Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 20, 2007 9:07

Wróciłam z urlopu a tu w szkole dużo pracy, jak znajdę wolną chwilę to opiszę moją sobotnią wizytę autobusem u p. Hanki

Aniu - ja w ogóle nie mam samochodu, nie mam też w domu komputera, a w pracy nie zawsze jest czas aby skorzystać. Jak więc widzisz nie jesteśmy niestety obydwie z Thorkatt zmotoryzowane, więc na nasze wyjazdy też nie można tak w 100% liczyć, jak znajdzie się jakaś dobra dusza to podwiezie, jak nie to wysyłamy paczkę, lub jak ostatnio wsiadam w autobus.

Na naszą pomoc jak dotychczas możesz liczyć, mogę też ewentualnie zająć się kontem, przelewami - przyjdę do szkoły na chwilę w sobotę i pozałatwiam co trzeba w komputerze. Razem z Thorkatt zajmiemy się zdobywaniem dodatkowych funduszy na Bazarku, akcjami w szkole. Może można troszkę podzielić Twoje obowiązki i będzie Ci lżej, zastanów się.

Nie mamy doświadczenia, jesteśmy stosunkowo nowe na forum, a p. Hanka potrzebuje fachowego wsparcia, którego nie jestem w stanie same jej udzielić. Właśnie podczas sobotniej u niej wizyty przekonałam się, że potrzebuje nie tylko pomocy w sprawach bytowych swojej gromadki, chciałaby też poparcia jej działań w Urzędzie Gminy, u sołtysa, jako osoba prywatna, nie mająca też żadnego doświadczenia w tych sprawach nie pójdę do sołtysa powiedzieć mu żeby pozwolił p. Hance ...
No i po wszystkim, jest dyrekcja, wracam do pracy, dokończę kiedy indziej...
Pako

Post » Pon sie 20, 2007 14:01

No to wracam na chwilę :D
W sobotę pojechałam autobusem do p. Hanki jako "mleczne pogotowie" - dzwoniła, że dzieciaki ze wsi przyniosły jej 2 maleńkie kociątka, które ktoś próbował utopić i potrzebne jest mleczko.
Kociątka rzeczywiście b. malutkie, ale na szczęście już samodzielnie piją i troszkę papusiają z miseczki :)
Ponieważ czekałam ponad 3 godziny na powrotny autobus troszkę pooglądałam naszych milusińskich.
Thorkatt - Czarnusia jest piękną i b. grzeczną dziewczynką, zdrową i chętną do zabawy. Ma też swojego prywatnego kociego opiekuna - Kleksia, który czuwa nad nią, kuśtyka za nią po podwórku, kładzie się w jej pobliżu - wyrażnie ją pilnuje.
Weatherwax - Kleksio jest zdrowym, silnym, pięknym kotem - ma błyszczącą sierść i mądre spojrzenie pięknych zielonych oczu. P. Hanka mówi, że powinni go zobaczyć Ci, którzy nie wierzyli, że uda się go uratować.
Vivien - szukałam wszędzie koteczki Pstryk i znalazłam... kocurka o tym pięknym imieniu, buraska w białych skarpetkach, który mruczeniem i barankami prosił o trochę przysmaku - śmietanki - oczywiście p. Hanka nie odmówiła mu tej przyjemności. Mam nadzieję, że nie jesteś zawiedziona zmianą płci swojego pupilka
:wink:
Aleba - widziałam i Oneta i Oneczkę - piękne kocie rodzeństwo - zdrowe i zadowolone.
Moja Tola oczywiście na przywitanie wykonała swój popisowy numer - fikołek przez głowę, po czym poszła spać. Sruleczka spała smacznie przez czas mojej wizyty, ale chociaż czubek noska widziałam przez szparę.
Widziałam też wiele innych kotków, ale nie sposób wszystko spamiętać.
Kilka kotków jest b. chorych, ale ktoś znajomy obiecał p. Hance transport samochodowy do veta we Wrocławiu w tym tygodniu.
Pako

Post » Pon sie 20, 2007 19:09

Pako, bardzo Ci dziękuję za te słowa o Kleksiu. Tak się ogromnie cieszę, że wyzdrowiał, a w dodatku jest silny i opiekuje się inną koteczką!! :D "Mój" dzielny, dzielny kotulec. :lol:
Ja wiem, że kot może życ z trzema łapkami, ale to jest kot wychodzący i sprawność ma dla niego większe znaczenie niż dla domowego.
Ja zawsze wierzyłam w Kleksia. :1luvu:
Kciuki za wszystkie koty i p. Hankę. :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto sie 21, 2007 21:13

Weatherwax, dziękuję Ci, że przesyłasz Kleksiowi dobre myśli i tyle miłości, że jeszcze mu starcza by ją okazać mojej małej Czarnusi.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie sie 26, 2007 17:41

Zrobiłam zaległy przelew za sierpień - przepraszam, że dopiero teraz :oops:
Cieszę się, że "moje" czarnuszki mają się dobrze :)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 04, 2007 22:19

Moi drodzy!
Odzywam się dopiero teraz, bo po pierwsze ginę już pod kotami, swoimi, cudzymi i niczyimi a po drugie nie dochodzą do mnie powiadomienia, nie wiem co jest.
Pako i Thorkatt! Nie przejmujcie się, to była tylko taka luźna myśl, będę to ciągnąć dalej, zwłaszcza, że posiadam komputer w domu (należałoby raczej powiedzieć, że komputer posiada mnie, czasem mam już oczy jak płytki CD).
Wy i tak wiele robicie, myślałam po prostu (nie wiem dlaczego, że jesteście zmotoryzowane, bo to jednak duże ułatwienie, zwłaszcza, jak się musi jechać w teren.
Pako! Wielkie dzięki za relację! Zawsze to wieści z pierwszej ręki.
Chciałam podziękować wszystkim za dotychczasowe wpłaty, na razie ogólnie, jutro dokładniej, bo dzisiaj już padam na twarz i pyszczki kocie.
Powiem tylko, że mogłam zapłacić w tym miesiącu panu od mięsa no i przelać 100 zeta na konto zadłużenia p. Hanki w lecznicy. Jutro podam też dokładne kwoty. A na razie życzę wszystkim dobrej nocy i przyjemnych snów z adoptowanymi futrami w roli głównej.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto wrz 04, 2007 22:22

zapłacę dopiero w poniedziałek bo jestem na urlopie
Obrazek
Pusia 14.03.2006, Kizia 01.11.2012, Złociutki 18.03.2022, Karolek 25.09.2022, Misia 09.10.2022 :( moje Słoneczka będziecie zawsze w moim sercu :( Więcej kotów nie będzie.
Gwizdusiowa [*] 16.04.2007 Kacperek cioci :( 14.04.2017 Blondasek cioci 09.2021 :(
Wynajmę mieszkanie we Wrocławiu od września/października 2019-koty mile widziane! kliknij!

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

Post » Śro wrz 05, 2007 19:31

Informacja będzie krótka, bo i kasy niewiele zostało.
Zapłaciłam za mięso (trochę więcej w tym miesiącu) tzn. 380 zł, przelałam też na konto wetów 100 zł, żeby choć trochę zmniejszyć dług w lecznicy.
Zostało: niecałe 12 zł. No, ale najpilniejsze potrzeby opędzone.
Podziękowania od:
Toli, Srulci i Czarnusi
Kleksia
Oneczki i Oneta
Czy kogoś nie pominęłam?
Obrazek

AniaWrocław

Post » Czw wrz 06, 2007 11:56

Ruszyła szkoła i moja klasa. Może ok.4 października- swiatowy dzień zwierząt uda nam sie zorganizowac "Koci Bal 2"- w poniedziałek "burza mózgów".
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Czw wrz 06, 2007 12:07

Jeżeli mogę ci pomóc-daj znać.

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pt wrz 07, 2007 14:06

Wima, czuj sie zaproszona, będziesz nam cudnie o opiece nad kotkami opowiadać.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pt wrz 07, 2007 14:12

Te Wasze dzieci zakocone, pewnie więcej same mogłyby powiedzieć.

Ale przyjmuję zaproszenie

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pt wrz 07, 2007 19:00

Opowiadajcie dziewczyny nie tylko o opiece ale i tych kociakach, które szukają domów, jest ich tak strasznie dużo... Nie wiem, czy to realne, ale może jakaś akcja pt. adoptuj kota. W przyszłą sobotę i niedzielę, tzn. 15 i 16.09. jesteśmy na Targach Zoologicznych w Hali Ludowej, serdecznie zapraszamy. Kwestujemy na koty no i "uskuteczniamy" działalność to oświatowo-informacyjną.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Sob wrz 08, 2007 18:29

Będę na targach z naszymi rudymi norweskimi dziewczynkami.
Poinformuje dzieciaki, niech ściągną rodziców.

Wima ma gadane, ona wszystko potrafi.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Sob wrz 08, 2007 19:30

Super! Może przy okazji uda się "sprzedać" coś z tymczasów! Thorkatt, a jaki nr Twojego stoiska?
Obrazek

AniaWrocław

[poprzednia][następna]