S.Katowice.II-zapraszam do nowego wątku-100stron

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2007 8:21

To straszne, jak te wszystkie koty chorują teraz w DT :strach: . Pomysleć, ile moznaby zrobić dla schroniskowców za te pieniądze, które przeznacza się na leczenie tymczasowiczów :roll: . U mnie zaden wyciągniety ze schroniska kot nie był zdrowy. Szkoda, ze nie ma tam prawdziwego szpitalika, zeby chore nie roznosiły wszystkich paskudztw na resztę stada.
Lidka, a czy mogłabyś w jakiś sposób przekazać mi ten Cykloferon? Podałabym Zołzuni, bo dziś w nocy, po dwudniowej poprawie znów zaczął jej się zapychac nosek :( .
Iwonka, ten czarny malutek ze zdjecia własnie został poddany eutanazji, a śpioszek to chłopak czarny z białymi dodatkami. Nikt nie ma pomysłu, co to może być :?:
Ko_da 1, ty to masz takie problemy z jednym kotem, jak ja z całym stadkiem. Kciuki za zdrowie Bonusika :ok: .
Monisek, dziekuję za ogłoszenie Dudusia. Mam jeszcze prośbę o ogłoszenie suki Żabci, jeśli można :lol: . Muszę dac ją tylko wyciąć i może szukac domu, a ja nie mam jej jak ogłosić.

Wczoraj miała do nowego domu jechac jedna z kotek wyrzuconych pod schronem, ale pani myslała, ze posadzi ją w samochodzie na siedzeniu i kot tak bedzie siedział całą drogę. Uświadomiłam, ze potrzebny jest transporterek czy koszyk dla kotki i pani już nie przyjechała. Może kupi cos i jeszcze przyjedzie. Mają pecha dziewczyny. Jednej nie wzięli ludzie, jak dowiedzieli się o koniecznosci sterylizacji, a tej z powodu konieczności zakupu "środka transportu". Pewnie to i lepiej, że ludzie rozmyslili sie przed wzieciem zwierzęcia, niż po, ale i tak mnie to denerwuje. Przecież trzeba się liczyć z tym, że utrzymanie zwierzaka kosztuje.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt sie 24, 2007 8:38

Mam przy sobie cylkoferon, wiec ktos Ci go dzis napewno podrzuci, albo ja albo Iwona jak bedziemy wracac z pracy. Wczoraj dzwonilam dwa razy ale nikogo nie bylo albo mialam pecha.

Mojemu piwniczniakow spuchla bardzo szyja, wczoraj chcialam go wziac do weta ale byl uprzejmy sie schowac. Na wieczornym karmieniu byl juz bez tej wielkiej guli ale za to z ranka i wydrapana szyja. Przemylam wszystko rivanilem, czy to starczy? Nie wiem co to moglo byc, moze ugryzienie. Jadl wczoraj jak smok i dostal antybiotyk. Reszta towarzystwa zasmarkana, musze kupic cos skutecznego na te zapchane nosy.

Gdyby ktos potrzebowal betaglukan to mama jeszcze to co zostalo z naszej czworki. I warto kupowac na osiedlu Witosa, jest za 35,65zl 30 kapsulek. To znaczy dla 30 kotow na miesiac. Moze w schronisku warto byloby te bidule podreperowac?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sie 24, 2007 8:44

Koty nam zawiązały chyba club chorowitków :roll: gupi pomysł jak na moj gust :evil:
z Bonikiem najprawde jest nieciekawie wczoraj znowu pojawiły sie rozowe wymioty , rozmawiałam z kilkoma osobami każda ma inną wizje choroby , jestem załamana i mam nadzieje że jednak to nie to najgorsze :( jeśli zjadl on faktycznie tą dracene to od tamtej pory upłyneło już najmniej 12 dni , więc nawet nie myśle jakie spustoszenia mogły zrobić toksyny..........dziś jedziemy na badania mam nadzieje że coś nam wyjaśnią i to będą naprzykłąd robale albo coś innego z czego jest łatwo wyjść :(

kciuki za wszyskie chorowite futrzaste :ok: :ok: :ok: :ok:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pt sie 24, 2007 8:54

ko_da1 pisze:

kciuki za wszyskie chorowite futrzaste :ok: :ok: :ok: :ok:

Ko_da kciuki mocno zaciśniete
U mnie w domu tez zaczeły chorować, Nalka wymiotuje a Kiara znów krew w uchu ...napisałam to w moimi wątku

Lidka pisze:
Gdyby ktos potrzebowal betaglukan to mama jeszcze to co zostalo z naszej czworki. I warto kupowac na osiedlu Witosa, jest za 35,65zl 30 kapsulek. To znaczy dla 30 kotow na miesiac. Moze w schronisku warto byloby te bidule podreperowac?

Lidko, z Małą juz od dawna zastanawiamy sie jak wzmocnic schroniskowe..o Beta Gluken, tez myślałysmy, ale niestety tam nikt codziennie nie będzie podawał...

Teraz pisałam z CoToMa, pisała o TFX....popytam w aptekach
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt sie 24, 2007 9:03

Proponuje podać Bonusowi siemię lniane- w takiej ciagnącej się wersji. Len jest rewelacyjny na wrzody, a tu wygląda na to, ze są jakieś krwawienia w przewodzie pokarmowym. Dla maluszka może wystarczy podać 5 ml. w strzykawce, takiego lekko ciągnącego wywaru z siemienia.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt sie 24, 2007 9:17

siemie podaje od wczoraj wieczora po rozmowie z Rysią , nie bardzo chce ale podaje strzykawką małe ilości dosyć często ..........ostatnie wymioty były przezroczyste .........nie wiem czy to powod do radosci , nic mnie juz nie cieszy :cry: czekam na wyniki jak na zbawienie
Ostatnio edytowano Pt sie 24, 2007 9:33 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt sie 24, 2007 9:21

Jak gotuje moim piwnicznym (platki jeczmienne i grysik kukurydziany) to czesto dorzucam lyzke siemienia i one to chetnie jedza. Gorzej jak ktorys zaczyna miec problemy i przestaje jesc.
NAszym schroniskowcom tez z siemieniem gotowalam. jest naprawde bardzo dobre.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sie 24, 2007 16:18

Podniosę.

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pt sie 24, 2007 16:29

już po wizycie ................
B. fajna pani doktor wymacała Bonika dokładnie -zero reakcji jakiejkowliek bolowej co dobrze rokuje , spojowki śluzówki ma bledsze ale nie widac zebny były jakieś krwawienia u niego co też jest dobrą wiadomością, ogolnie kot nie wygląda na stan cięzki bądz ostry .......dostał 5 zastrzyków ( przeciwkrowtoczny , przeciwwymiotny , antybiotyk , lydium i osłonowo coś na żołądek i błony śluzowe jak dobrze pamietam ) oraz kroplkówke podskornie , dostał tez convalescensa i recepte na lek w zawiesinie ktorego nigdzie nie ma w hurtowniach, ponoć jest wycofany jutro na 10 rano jesteśmy umowione na badanie krwi z dokładnym rozmazem , dziś wazne było nawodnienie a po nim badania nie sa już miarodajne , po powrocie do domu convalescensa wcinał az miło aczkolwiek dałąm mu go narazie malutko , za jakieś 20 minut znowu dam .

BARDZO DZIĘKUJE MYSZOSKOCZKOWI ktora sfinalizowałą mi dziś tą wizyte , na jutro powinnam mieć juz kase z bazarków i od Iwony mam nadzieje że wystarczy na badania , jeśli ktoś mogłby pomoc bardzo byłabym wdzieczna.
do tej pory wydałąm na wizyty 40 zł a to dopiero początek naszej drogi ku zdrowiu jak podejrzewam. Prosimy też bardzo cioteczki o kciuki ktore są niezastąpione , wieczorem powklejam kilka zdjęc Bonika
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob sie 25, 2007 9:19

Dziś jedna z koteczek wyrzuconych pod schronem pojechała do wyjątkowo odpowiedzialnego i fajnego domku :dance: :dance2: :dance: . Co prawda, to nie kot schroniskowy, ale jednak podschroniskowy :wink: , więc pozwalam sobie podzielić się tu dobrą wiadomością.
Dziś będę miała ampułkę Cykloferonu od Lidki, więc podam Zołzuni i najbardziej chorym kociakom. Mam nadzieję, ze to wreszcie pomoże. Najważniejsze, ze wszystkie jedzą jak smoki, nawet Zołzunia z nadżerkami w pysiu.
Aż obawiam się wiadomości ze schroniska o tym, ile nowych kotów tam trafiło i jak chorują te, które tam już są.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Sob sie 25, 2007 16:27

ciesze sie ,ze choc jeden domek się znalazł :D

a relacje ze schronu chyba nienajgorsze, chociaz tych nienajlepszych tez nie brakuje

Trafiły do schronu oczywiście maluszki, zdjęcia musze dopiero obrobic i wkleję.
Nie ma żadnego nowego dorosłego kota, na wyjęcie szwów i szczepienia czeka w tej chwili pięć dorosłych kotów w klatkach.

z Wampirkiem nie jest najlepiej i to nas najbardziej martwi-kot ma apetyt, jest baaardzo miziasty i uroczy, wydaje nam sie ,ze malutka poprawa jest, ale nie ma jej takiej jak spodziewał sie wet. On troche podejrzewa, ze Wampirek moze tez miec jakiegoś guza-stąd zawroty głowy i zachwiana równowaga.W schronisku się go pewnie idealnie nie zdjagnozuje, ale na razie wet schroniskowy daje mu jeszcze tydzień na zastrzyki i oczekiwania na efekty.Jeśli nie pomogą -nie wiemy co bedzie-moze byc bardzo zle :( - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64874&highlight=

Biedna Rysia tez sie nie chce doleczyć, cały czas ma zapchany nos, pokasłuje-to moze być to co u Ciebie Jaaga.

Ćzarny Chłopczyk zakonczył leczenie, został powtórnie zaszczepiony i wypuszczony na kociarnie.Słuchajcie-tak radosnego i zadowolonego kota dawno nie widziałam, biegał ja struś pędziwiatr po całej kociarni, skakał,szalał, biedny juz miał dośc tej klatki.

Wito-podejrzewany przez nas o posiadanie jajek-okazał sie po obejrzeniu przez weta -wykasrowany.

Cześc kotó potraktowałysmy stronholdem-ale tu zawaliłyśmy, nie dałyśmy rady dobrze go podzielić i niestety tylko kilka kotów go dostało.Metodę dzielenia będzie z racji zawodu opracowywała BOENA w tym tygodniu-obiecujemy poprawe.

No i najwazniejsze-po rozmowie z wetem, chcemy zacząc szczepić tez kociaki na początku-mimo tego,ze często pewnie taka szczepionka sie zmarnuje-bo koty musza często byc po kilku dniach leczone-ale chcemy spróbować ,beda mieć jakieś szanse.Teraz maluchy w schronie jej nie mają-taka jest prawda
Ostatnio edytowano Nie sie 26, 2007 7:29 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob sie 25, 2007 17:57

no to zaczynam fotorelacje :wink:

na początek dzikuny-a co-im sie tez nalezy

Obrazek Obrazek

i dla przypomnienia Arizonka-tez dzikawa,ale strasznie zle znosi obecnośc innych kotów-szukamy dla niej miejsca.Patrzcie jaka smutna :(
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62914&start=30

Obrazek

i jedna fotka Lili-wiecej bedzie w jej watku- http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2431966#2431966

Obrazek

piekna Biała Mamuśka-jest cudną,czyściutką biała koteczką

Obrazek

i delikatna bura mamuska

Obrazek

i cudniasty Ptyś, na ziemi od razu sie wykłada kołami do góry

Obrazek Obrazek

cdn :wink:
Ostatnio edytowano Sob sie 25, 2007 18:50 przez Mała1, łącznie edytowano 2 razy

Mała1

Post » Sob sie 25, 2007 18:04

na koiarni mamy nieżle czarno :wink:

Pierwszy Czarny Chłopczyk
Drugi Czarny Chłopczyk
mój ulubiony Śliniak
Czarna Dziewczynka
nowa młodziutka, chudziutka,niemozliwie miziasta czarna koteczka
Wampirek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64874

wymieniłam tylko te bardzo przyjazne
a w klatkach znów czekaja 2 czarnuszki na wyjscie na kociarnie

Więc-jesli czarnego kota-to tylko od nas :wink:

Obrazek Obrazek

cdn :wink:

Mała1

Post » Sob sie 25, 2007 18:23

a teraz mniej optymistycznie
wiecie-maleńtasy :(

piekny whiskas-moze ktoś szuka-wyglada zdrowiutko....jeszcze

Obrazek Obrazek

mała tri-ma chore oczko

[Obrazek Obrazek

biało-bury kotek

Obrazek

biedny burasek, ten o którym w zeszłym tyg pisała Iwona, myslałysmy,ze go juz nie bedzie-jest-ale ma biegunkę, nic nie pomaga,strasznie biedniutki

Obrazek

sa 3 takie malusie czarne miski :cry:

Obrazek

klatka
Obrazek

wiecie-maluszki nie wytrzymują w schronie :cry:

Mała1

Post » Nie sie 26, 2007 1:07

Iwonka dopiero wróciłam z urlopu i widzę ze nie ujęłaś wpłaty od Rennaty za koci bazarek Tiger Fifa 30 zł

kasę wysłałam 8 sierpnia więc jeśli możesz to sprawdz czy doszła a jeśli nie to będę interweniować w banku :?
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

[poprzednia][następna]