Papaja z Opola u AgiPap!* Żegnaj Ukochana Koteczko [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 29, 2007 21:27

Domek znalazł naszą Papusię i dzisiaj około 10.00 zabrał ją do siebie. :)

Papusia, trochę wystraszona niecodzienną sytuacją, dzielnie zakryła się kocykiem w transporterku i cierpliwie czekała w nim na załatwienie formalności związanych z adopcją.

Odprowadziłam ją i Panią Agnieszkę, JEJ DUŻĄ, do samochodu i Papusia udała się w długą podróż do domku, do Świdnicy.

Nie ukrywałam łez.
Wreszcie Papusia znalazła swój wymarzony domek.

Powodzenia Papusiu. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Czw sie 30, 2007 14:28

Papusia? odezwiesz sie z nowego domku? :lol:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw sie 30, 2007 14:46

Wszcyscy czekamy na wieści o Papusi! Bądź szczęśliwa w nowym domku Papuniu! To Twój domek na zawsze!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt sie 31, 2007 7:59 Tutaj melduje się Papusia!

Witam w nowym domku! :D

Na razie jestem jeszcze przestraszona i staram się schować, a pomysłów mam sporo i to całkiem interesujacych, tak że muszą mnie szukać po całym pokoju, i nieraz zabiera im to trochę czasu (szczególnie rano jak śpieszą się do pracy, a ja przez noc wymyśliłam nową kryjówkę). Pomału zapoznaję sie z nową koleżanką, na razie po pierwszych wspólnych oglądaniach siebie - wzajemnie udajemy, że nas nie ma w tym samym czasie w jednym pokoju. Poznawanie na pewnie troszeczkę potrwa. Jeszcze nie wiem jak się tutaj wkleja zdjęcia, ale jak tylko się w tym kierunku dokształcę to postaram się o kilka fotek.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy pomagali mi szukać domku - Papaja. :kotek:

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt sie 31, 2007 8:29

Agnieszko, dziękuję za domek dla Papaji :aniolek:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt sie 31, 2007 20:11

Było mi niezmiernie miło oddawać Papaję w tak dobre ręce. I tak bardzo się cieszę, że tak szybko mogła znaleźć się w swoim wytęsknionym domku :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt sie 31, 2007 20:57

Bardzo się cieszę, że Papusia jest już w swoim wymarzonym, najukochańszym domku. :)

Papusiu, powodzenia. :)

-Buffy-

Post » Pon wrz 03, 2007 6:45 Pierwsze dni Papusi!

Papusia już nie szuka nowych miejsc do chowania się. Ma swoje 3 stałe, czyli na parapecie za firanką - myśli pewnie, że jej nie widać, na kaloryferze pod parapetem - tam faktycznie jej nie widać i na krześle wsuniętym pod stół i zasłoniętym serwetą - wystawia tylko, te "pomalowane" oczyska i bystro rozgląda się po pokoju, a jak się ją mizia to tak się wygina, że wreszcie zląduje z tego krzesła na podłogę. Wychodzi już więcej, ale jeszcze jest wystraszona i każdy gwałtowniejszy ruch lub głośniejszy dźwięk kończy sprintem do swojej kryjówki. Ale ogólnie nie jest źle, pomalutku, pomalutku przełamujemy wszystkie lody. :spin2:

AgaPap

Post » Pon wrz 03, 2007 7:43

Oby tak dalej :)

Może poproszę o przeniesienie wątku na koty? Papaja nie szuka już domku :)
Obrazek

Boo

Post » Wto wrz 04, 2007 6:47

Ok, możemy się przenieść ale żeby to nie skutkowało tym, że wszyscy o nas zapomną i nikt nie zaglądnie na nasz wątek, bo się wtedy ooookropnie pogniewamy :pisanie:

AgaPap

Post » Wto wrz 04, 2007 7:42

Jak będą świeże wieści i może zdjęcia, to nikt się nie odważy o Was zapomnieć :)
Obrazek

Boo

Post » Śro wrz 05, 2007 11:25

Będą i nowe wiadomosci i zdjęcia, ale na razie jesteśmy na tymczasie u babci, bo nasze mieszkanko się kończy remontować (planowane zakończenie inwestycji chyba do końca września 2007- ale nie jestem pewna bo mój TŻ remontuje je od ponad trzech lat) i wszystko jest powywracane do góry nogami, a internet to na razie mamy tylko w pracy. W każdym razie Papusia ma się dobrze, coraz bardziej zwiedza mieszkanie, chociaż to robi tylko i wyłącznie w czasie jak jest sam na sam z babcią, a w ciaglu dnia najczęściej siedzi na oknie i łypie tylko zza szpary między firankami na wszystko. Ale gdy tylko ją troszeczkę pomiziamy to od razu robi się z niej jedna wielka przytulawka do wszystkiego co ma w zasięgu łapek i nawet da sie wziąc na ręce (klocek to z niej jest), chociaż nie można przekroczyć wtedy progu pokoju bo momentalnie sie wyrywa i wraca na okno. W każdym razie cudownie się wstydzi jak się do niej podchodzi :oops: odwraca główkę w drugą stronę udając głupa, że nas nie widzi.

AgaPap

Post » Śro wrz 05, 2007 11:41

AgaPap pisze:W każdym razie cudownie się wstydzi jak się do niej podchodzi :oops: odwraca główkę w drugą stronę udając głupa, że nas nie widzi.

:lol:
Obrazek

Boo

Post » Śro wrz 05, 2007 19:33

AgaPap pisze: ...W każdym razie cudownie się wstydzi jak się do niej podchodzi :oops: odwraca główkę w drugą stronę udając głupa, że nas nie widzi.

Cała Papusia. :D
Ale Papusia jest tak cudownym miziakiem, że wynagrodzi Wam tego "głupa". :D

Mizianki dla pięknej dziewczynki. :)

-Buffy-

Post » Sob wrz 08, 2007 21:17

Próbowałyśmy z córeczką wkleić zdjęcia Papaji, ale nam się wcale nie udało i jesteśmy obie wkurzone jak ... :x Coś robimy źle, ale za nic nie wiemy co, bo korzystamy z instrukcji z forum :oops: . W każdym razie spróbujemy jutro ponownie, nie poddamy się i wkleimy wreszcie te zdjęcia. :wink:

AgaPap

[poprzednia][następna]