwilę i czasem lądował na ziemi :evil: Było dużo płaczu,ale znalazł inną zabawę-można skakać z szafy na kanapę Obrazek
Będę tęsknić za moimi futerkami i za wszystkimi kochanymi futerkami z forum Obrazek .Postaram się czasem zajrzeć do Was .Miziaki dla wszystkich futerek Pa ,pa.
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon wrz 17, 2007 14:40

Do powrotu z wakacji jeszcze 6 dni a ja okrutnie tęsknię do moich futerek :( Maja (moja córcia) ma ich już ich serdecznie dość ,mówi że Karmel jest strasznie niedobry,nie daje jej spać i w ogóle...Filip za to robi pawie ,albo siedzi na szafce w przedpokoju i patrzy w dzwi wejściowe i czeka.. :( Za to ja pewnie w tych samych godzinach co Karmel rozrabia w nocy nie śpię 8O ,zasypiam bladym świtem ,tak jak w domu po hulankach nocnych kociastych :evil: A marzyłam że na wczasach to sobie pośpię :wink:
Tak poza tym to jest pięknie ,plaża,morze,spacery,byczenie i ...bieganie za portowymi kotami :) Niestety w tym roku to nie sa miziaki,jeszcze żaden nie dał się pomiziać :evil:
To sobie chociaż popatrzę na fotki moich futerek :love:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw wrz 20, 2007 17:46

Nie ma jak wakacje....
Fajnie, naprawdę. Przydałoby się.

Strasznie fajną poduchę mają Twoje futerka kilka postów wyżej. Gdzie to takie cudo kupić można???
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]