Marmurkowa Szarka i dymna-szylkretka...JUŻ W NOWYCH DOMKACH!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2007 0:17 Marmurkowa Szarka i dymna-szylkretka...JUŻ W NOWYCH DOMKACH!

To mój pierwszy watek z prosbą o nowe domki dla dwóch 3 miesiecznych uroczych koteczek ....dlatego prosze o pomoc i rady :D

Pierwsza z nich to szara marmurkowa uwielbiająca człowieka kotka. Jest u mnie od niedzieli i łazi za mną jak pies, spi na biurku obok komputera, ide do łazienki ona za mną, do kuchni kot za mną, lubi sie przytulac i szybko włacza traktorek. Jest chudziutka, ale dopisuje jej apetyt, pochłania dosłownie wszystko....odpchliłam, bo stado pcheł po niej biegało i odrobaczyłam....pieknie kuwetkuje...jeszcze tylko szczepienie i ............nowy kochajacy domek bardzo by sie przydał, bo kicia uwielbia byc z człowiekiem,daje sie nosic na rekach, nie prycha i nie drapie...ma naprawde bardzo duzo zaufania....w ciagu dwóch dni dogadała sie z moimi kotami :)
a oto Szarusia

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I druga kicia, ktorą przywizoła dzisiaj do mnie Tusinka. Znalazła kicie na podwórku miedzy blokami...widziała ja juz rano, nawet obsztorcowała dzieciaki, ktore ją meczyły....kotka nie wyglada na zabiedzoną, chociaz była bardzo głodna....oswojona i ufna do człowieka.... garneła sie do przechodzacych ludzi, próbowała wejsc Tusince do samochodu i chowała sie pod auta, dlatego zadecydowałysmy, ze nie mozna jej zostawic na ulicy, bo mozna ją łatwo skrzywdzic albo wpadnie pod auto.
Obserwuje ja od wieczora i widac, ze musiała mieszkac w domu...w tej chwili spi na łózku :wink:
Zdązyłam zrobic jej tylko dwie fotki zanim padły mi baterie :?

Obrazek Obrazek

PS. jest jeszcze dwoje rodzenstwa Szarusi....czarna koteczka i ocelotowaty kocurek....kociaki przebywają pod Kutnem....jak znajde ich fotki to wkleje
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2007 21:21 przez margherita, łącznie edytowano 4 razy
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Czw sie 16, 2007 7:33

Obie kotki są naprawdę urocze. Szara dziewczynka jest rzeczywiście straszną przylepą, ma piękne oczy i jest milusińska.

Druga kicia którą przywiozłam wczoraj do Małgosi też jest milusia. Myślałam że będzie mi wariowała w samochodzie a ona przytuliła się do moich kolan i grzecznie spała. Tak jak napisała Małgosia zobaczyłam ją wczoraj jak mała dziewczynka trzymała ja i tarmosiła jak jakąś zabawkę. Powiedziałam (może troche skrzyczałam) że to nie zabawka i tak nie wolno, dziewczynka chyba się wystraszyła i puściła kociaka. Obok stał chyba jej tata więc zapytałam czy to ich kotek, powiedział mi że nie, że chodzi tu od samego rana i dzieciaki się z nim ,,bawią,, Popytałam jeszcze innych czy coś wiedzą o kici, od jednej Pani dostałam odp: ,,Pani tu dużo takich dzikusów chodzi....,, Pomyślałam fajny dzikus który sam pcha się na ręce i włazi do samochodu.
Nie wiem czy komuś zginęła czy ktoś ją wyrzucił. Porozwieszam ogłoszenia że znalazłam kotka (tylko czy jeśli ktoś tak super pilnuje takie malucha.... to jest sens oddawać???)
Dodam że kotka ma dodatki rudego (zdjęcia tego tak dokładnie nie oddają)

Obie kociczki szukają domków!!!

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Czw sie 16, 2007 7:51

Małgosiu zaskoczyłaś mnie :lol:
koteczki sliczne na allegro z nimi :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 16, 2007 8:46

dorcia44 pisze:Małgosiu zaskoczyłaś mnie :lol:
koteczki sliczne na allegro z nimi :wink:

Ależ Dorciu...czym Cie zaskoczyłam.....moze po pierwszym naszym spotkaniu nie bardzo wierzyłas, ze uwielbiam koty.... ja moze nie jestem wylewna,ale tak własnie jest - obłednie kocham te footrzaste potffory :lol:

A czy Ktoś mógłby te słodziaki wrzucić na Allegro?????
Małgorzata
Obrazek

margherita

Post » Czw sie 16, 2007 9:17

obie są śliczne, tylko, że ta druga kicia chyba jest dymna ale raczej nie szylkretowa ;) poprosimy o zdjęcia z bliska to zaraz sie wszystko wyjaśni :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw sie 16, 2007 9:46

Wibryska!.......mówisz i masz :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kocia na 100% była domowa, spała przez całą noc na lózku i w ogóle w domu czuje sie jak u siebie...rozkłada sie na fotelach, łózku....rano próbowała sie bawic z kotami ale jeszcze troche na nie furczała...smieszna jest ....i bardzo przykładnie kuwetkuje :lol:
Ostatnio edytowano Czw sie 16, 2007 23:27 przez margherita, łącznie edytowano 1 raz
Małgorzata
Obrazek

margherita

Post » Czw sie 16, 2007 10:17

i ty oddasz takiego cukiereczka :?: :?: :?:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 16, 2007 10:27

dorcia44 pisze:i ty oddasz takiego cukiereczka :?: :?: :?:

Dorcia!.......kazdy z tych kociaków jest jak przepyszny cukiereczek :D ...ale sama wiesz, ze jak sie "zje" za duzo tych słodyczek to człowieka moze zemdlic :wink: ....a mnie to niedługo grozi, bo w tej chwili mój stan posiadania tych potfforów wynosi 11 sztuk :oops: ...a nie zapominaj, ze nie one jedne są w moim gospodarstwie....musze mic jeszcze czas na psy, konie, króliki...no i moze troche na prace zebym dala rade to towarzystwo utrzymać :lol:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Post » Pt sie 17, 2007 8:47

Kociaki szukają wspaniałego domku!

Tusinka

Post » Pt sie 17, 2007 8:51

mamy dwie bardzo podobne kotki, maja na wierzchu czarne futerko a pod
spodem biały puch - takie dymne po prostu ;)
ale nasze nie mają takich ślicznych rudawych plamek tu i tam :)

maluchy szukają domków !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt sie 17, 2007 20:36

I co?....nikogo nie interesują takie pieknotki?????
Małgorzata
Obrazek

margherita

Post » Sob sie 18, 2007 6:48

na pierwszą strone marsz...
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2007 12:20

hopsa na pierwszą stronę!

Tusinka

Post » Nie sie 19, 2007 21:07

Piękne koteczki szukają kochających domków!

Tusinka

Post » Pon sie 20, 2007 8:21

hop na pierwszą stronę maluszki!

Tusinka

[następna]