Okazja prosto z Biedronki. Burasia pojechała do Domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2007 17:50

super wieści :D
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Nie sie 26, 2007 17:52

Kochani, teraz trzymajcie kciuki za Burasię. Siedzi biedulka w klatce - boję się ją wypuścić, żeby uniknąć stresujacej pogoni i łapanki. Chyba jeszcze nie jest gotowa.

Głaskana mruczy, czasem nawet na wyprostowanych łapkach z ogonkiem do góry... ale nadal płoszy ją gwałtowny ruch. Wtedy sztywnieje, ucieka - wraca 'dziki kot'...

Płacze troszkę, smutno jej w klatce.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Nie sie 26, 2007 17:55

Agalenora pisze:Kochani, teraz trzymajcie kciuki za Burasię. Siedzi biedulka w klatce - boję się ją wypuścić, żeby uniknąć stresujacej pogoni i łapanki. Chyba jeszcze nie jest gotowa.

Głaskana mruczy, czasem nawet na wyprostowanych łapkach z ogonkiem do góry... ale nadal płoszy ją gwałtowny ruch. Wtedy sztywnieje, ucieka - wraca 'dziki kot'...

trzymam kciuki bardzo mocno. Jakoś mi te maluchy w serce zapadły.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sie 26, 2007 18:01

Agalenora pisze:Kochani, teraz trzymajcie kciuki za Burasię. Siedzi biedulka w klatce - boję się ją wypuścić, żeby uniknąć stresujacej pogoni i łapanki. Chyba jeszcze nie jest gotowa.

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Pon sie 27, 2007 7:54

Burasia zmienia się z dnia na dzień!

Podchodzi do mnie (z ogonem do góry!), mruczy, łasi się do ręki. Szuka kontaktu z człowiekiem. Piotrka jeszcze trochę się boi, ale też mruczy. Już nie widzę przerażonych oczu, ale taki przyjazny, oswojony koci wzrok. Co raz bardziej przypomina mi moją Tosię.

Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Ona wcale nie próbuje wyjść, uciec z klatki. Tak jakby ta klatka dawała jej poczucie bezpieczenstwa, pewności. A ja wciąż, pamiętając jej wyczyny - boję się ją wypuścić.

Burasia próbuje też zaprzyjaźnić się z Kicią i Pyzią. Pomiaukuje, zaczepia je.
Pyzia podkrada jej chrupki (z klatki!) Kicia udaje że jej nie widzi albo fuczy (jak to Kicia)

Agalenora

Post » Pon sie 27, 2007 8:33

Nie wiem, czy bardziej się cieszę z domku dla Sreberka czy z postępów Burasi :D
Jeśli klateczkę traktuje jako azyl, to niech w niej sobie pomieszka jeszcze - nie wypuszczaj, niech się "utrwali" w roli przytulaczka :wink:

Aga, podziwiam - Twoje talenty oswajacza są naprawdę wielkie :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon sie 27, 2007 19:54

Aniu, dziękuję :)

Oswajanie to wielka frajda.

Gdy widzę, jak ta drapieżna Burasia podchodzi do mnie z podniesionym ogonkiem nie mogę uwierzyć...

Pewnie szybciej oswoiłaby się, gdyby trafiła do mojej łazienki (ograniczona przestrzeń)... albo klatka wystawowa była zastosowana od samego początku.

Ano, człowiek uczy się przez całe życie.

Przeedytowuję ogłoszenia, z dwóch Biedronek na jedną.
Na razie padam z wyczerpania, roboczo się zaczął ten tydzien... 8)

Agalenora

Post » Wto sie 28, 2007 11:15

Informuję wszystkich,że nasze Sreberko czuje się w nowym domku coraz pewniej,każdego dnia przełamuje lody a my patrzymy na to z zachwytem.
Przez pierwsze dni było nam jej strasznie żal bo była bardzo płochliwa a jeszcze do tego Bi na nią trochę fukała i maleństwo nie mogło znaleźć sobie miejsca. Dziś mija 4 dzień od kiedy dziewczynki są u nas i Sreberko już nie daje sobie w kaszę dmuchać starszej przyrodniej siostrze. W szaleńczych gonitwach z Bi Sreberko staje się pewna siebie,a nawet zaczepialska i nie raz widzę jak podpuszcza Bisiunię:)
Malutka daje się już głaskać,a dziś rano obwąchiwała moją twarz z bardzo bliska i nieśmiało mruczała,aha i oczywiście wpycha się na kolana kiedy coś jemy.
Właśnie wydarzyło się coś cudownego Bi wskrabała się na kolana i zaczęła miziać(jak to ona),a Sreberko usłyszawszy głośne mruczenie siostry podbiegła do mnie i zaczęła się łasić tak jakby była zazdrosna.Nasze nieśmiałe Sreberko zmienia się z dnia na dzień w odważnego,pięknego kociaka.
Teraz trzymamy kciuki za jej siostrzyczkę Burasię i oczywiście za Agatę kocią mamę:D
pozdrawiamy wszystkich, niebawem dodamy zdjęcia Sreberka!

olka&bartek

Od: Nie sie 26, 2007 15:22

Post » Wto sie 28, 2007 15:02

Witajcie - fajnie, że laseczki postępy robią :)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto sie 28, 2007 17:00

Bardzo, bardzo cieszę się z dobrych wieści :)
Olu i Bartku, wygłaszczcie ode mnie obydwie dziewczyny - teraz już wiem, że to możliwe. No i zapraszamy do pisania o nich dużo... i do wklejania zdjęć. 8) 8)

Cieszę się, że Sreberko robi postępy. Bardzo Wam dziękuję za cierpliwość

Czy Sreberko pozostanie Sreberkiem a Bi - czy pozostanie nadal Bi? Wiem, że Bi reaguje na imię - (ha! kto by nie reagował na takie oryginalne imię...)

A Burasia od wczoraj wypuszczona z klatki - śmiga po domu, troszkę jeszcze wystraszona.
Oczywiście, spała we wnętrzu kanapy, tam gdzie lądują wszystkie 'dziczki'

Agalenora

Post » Wto sie 28, 2007 22:01 wątek o Sreberku i Bi

właśnie założyliśmy nowy wątek specjalnie dla Sreberka i Bi (http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65048) jest już też album ze zdjęciami kociaków (http://pajda123.fotosik.pl/albumy/258271.html) - jeszcze się nie nauczyliśmy jak wklejać miniaturki :oops: ale wszystko w swoim czasie 8)

zapraszamy

pzdr

olka&bartek

Post » Wto sie 28, 2007 22:06

co do imion - zostaje Sreberko i Bi. Co do udomowienia, to więcej w tym zasługi zazdrości Sreberka względem Bi niż naszej pracy u podstaw :roll: grunt, że działa!

olka&bartek

Post » Wto sie 28, 2007 22:11

Bardzo się cieszę jako nadawczyni imion :) (mama chrzestna? :wink: )
Zdjęcia są super, widziałam.

Miniaturki można wklejać np poprzez fotosik, kopiując link 'miniaturka na forum'
A podpis piękny 8)

Agalenora

Post » Śro sie 29, 2007 8:33

Obrazek

A to zdjęcie dedykuję annskr.
Archiwalne - bo jeszcze w klatce.

Ale wyraz twarzy już inny, taki uśmiechnięty prawda?

Na początku Burasia zaczęła mruczeć i przeciągać się (tak jak na zdjęciu), później podchodzić do mnie z podniesionym ogonkiem. Jest cudowna, pewna siebie, zaczepia moje koty.

I co raz bardziej przypomina mi Tosię...
Wczoraj łasiła się do mnie, do mojej ręki.

Agalenora

Post » Śro sie 29, 2007 9:52

A jutro wizyta zapoznawcza potencjalnego domku Burasi.
Będę jednak namawiać domek na Foka i Grota, które tak długo czekają u Marty Ega (i rosną...)
No i bardziej są śmiałe, odważne.

Burasia jest jeszcze zbyt nieśmiała. A

No ale dobrze, że taka wizyta się odbędzie, będzie szansa na rozmowę...

No, w każdym razie, idziemy jak burza... 8)

Agalenora

[poprzednia][następna]