SZCZECIN:Domy dla kotow z Kaskady - mamy. PRZERWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2007 21:07

cudeńka ze Szczecina proszą o domy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie sie 26, 2007 21:17

Zadzwoniła do mnie wczoraj Pani, że jest zainteresowana adopcją Kropki i Elmo, co mnie bardzo ucieszyło, bo maluszki baardzo potrzbuja domu.
Jest jedno duże ALE, nie wiem co o tym myśleć....

Pani już miała kotka i ten kotek zniknął... tzn.po tym jak się dopytałam okazało się, że kociak wyszedł w nocy na balkon i już nie wrócił...hmmm :?
PAni powiedziała, że wyciągnęła właściwe wnioski z tego co się stało, jest gotowa zabezpieczyć balkon, żeby nic się kociakom nie stało, ale ja sie waham.....
A co jak maluchy wypadną?
Co sądzicie?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie sie 26, 2007 21:42

poki co podnosze, w koncu mam juz internet! a co sie stalo z Boni? :)

wczoraj rozmawialam z pania w sklepie ktora wziela na DT dwa kociaki z kaskady...jaki ten swiat maly, w dodatku ona tez karmila te koty, na zmiane z p Tereska, takich ludzi to ze swieca...
caly czas szukam, pytam, ale nic... cos nie mam szczescia do domkow

figa.

Od: Śro maja 23, 2007 17:22

Post » Nie sie 26, 2007 22:48

Oj dzieje się dzieje :cat3:

Dziś byłam na części terenu naszych kotów.
Widziałam kilka stałych kocich rezydentów, ciężarną kotkę i kilka nowych wyrośniętych już kociąt-prawdopodobnie podrzucone.
Jutro spotykam się z p.Teresą na zrobienie nowego szczegółowego raportu liczebności kotów i kociaków na terenie który codziennie dwa r azyobchodzi z jedzeniem dla nich.
Niedługo ruszamy z akcją "łapanka". Polega na wyłapania z placu przyszłej budowy dzikich kotów, a następnie po sterylkach i kastracjach-
wywiezieniu ich w grupach na sprawdzone fermy.
Akcja ma wątek na kotach. Potrzebujemy chętnych z wolnym czasem i/lub autem
Jednak Na tym wątku najważniejszą sprawą jest znalezienie domów dla kociąt zabranych z miejsc przeznaczonych do rozbiórki.
Kocięta te mają dom tymczasowy u kotalizatora i p.Teresy.
Są już gotowe na rozmruczenie się na kolanach nowego właściciela.
Wszystkie koty są opisane z foto za 1 stronie wątku. Info o kotkach już wyadoptowanych znika, by nie zaśmiecać "katalogu" ;)

Pozdrawiam
Pomóżcie...
Obrazek

Boni Ula

Od: Sob lip 28, 2007 11:42

Post » Nie sie 26, 2007 23:26

e-dita, może przydałaby się wizyta przedadopcyjna u tej pani
i prośba, żeby zabezpieczyła balkon i okna przed adopcją
(powinny wystarczyć na to jeden-dwa dni)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon sie 27, 2007 18:46

Rozmawiałam z Panią po raz kolejny w sprawie adopcji Elmo i Kropki,
Pani bardzo zależy, ale jako że mieszkają na ostatnim piętrze wykonanie zabezieczenia nie będzie łatwe, balkon nie jest prawie otwierany również ze względu na bezpieczeństwo dziecka.
Nie wiem co robić :roll: , Pani jest naprawdę ok, nie ukrywała przede mną co się stało z ich kocurkiem, a przecież mogła to przemilczeć - chce dwa kociaki, żeby łatwiej im było sie przyzwyczaić do nowego miejsca i żeby miały swoje towarzystwo.

Co Wy na to? :? :?
Ja mam dobre przeczucie...
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto sie 28, 2007 11:40

Co konkretnie jest przeszkodą w wykonaniu zabezpieczenia, jeśli można wiedzieć?
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Wto sie 28, 2007 14:09

Elmo i Kropka dalej szukaja domu. Ci Panstwo jednak zrezygnowali, temat zabezpieczenia balkonu nieaktualny
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto sie 28, 2007 17:42

pilnie potrzebne domki dla ślicznych szczecińskich kociąt
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto sie 28, 2007 18:06

W takim razie cieszę się, że zrezygnowali, bo martwiłabym się o kocięta gdybyście oddali je do mieszkania z niezabezpieczonymi oknami.
Przy odrobinie dobrej woli w zasadzie zawsze jest możliwe wykonanie zabezpieczenia (z technicznego punktu widzenia), ostatecznie można zabezpieczyć okna i drzwi prowadzące na balkon.

Też zdarzyło nam się oddać kota osobom, przez głupotę i/lub brak doświadczenia których kot skończył tragicznie, ale ci ludzie naprawdę wyciągnęli z tego wnioski, każdą sugestię na temat potencjalnego zagrożenia dla kota traktowali bardzo poważnie i podjęli realne działania, aby tych zagrożeń uniknąć.

Mam nadzieję, że Elmo i Kropka doczekają się bardziej odpowiedzialnych opiekunów, najwyżej dłużej poczekają, ale myślę, że warto.
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Wto sie 28, 2007 19:28

domki zgłaszajcie się !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw sie 30, 2007 13:18

Słuchajcie, jutro jadę do Wrocławia, jeśli znalazłby się ktoś chętny, to mogłabym przewieźć kotka. Przepraszam, że tak późno, ale dopiero dziś dowiedziałam się, że na 100% jadę.

imway

Od: Pt cze 15, 2007 18:14

Post » Czw sie 30, 2007 13:22

imway pisze:Słuchajcie, jutro jadę do Wrocławia, jeśli znalazłby się ktoś chętny, to mogłabym przewieźć kotka. Przepraszam, że tak późno, ale dopiero dziś dowiedziałam się, że na 100% jadę.

czy ktoś z Wrocławia chciałby adoptować cudne szczecińskie kocięta ?
fotki na pierwszej stronie, kociaki niebieskookie
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon wrz 03, 2007 9:19

Melduje sie znowu po kilku dniach nieobecnosci, zwiazanej z moim wyjazdem ze Szczecina i brakiem dostepu do sieci.

Mialam kilka telefonow w sprawie adopcji Emila, najdziwniejszy telefon jaki mialam byl od Pani, ktora powiedziala, ze to jej kocur, ktory w zeszlym roku zaginal i bardzo sie ucieszyla, jak zobaczyla ogloszenie.
Niestety ogloszenie Emila jest juz nieaktualne.

Nowy Domek znalazla Pepsi, wczoraj pojechala do nowego Domu do Stargardu i to jest dobra wiadomosc na poczatek tygodnia :lol:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon wrz 03, 2007 10:39

to jakie jeszcze kociaczki są do adopcji ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]