Pomoc w sterylce potrzebna! 1 kotek szuka domku- łaciatek!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2007 21:48 Pomoc w sterylce potrzebna! 1 kotek szuka domku- łaciatek!

Więcej na http://allegro.pl/item226872075_w_dobre_rece_3_kotki_6_tygodniowe_kocieta_.html

Proszę o pomoc w znalezieniu dobrego domku kotkom!
Ostatnio edytowano Sob sie 25, 2007 19:27 przez jadise, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

jadise

Od: Czw gru 14, 2006 23:23

Post » Sob sie 18, 2007 20:55

a możesz więcej napisać o tych kociętach, o tym, czy matka będzie wykastrowana, mam nadzieję, że nas nie namawiasz do pomagania rozmnażaczowi? Zawsze należy dmuchać na zimne, więc dmucham ;)
Ostatnio edytowano Sob sie 18, 2007 20:58 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sie 18, 2007 20:57

Oj to szare coś....oj piekne :D

sladka1

Od: Czw mar 22, 2007 11:53

Post » Nie sie 19, 2007 14:34

To są kotki urodzone na działce u mojej cioci. Ona przygarnia wszystkie koty i nigdy ich nie kastruje. Żaden z nich nawet w życiu weterynarza nie widział. Już kiedy pisałam o tym w którymś z tematów.
Nie potrafię na nią wpłynąć, bo kiedy tylko zaczynam ten temat to ona się obraża, że kotom u niej dobrze itp. Te maluchy też chciała sobie zostawić ale jak pomyślałam, że spotka je taki los jak wszystkie inne 7 jej kotów to postanowiłam, że znajdę im lepszy dom.

Co do kotów cioci to ona na nie nie wyłoży nawet złotówki by pójść do weterynarza. One nie są nawet odrobaczone, zaszczepione. Są chore i zaniedbane. Myślałam, żeby po prostu nie wystawić aukcji charytatywnej i może bym zebrała pieniądze i sama je wykastrowała...

Pomóżcie...
a co do kociąt to są słodkie. Szara piękniotka już jest zarezerwowana, ale pozostałe dwa czekają na nowego opiekuna.
Obrazek

jadise

Post » Nie sie 19, 2007 15:04

Uwaga!
Wystawiłam aukcję na Allegro. Dochód zostanie przeznaczony na kastrację kotków. Zapraszam-
http://allegro.pl/show_item.php?item=227631455
Obrazek

jadise

Post » Nie sie 19, 2007 15:12

I wszystkim, ktore sie tam urodza bedziesz zawsze szukac domu?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie sie 19, 2007 15:19

Mam nadzieje, że uda mi się je wykastrować zanim znowu dojdzie do rozmnożenia.
Co innego mam zrobić? Mogę jedynie te koty zanieść do schroniska co nie jest dobrym rozwiązaniem według mnie.
Obrazek

jadise

Post » Nie sie 19, 2007 23:40

trzymam kciuki, dołożę się do tej kastracji- proszę o nr konta, jak się trochę ogarnę (czytaj: napiszę pracę zaliczeniową :twisted: ) wystawię też jakieś aukcje, nie wiem, co jeszcze mogę zrobić...

Ile tam jest kotek?

z jednej strony jeśli ciocia chce je sobie zostawić- powinniśmy się cieszyć, z drugiej- jeśli jest tak źle, jak opisujesz- podjęłaś dobrą decyzję, żeby je wydać. Osoby o podejściu Twojej cioci nie powinny się moim zdaniem zajmować w ogóle zwierzętami.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sie 20, 2007 12:21

Są tam 3 kotki, 1 kot i te trzy maluszki. No i jeszcze pies (również niewykastrowany).

Jedna z kotek ma wygiętą tylną nóżkę, urodziła się już z taką wadą, druga kotka jest czarna i wychodzą jej kłaki, a na całej skórze widać czerwone kropki i plamki. Ostatnia kotka (matka małych) jest zdrowa, tylko cała zapchlona.
Kocór ma się dobrze, ale pewnie zapładnia wszystkie kotki w sąsiedztwie więc i niego bym chciała wykastrować.

Jak tylko będę u cioci to wkleję zdjęcia kotków.

Numer konta:
Bank Millennium
22 1160 2202 0000 0000 6863 8093
Karolina Pietrowska
05-807 Podkowa Leśna

Ulicę mogę podać na priv, jesli konieczne. Z każdej złotówki się rozliczę na forum. Naprawdę, leczenie i kastracja tych kotów jest bardzo potrzebna. Tak samo jak nowy domek dla maluszków.
Obrazek

jadise

Post » Śro sie 22, 2007 22:26

poszło :)

i wątek przy okazji w górę :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw sie 23, 2007 13:59

Bardzo Ci dziękuję, odnotowałam wpłatę na koncie. Gdy tylko jeszcze uzbieram co nieco z aukcji charytatywnej (może jeszcze coś wystawię) to oficjalnie się rozliczę z każdej złotówki i z przyjemnością podzikuję darczyńcom na forum.

Dziękuję raz jeszcze za pomoc, mam nadzieje że kotki zostaną szybko wysterylizowane.
Obrazek

jadise

Post » Czw sie 23, 2007 14:01

Aha, i z przyjemnością informuję, że 2 ślicznotki małe już znalazły cudowny domek. Jeszcze tylko łaciata krówka jest do oddania. Oby ich już więcej nie przybyło. Muszę się pospieszyć z zabiegami :)
Obrazek

jadise

Post » Śro wrz 05, 2007 20:44

podnoszę i pytam- coś przybyło na koncie? :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro wrz 12, 2007 14:47

podnoszę po raz kolejny :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto paź 02, 2007 18:05

Tak, dziękuję za udział w aukcji, otrzymałam razem 90 zł. Postaram się jeszcze wystawić jakieś przedmioty, bo to starczy na 1 kotka a jest ich do wykastrowania 4.
Obrazek

jadise

[następna]