Tosia po 2 operacji oka..CZujemy sie lepiej ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2007 14:12

jedza tak straszne ilosci ze zaczynamy byc przerażone..one zaraz będa ciągneły brzuchami po podłodze...wyglądają komicznie ,chude łapunie i korpusik i wielkie balony w miejscu brzucha...
odrobaczane były 13 czyli 23 odrobaczamy nastepny raz...
Mysza ja mysle że Aniprazol jest dobry....a ty>?

acha brzuchy sa twarde..czyli mamy ciąg dalszy robali... :?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob sie 18, 2007 6:45

Wczoraj byłam z maluchami u weta na kontroli...mają tak ogromne brzuchy że mimo iz robią kupska dostały troche parafiny żeby co zalega zeszlo i mozna jeszcze raz przebadać brzuszki...
jedzą potworne ilości...to nawet nie da się określić one żrą jak świnki..delikatnie ujmując... 8O 8O 8O
w uszkach już ładnie ale dalej zakraplamy...sierść już sliczna ,mięciutka oczka czyste tylko najmniejsza koteczka ma jakby rozerwaną powieke.. :cry:
kupiłam jedzonk...mało , a do nich to trzeba ciężarówka podjechac... :wink: żwirku..i czekamy na domki..
najstarsza koteczka jest poprostu URZEKAJĄCA :D jest :love: na głowie ma niebieska czapeczke...na grzbieciku niebiesko kremowy kaftanik a ogon cały w tych barwach..dalej śnieznobiała...cudo...

a co Palinka u waszych podopiecznych????
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2007 21:36

Brzuszki po parafince nadal wielkie ale za to jak zmiekły.. :lol: wczoraj wręcz wyczuwalne były jakieś ...guzy..węzły ...koszmar..jednak to jakies tam pozostalości z robali? jedzonka..tego nie wie nikt..ważne że maluszki zdecysdowanie bardziej ruchliwe się zrobiły...
oczywiście mnie traktuja jako oprawce..pani Ewa karmi ,śpiewa gra ..pieści ja nosze do weta. ,wlewam swinstwoi maltretuje uszy...potwór ze mnie .. :wink:
mała koteczka poszła na tymczas do Ani :D
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2007 21:40

dorcia jesteś wielka :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob sie 18, 2007 21:56 re

jeżeli moge podpowiedziec to tym maluszkom trzeba dac po małej kapsulce ESPUMISANU bardzo pomaga teraz tak leczyłam maluszka 1 miesięcznego.

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon sie 20, 2007 8:19

Aniprazol jest ok

te guzy to są złogi w jelitach
tylko nie wiadomo czy kału czy robali
widziałaś jak robia kupy? Jakie? I czy kazdy na pewno zrobił? Ile razy dziennie? Bo moze mają prblem z wypróżnieniem się, przy takim apetycie 2-3 razy dziennie powinny kupę robić.

Przy takim zarobaczeniu ja bym nie poprzestała na dwukrotnym...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 20, 2007 9:10

meggi 2 espumisan juz dostały..dzieki..
brzuszki wróciły do normy ,kupy poszly w ilosci ogromnej...juz efekt był po parafinie ale espumisan zrobił więcej...
Malenka koteczka jest u Ani Rylskiej na tymczasie..ona pierwsza tez dostała espumisan i efekt niesamowity..brzucholek rewelka :D potem reszta czyli dwa...Najsatrsza koteczka nie miała takich problemów ale jak wszyscy to wszyscy...
zaczynaja mniej jeśc..chyba sie troszke nasyciły...
23 sierpnia nastepne 3 dniowe odrobaczanie...potem zrobimy badania kupali...ale kociaki zdecydowanie ozyły i szaleją jak oszołomy..
jeszcze troszke i zaczniemy rozgladac sie za DOMKAMI STAŁYMI...
rudo biały kocurek i tri białe w niebiesko kremowe łatki.. :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 20, 2007 9:34

no to super :D

ta tri mnie chwyta za serce, taki cukiereczek :D
jakieś fotki będa?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 20, 2007 9:43

będą 8) ona jest taka piękna .. :D ja nie moge sie powstrzymac nie macac jej ma taka aksamitna sierść ..tamte maluszki jeszcze nie..może się zmieni ..ta koteczka ma ze 3m.i jest :love:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 23, 2007 11:07

hey. moje dziewczyny w doskonalej formie. karolina ma jeszcze brzuszek balonika, a na nim dosc spora ilosc tluszczu ;P ula jakos wychudla, ale je normalnie. sa coraz piekniejsze! co do jedzenia to sa strasznie kaprysne - raz jedza duzo raz zjedza odrobinke i juz nie chca. dzisiaj idziemy na kontrole i dalsze odrobaczanie. jak mi dorota napiszesz jak wstawiac zdjecia, zaraz to zrobie ;]

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Czw sie 23, 2007 14:17

przepraszam Palinko ciągle gdzieś biegne ...ciągle mało czasu :oops: napisze ci..
a teraz mamy kłopot i to nie mały..najmniejsza koteczka miała naderwana powieke...tera zrobiła się wrzód na rogówce ,jeste smy zapisane do garncarza tz...innej dr. ale on przyjdzie zobaczyc...wizyta 60zl... :cry: leki 48...a najgorsze przed nami malutka prawdopodobie bedzaie miała plastyke oka...może zle napisałam ale operacje musi miec.. bo wloski wrastaja do środka... :cry:

Paulinka koteczka która ma wielki brzuszek powinna dostac parafine przez dwa dni np po ! ml. lub espumisan ...tak było z malenką Tosią...i brzuszek się unormował...
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 23, 2007 15:56

ojeja :/ mam nadzieje, ze z tego wyjdzie. biedna koteczka ;( to bardzo powazna operacja?

karolina sie czyms zatrula, albo cos zjadla i zygala cala noc i dzien dzisiejszy. dostala duzo zastrzykow i ma 24h nic nie jesc. jak sie jej nie poprawi to bedzie przeswietlenie itp. mam nadzieje, ze to nic powaznego. nasz wet., wyczul cos miekiego w jelicie grubym, powiedzial, ze jak juz tam doszlo to powinno wyjsc samo. zobaczymy. trzeba im jeszcze czyscic uszy i aplikowac oridermyl, tak poza tym wszystko wydaje sie byc okej. jak karolina wydobrzeje kolejne odrobaczanie. dziewczyny podobno sporo urosly ;P ja nie widze zmiany ;)

dziewczyny znowu maja pchly [eh] dzisiaj bedzie wielkie sprzatanie mieszkania i lekko zostanie wypsikane odpchlaczem - bo albo maly maniek przyniosl, albo z piwnicy sie dostaly, bo mieszkam na part., a w piwnicach od groma kotow.

mam nadzieje, ze z malutka bedzie wszystko dobrze ;/ bo to co piszesz, nie brzmi za dobrze.

paulina777

Post » Czw sie 23, 2007 15:59

Obrazek
Maniek zdziwiony, Karolina bawi sie jego ogonem a Urszulka śpi

paulina777

Post » Czw sie 23, 2007 16:21

Maniek to cała Pitulina :D
a dziewczyny faktycznie urosły..
Obrazek

dorcia44