Długowłosy i 2 bonusy mają dom, reszta szuka choćby DT!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 20, 2007 15:47 Długowłosy i 2 bonusy mają dom, reszta szuka choćby DT!!!!!!

edit: 28 sierpnia
1 długowłosy zniknął, drugiego wzięła na stałe jedna z karmicielek
Ale:
z tego podwórka przyjechało do nas 5 innych kociaków (bura siostrzyczka długowłosych i rudzielec z drugiego miotu maja domki :) )
Domów będą szukać - po oswojeniu - te kociaki:
Obrazek Obrazek

Mamy także mamusię - krówkę długowłosych, w tym tygodniu sterylka. Potem pani karmicielka obiecala wziąć ją na czas szukania domu.

Na podwórku czeka na kastrację mamusia rudego i sreberek - piękna bura szylkretka, ewidentnie domowa, pchała się na ręce i płakała by wziąć ją ze sobą. A my ... nie mamy już miejsca :( Gdyby ktoś... W Krakowie zostanie wysterylizowana na koszt miasta, poza - przyjedzie z pieniędzmi na zabieg. Dom znajdziemy :ok:

Na tym samym podwórku jest jeszcze jeden miot, na razie malutkie i totalnie dzikie. Są tam w miarę bezpieczne, póki nie oddalają się od mamy, ale jak długo? Dla nich też przydałby się bezpieczny kąt :ikonka błagająca na kolanach:

Gdyby sie udało, kolejne krakowskie podwórko byłoby "załatwione" :ok:

Było:
U nas przepełnienie, dziesiątki "zewidencjonowanych" kotów czeka w kolejce, wszystkich na pewno nie zdążymy uratować, czyli ogólna beznadzieja.

Wiem jak jest z DT o tej porze roku, ale może choć dla tych kociaków znajdzie się kąt? Wg karmicielki bardzo dzikie nie są, po oswojeniu (klatka się znajdzie) znajdą domy w parę dni - takie ekspresowe tymczasy...

Mieszkają w piwnicy, niezbyt przyjazna okolica, szanse na przeżycie mają niewielkie:(

Proszę...
Ostatnio edytowano Wto sie 28, 2007 9:46 przez Rustie, łącznie edytowano 2 razy

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pon sie 20, 2007 18:20

Rustie, postaraj się wstawić zdjęcia. Ja bym mogła ale dopiero od września:(

sladka1

Od: Czw mar 22, 2007 11:53

Post » Pon sie 20, 2007 19:20

Długowłose nie powinny długo szukać domków. Tymczas na już potrzebny.
Wstydzę się, że tak rozgraniczam :oops:

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon sie 20, 2007 21:09

podnoszę
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sie 20, 2007 22:08

Rustie: jak kicie są długowłose to mogę je zabrać, moje panienki z długowłosymi się zawsze kolegują, dom też im znajdę mam nadzieję, że szybko. Gorzej z krótkowłosymi - do nich mają okropny uraz i je atakują :(
jutro z jedną z kici muszę lecieć do weta, dam Ci wtedy dokładnie znać. Jak coś to klatki mam, sprzet cały też, przez tydzień mam jednego kotka mniej do tego, więc jakoś to się uda mam nadzieję. Mieszkam w Krakowie więc może akurat mogę pomóc :) Wyślij PW jeśli możesz.
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Od: Wto sie 08, 2006 0:59

Post » Pon sie 20, 2007 22:32

W Gliwicach ktos dał ogłoszenie do sklepu zoologicznego, że szuka długowłosego kociaka rudego lub tri. Stracili poprzedniego kota i szukają nowego.

W tym domu są dzieci.

Telefon mam w samochodzie, mogę jutro podać. Nie wiem czy to aktualne. :?

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto sie 21, 2007 15:08

podnoszę
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto sie 21, 2007 15:41

ja tez mam domek w gliwicach - moze to ten sam - czekam na fotki :)
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Śro sie 22, 2007 8:12

czy będą jakieś fotki kociaków ?

dominik: ty juz masz kociaki u siebie ? jesli TY zrobisz im zdjecia to nawet chyba nie mam po co ustawiać sie w kolejce po nie ...
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Śro sie 22, 2007 8:54

Na razie jeszcze nie, ale może właśnie przyjadą do mnie, Rustie ma się dowiedzieć o nich więcej, jakoś to będzie mam nadzieję :)
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Od: Wto sie 08, 2006 0:59

Post » Śro sie 22, 2007 13:35

Ja w pracy, więc z karmicielką pojechała babcia. Wiedziałam że to zly pomysł. Ja jestem twardsza, zabrałabym tylko te dla których mam dt, popłakałabym sobie później. A tak to aż musiałam sobie na kartce zapisać, by nie poplątać :roll:

Złapane:
- bure krótkowłose pogryzione - chyba z tego samego miotu co puchacze
- 3 kociaki z innego miotu: rudy, srebro, bure
- biało-bura mama puchaczy, krótkowłosa, oswojona
- wszystkie koty dają się brać na ręce - to jedyna dobra wiadomość :roll:

Puchacz wylazł jeden, ale uciekł :? Jest biało-bury, i wg słów babci ładny (co oznacza, że nie jest "persikiem", a raczej "sib-em" :twisted: ) Drugi też długowłosy.
I jeszcze jeden srebrny i jego matka oswojona bura szylkreta.
Karmicielka sensowna, klatka została u niej, do jutra powinna resztę wyłapać. Tam nie jest najgorzej, matki mogłyby wrócić, teoretycznie :roll:

2 długowłose trafią do Dominika, o ile bedzie jeszcze chciał mieć coś wspólnego z wariatkami :wink:

W pokoju wielkości ciasnej łazienki mamy 10tymczasowych kotów i psa, który jest stary, nieurodziwy i kotów nie lubi i pewnie już zostanie na zawsze. Zastrzelcie mnie, proszę :crying:

Rustie

Post » Śro sie 22, 2007 13:44

nie moge ci pomóc..zadnej broni palnej nie mam pod rękom.. :wink:
a tak naprawde to strsznie żal by było tych niedługowłosych :cry:
przeciez tak samo sa piekne ,kochane ,mruczące i czeka ich niebezpieczenstwo... :?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 22, 2007 13:57

dorcia44 pisze:a tak naprawde to strsznie żal by było tych niedługowłosych :cry:
przeciez tak samo sa piekne ,kochane ,mruczące i czeka ich niebezpieczenstwo... :?

No, zwłaszcza że te zwykłe wyłapane i są u nas, a długowłose gdzieś tam łażą po deszczu :wink: Chyba że chodziło ci o to , że biedaki wpadły w nasze ręce - też im współczuję, ale taki los bezdomnego kota :twisted:

Oczywiście chętnie się podzielę nowymi nabytkami :twisted:

Rustie

Post » Śro sie 22, 2007 15:06

:mrgreen: ...no jasne w waszych łapskach musi byc strasznie :D tylko mi życzyć wszystkim wpadać w takie straszne sidła :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 22, 2007 22:01

i co z kociętami? :roll:
czekam i czekam żeby zobaczyć ich fotki i sie chyba nie doczekam :cry:
2 psy,kot i Ja :)
Atos,Kora i Vitanii :)

anecioreczek

Od: Nie sie 27, 2006 13:33

[następna]