Japonska Ksiezniczka Migo - pobiegla w strone swiatla [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2007 19:47

Jolu napisz mi czy może być Felinemilk....to jest weterynaryjne mleczko..wykarmiłam na tym swoje maluszki....jeżeli tak to podaj mi swoj adres a ja wysle...jezeli chcesz Mixsol to bede mogła tylko jedno ci wysłać... :oops:

Felinemilk 20zł a Mixsol 40zł...napisz mi Jolu adres...i trzymaj się...
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 30, 2007 20:00

poprosze dwa opakowania Felinemilk, kocieta sa malutkie, jeszcze wiele dni/tygodni karmien, to bedzie drogi okres

juz wysylam adres

dzieki!

w miedzyczasie kitki wykarmilam i wysikalam, jeden mial malenka kupke :)

straszy kitek z kk, ma sie ciut lepiej, poddawal sie pieszczotom, mruczal, wypil kilka ml convalescence, staram sie go przestawic na samodzielne jedzenie, ale narazie srednio go to interesuje
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pt sie 31, 2007 9:21 3 dzien

zyjemy
pochlaniam ogromne ilosci kawy a kotki mleka

kotki maja spory apetyt, najfajniej sie karmi 5 tygryskow, od razu sie przypinaja do zakraplacza i ciagna, pozniej 2 czarnuszki i czarny z rudym maznieciem na glowce, najbardziej grymasza i miaucza 2 trikolorki, piewsza dawke na sile, ale 2 kolejne juz w miare ladnie pija

starszy kotek, dzisiaj znacznie lepiej, ozywia si ena moj widok, jest mruczasty, ma apetyt, nadal charczy mu w nosku, zwilzam mu go woda, ale nie wiem czy to pomaga

za pol godziny kolejne karmienie :?

natur11

Post » Pt sie 31, 2007 11:12

jestem....

one juz sa grube, tzn grubsze niz jak do mnie trafily, na poczatku dawalam 2 zakraplacze i troszke, teraz dostaja po 3-4, nie chce ich przekarmiac, ale wydaje mi sie ze one pochlonelyby wiecej naraz!

kitek z kk, juz fajny :) karmie go rownoczesnie z malymi, tzn zawsze po nich, znowu ma apetyt, jest zaczepialski, szkoda mi go, bo musi siedziec w klatce po kroliku :(

postaram sie zrobic sesje zdjeciowa ;)

natur11

Post » Pt sie 31, 2007 12:49

Jola paczka nadana pocztą- priorytet! Trzymajcie się!

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Pt sie 31, 2007 14:00

dziekuje czia za mleko :)
maluchy jedza coraz wiecej, racja zywieniowa jest juz wieksza niz dwa dni temu i wczoraj, o ok 1ml dziennie zwiekszam na kazdy posilek
mam wrazenie ze chca jeszcze wiecej, sa juz grubiutkie, w ogole chyba urosly :)

podczas ostatniego karmienia i mycia pupek podczas sikania, czarnowlosy, poldlugowlosy kitek mial kupke, pomaranczowy makaronik, naprawde duzo, jakies 5cm

debatuje teraz czy taki kolor kupki jest ok :roll:

kitek z kk ma sie fajnie, ale jutro czeka nas ponownie betamox i ponownie zle samopoczucie :(

natur11

Post » Pt sie 31, 2007 15:51

Jolu,
Mogę Ci wysłać 2 puszki - Beaphar Kitty Milk 200g. Jeśli pasuje to poprosze o adres do wysyłki na pw.

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pt sie 31, 2007 16:38

juz wysylam, dzieki :)

u weta tez mam zamowione mleko ale do odbioru w przyszlym tyg :(

dziewczyny z Bielska maja mi w niedziele przywiezc mleko, mam nadzieje ze ta puszka, ktora mam wystarczy do tego czasu

uroki mieszkania na prowincji!

natur11

Post » Pt sie 31, 2007 16:45

mam chwile.... na kawe :/

teraz jestem juz pewna, dzieci rosna :D

obiecuje wam te zdjecia, ale jak jestem przy nich to nie mam czasu je zrobic, przydalby sie ktos drugi, a u mnie wszyscy obrazeni na mnie za te kociaki, mowia "jak ty wygladasz, jestes blada, po nocach nie spisz..." itp

one sa pekate, kocie male maja wzdecia jak dzieci? bo pewnie lykaja powietrze podczas karmienia...
ten moment co brzuszek masuje jest chyba niewystraczajacy, a moze je przekarmiam? juz jedza po 5 zakraplaczy (ok 5ml) i naprawde mialyby ochote na wiecej
sama juz nie wiem...

od mycia pupek maja potem troche mokre i nie wiem czy im zimno nie jest, maja 2 butelki z goraca woda jako grzejniczki, sa w duzej klatce na kroliki, ale pelnej, bez pretow na sciankach, dodatkowo przykrywam je jakims materialem, niezbyt grubym, by powietrze dochodzilo, jak je odkrywam, to bucha na mnie bardzo swojski, mleczno/koci aromacik

dziewczynka z kk, ma sie ok, tez ma swoj grzejniczek, w pudeleczku siedzi, zastalam ja teraz wywalona na plecki, lapki na grzejniczku... slodka jest, tylko te oczatka ma chore, tzn, na jednym ma trzecia powieke do polowy, a na drugim prawie na calosci, oczka zakraplamy gentamycyna, w nosku juz tak nie charczy

mam pierwszy rachunek na te kociaki, zrobie zdjecie i wkleje

ale to jak wroce z karmienia :roll:

matko jak ten czas leci, to a najkrotsze godziny w moim zyciu!

natur11

Post » Pt sie 31, 2007 17:35

Jolu,
Daj mi jeszcze tel do Ciebie i info w jakich godz może przyjechać kurier?

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pt sie 31, 2007 17:36

Brawo Jola :D Pod taką opieką na pewno rosną :D Mimo braku kociej mamy wyrosną z nich piękne, zdrowe koty. :D
Obrazek

ewaf

Od: Wto sty 06, 2004 19:04

Post » Pt sie 31, 2007 20:15

Jolu, naprawdę podziwiam.
Wiosna miałam dwa takie bąble i one potrafiły zmęczyć. a co dopiero taka gromadka.
Trzymam kciuki, żeby się zdrowo chowały

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob wrz 01, 2007 6:06 czwarty dzien

nie chwalmy dnia przed zachodem slonca...

w nocy przespalam jedno karmienie, organizm zrobil wszystko zebym nie uslyszala budzenia :(

nakarmilam je dopiero przed 6ta.. byly glodne

jeden mnie niepokoi, to kociak czarny poldlugowlosy, od czasu przyjazdu tylk on dwukrotnie mial pomaranczowe kupki, podczas mycia pupki napinal sie, miauczal i wtedy ten makaronik wychodzil
obserwuje go bacznie

jeden ma juz prawie calkiem otwarte oczka!!!! :D granatowe slepka patrza ciekekawsko w okolo, kilku tez juz zaczynaja pojawiac sie szparki a kocikach

kitka z kk ma sie dobrze, dostaje mleko i co kilka karmien convalescence w proszku, po tym ostatnim wczoraj pojawila sie kupka, raczej rzadka
dzisiaj czeka nas podanie antybiotyku :(
najgorsza rzecza na swiecie jest zakraplanie oczek :evil:

natur11

Post » Sob wrz 01, 2007 13:05

chyba nie jest dobrze
conajmniej jeden ma biegunke, jeden zrobil kupke przy mnie, byla raczej rzadka, miejscami zielonkawa
MonikaP, ty pisalas ze jak beda zielone to nie jest dobrze , co sie dzieje?
moze ja cos robie zle?
inny mial wodnista biegunke, czesc sie ubrudzila, umylam jak umialam, ale by ich zbytnio nie zmoczyc, by nie marzly

w miedzyczasie bylam z kicia z kk u weta, dostala pol kreseczki betamoxu, tym razem czuje sie dobrze po zastrzyku, inaczej niz bylo 2dni temu, gdy inna wetka zaaplikowala jej 4kreski! jak dla doroslego kota. To dlatego umierala mi pol dnia, charczalo w niej, myslalam ze tego nie przezyje
teraz naprawde dobrze ma apetyt

martwie sie tymi maluchami

do tego moja kotka nadal nic nie je a jak cos zje to wymiotuje, po prostu gorzej byc nie moze!

natur11

Post » Sob wrz 01, 2007 13:25

Jola, u mnie ktores kociaki mialy zielone qpy przy ... nietolerancji Mixolu :?
przy czym pojawilo sie to dopiero po jakims czasie
po przejsciu tylko na Convalescence udalo sie je wyprowadzic na prosta
to niestety dosc droga opcja ale czasami jedyna :(

a Twoja kotka moze sie zaklaczyla po prostu? moze podaj paste? parafiny przy wymiotach nie powinno sie podawac a jakos trzeba ja wspomoc...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]