Bonusiku [*] ... dziś mija rok ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2007 11:22

:?: -moze juz cos wiadomo

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt sie 24, 2007 11:29

narazie sie szykujemy do drogi , Bonus chce jesc idzie do misek ale to wszystko, podaje mu siemie i czekam na cud , może dla niego jeszcze jakiś sie uchował u mamy nadzieji :( ostatnie wymioty były bez krwi, trzymam sie tego jak brzytwy że to znak poprawy .......ale jak jest naprawde mam nadzieje że dzisiejsze badania pokażą... widziałąm tez że troszke probował sie myć to chyba też dobrze ......
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pt sie 24, 2007 15:44

już po wizycie ................
B. fajna pani doktor wymacała Bonika dokładnie -zero reakcji jakiejkowliek bolowej co dobrze rokuje , spojowki śluzówki ma bledsze ale nie widac zebny były jakieś krwawienia u niego co też jest dobrą wiadomością, ogolnie kot nie wygląda na stan cięzki bądz ostry .......dostał 5 zastrzyków ( przeciwkrowtoczny , przeciwwymiotny , antybiotyk , lydium i osłonowo coś na żołądek i błony śluzowe jak dobrze pamietam ) oraz kroplkówke podskornie , dostał tez convalescensa i recepte na lek w zawiesinie ktorego nigdzie nie ma w hurtowniach, ponoć jest wycofany :roll: jutro na 10 rano jesteśmy umowione na badanie krwi z dokładnym rozmazem , dziś wazne było nawodnienie a po nim badania nie sa już miarodajne , po powrocie do domu convalescensa wcinał az miło aczkolwiek dałąm mu go narazie malutko , za jakieś 20 minut znowu dam .

BARDZO DZIĘKUJE MYSZOSKOCZKOWI ktora sfinalizowałą mi dziś tą wizyte , na jutro powinnam mieć juz kase z bazarków i od Iwony mam nadzieje że wystarczy na badania , jeśli ktoś mogłby pomoc bardzo byłabym wdzieczna.
do tej pory wydałąm na wizyty 40 zł a to dopiero początek naszej drogi ku zdrowiu jak podejrzewam. Prosimy też bardzo cioteczki o kciuki ktore są niezastąpione , wieczorem powklejam kilka zdjęc Bonika
Ostatnio edytowano Pt sie 24, 2007 15:57 przez ko_da1, łącznie edytowano 2 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt sie 24, 2007 15:48

Po prostu ... Trzymam kciuki za malucha :ok:

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Pt sie 24, 2007 16:32

:ok: :ok: :ok:

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt sie 24, 2007 16:54

Jestem u airborna :twisted: kciuki trzymamy
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt sie 24, 2007 16:57

iwona_35 pisze:Jestem u airborna :twisted: kciuki trzymamy

a ja myślałam, że komputer masz już sprawny :evil:

Kciuki też trzymam! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 24, 2007 17:47

Jutro idziemy znowu z Bonusem do dwóch wetów. Myślę, że dobre to, ze żaden nie panikuje. stępna diagnoza, aczkolwiek nie zweryfikowana jeszcze - zapalenie górnego odcinka układu pokarmowego - np. przełyku itp. ma o tym świadczyć żywa krew w wymiotach, a nie strawiona

myszoskoczek

Od: Nie maja 27, 2007 20:16

Post » Sob sie 25, 2007 12:54

Koda ma zepsuty net, więc ja napisze - byłyśmy z Bonusem dziś na badaniu krwi - miał wszystko - morfologię, biochemie, rozmaz. Trochę podwyższone wyniki wątrobowe ale nie wszystkie - tylko alat i aspat.
Jest prognoza w kierunku robali lub alergicznego zapalenia jelit. dostał też rózne zastrzyki, a od wczoraj ładnie jadł i nie wymiotował.
Zobaczymy po weekendzie - może jeszcze badanie w kierunku robali, żeby to wykluczyć.
Kot dostał też jedzenie alergiczne (chrupki RC) - bedzie to jadł.

myszoskoczek

Od: Nie maja 27, 2007 20:16

Post » Sob sie 25, 2007 12:57

myszoskoczek pisze:Koda ma zepsuty net, więc ja napisze - byłyśmy z Bonusem dziś na badaniu krwi - miał wszystko - morfologię, biochemie, rozmaz. Trochę podwyższone wyniki wątrobowe ale nie wszystkie - tylko alat i aspat.
Jest prognoza w kierunku robali lub alergicznego zapalenia jelit. dostał też rózne zastrzyki, a od wczoraj ładnie jadł i nie wymiotował.
Zobaczymy po weekendzie - może jeszcze badanie w kierunku robali, żeby to wykluczyć.
Kot dostał też jedzenie alergiczne (chrupki RC) - bedzie to jadł.

czyli wstępnie możemy odetchnąć, że to nie żadna białaczka ani zatrucie?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sie 25, 2007 17:34

mam już net uff...........
Bonik pozatym że przypomina po wkłóciach sitko, czuje sie chyba nie najgorzej , wraca też apetyt powoli , wyniki nie sa takie złe , wyszło że ma małe odwodnienie i lekko podwyzszony aspat norma to 6-44 a on miał 55 , trzeba tez wziąść pod uwage ze nie był naczczo wiec według pani doktor nie ma sie czym martwic bo w takim wypadku wyniki mogą być podwyzszone, badania wskazują jednak na problemy alergiczne bądz pasozytnicze to dwie z dostępnych opcji , nie wyklucza sie tez zapalenia bądz pozdrażnienia gornego odcinka przewodu pokarmowego, w przyszłym tygodniu będzie mial robione szczegołowe badanie kału i w razie potrzeby ma mieć podany stronhold , z wymiotami narazie sie uspokoiło ostatni raz był w nocy zwrot śliną więc to też napawa optymizmem .
Zostałam dziś również przeszkolona pod kontem iniekcji podskornych i domięsniowych i na jutro mam 4 leki do podania - nie wiem kto sie bardziej boi kot czy ja :roll: pod okiem pani doktor wbiłam dzis 3 w sumie 4, tylko że jeden wpusciłąm i wypusciłam bokiem niestety :oops: ..biedny Bonik ech ...mam nadzieje że teraz pojdzie juz z gorki panikowałam strasznie aż wstyd :oops: ale początki są zawsze trudne.........wykupiłam dzis też lekarstwo Ulgastran podajemy co 6 godzin 2 ml. no i dalej siemnie lniane .............
Na Bonika dostałam :
30zł z aukcji od mart_iki :1luvu: pieniądze zbierałam dla jej kotów ale podarowała je Bonusowi
31 zł z aukcji torby podroznej od Armelle1
50 zł od Iwony_35

razem 111 zł

Wydałam :
46 zł 3 wizyty + recepta
60 zł badania krwi
17 zł apteka - Ulgastran + strzykawki + igły
18zł badanie kału
razem: 141 zł

2 wizyty zasponosrowała nam myszoskoczek :1luvu:

Wszystkim bardzo dziękuje :king:
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2007 11:50 przez ko_da1, łącznie edytowano 3 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob sie 25, 2007 17:39

Ko_da, co jest w końcu Bonisowi?
Obrazek

Femka

Post » Sob sie 25, 2007 17:46

ko_da-trzymam kciuki
będzie dobrze, co?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob sie 25, 2007 17:49

jesoooo, czy to jakaś tajemnica? też się niepokoję :!:
Obrazek

Femka

Post » Sob sie 25, 2007 18:24

dokładnie nie wiadomo co mu jest , moze byc zarobaczenie , moze byc alergia , moze byc wada genetyczna przełyku , zapalenie przełyku itp... białaczka tez nie jest wykluczona aczkolwiek mało na nią wskazuje , wyniki raczej tez nie potwierdzają obaw białaczkowych , trzeba zrobić badanie kupeczki i moze coś wiecej sie wyjasni
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]