Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2007 19:54

nie spadac
moze jeszcze ktos? :aniolek:

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

tig_ra pisze: ...czy ktos o dobrym serduszku nie zechcial by wspomoc biednych kociat?...

Coś powinno mi się udać wygospodarować.
Niewiele, bo do wypłaty jeszcze trochę, ale najwyżej nie podjem jakichś frykasów. :P

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

-Buffy- pisze:
tig_ra pisze: ...czy ktos o dobrym serduszku nie zechcial by wspomoc biednych kociat?...

Coś powinno mi się udać wygospodarować.
Niewiele, bo do wypłaty jeszcze trochę, ale najwyżej nie podjem jakichś frykasów. :P

super !! :lol:

tig_ra

Post » Wto sie 14, 2007 19:56

Eeeee tam. :)

Gorzej z przekazaniem.
Ale jakoś skontaktuję się z Boo albo CoToMa. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto sie 14, 2007 20:08

Oki zaraz wpłacam 100 na ten Ald....no cos tam
na konto CoToMa
Dorta

aniołki to Ci którzy tam działaja
a pieniadz- hmmm rzecz nabyta, dzis tu, jutro tam
może schudnę bo nie będe mieć za co cukiereczków kupowac :lol:

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Wto sie 14, 2007 20:11

Dorta, jeśli nie wpłaciłaś jeszcze na moje konto, to poczekaj. Bo chyba tig_ra będzie na swoje zbierać. Nie wiadomo czy w opolu będzie, więc najprawdopodobniej ona zakupi i wyśle...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sie 14, 2007 20:13

Dorta pisze:Oki zaraz wpłacam 100 na ten Ald....no cos tam
na konto CoToMa
Dorta

aniołki to Ci którzy tam działaja
a pieniadz- hmmm rzecz nabyta, dzis tu, jutro tam
może schudnę bo nie będe mieć za co cukiereczków kupowac :lol:

eee tam :twisted:
Ty tez jestes :aniolek:
czy wiesz, ze ratujesz w ten sposob zycie wielu kociakom, ktore jeszcze (niestety :() przyjda do przytuliska ??
jezeli nie zostanie wszystko zdezynfekowane - czeka je smierc :(
a dzieki Tobie i dziewczynom - maja szanse na zycie

tig_ra

Post » Wto sie 14, 2007 20:15

CoToMa pisze:Dorta, jeśli nie wpłaciłaś jeszcze na moje konto, to poczekaj. Bo chyba tig_ra będzie na swoje zbierać. Nie wiadomo czy w opolu będzie, więc najprawdopodobniej ona zakupi i wyśle...

:cry: wplacilam

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Wto sie 14, 2007 20:19

Dorta pisze:
CoToMa pisze:Dorta, jeśli nie wpłaciłaś jeszcze na moje konto, to poczekaj. Bo chyba tig_ra będzie na swoje zbierać. Nie wiadomo czy w opolu będzie, więc najprawdopodobniej ona zakupi i wyśle...

Bardzo dziękuję :D
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie martw się, po prosty teraz ja przeleje do tig_ry. Przynajmniej będzie ciekawiej :wink:
...

CoToMa

Post » Wto sie 14, 2007 20:20

Dorta pisze:

spokojnie :D
przeciez ja dopiero, jak sie okazalo (swieto :evil: ) pojutrze bede zamawiac ten aldevir - jeden dzien na realizacje, wszystko zdazy dojsc - wysle priorytetem w dwa dni bedzie na miejscu - chyba, ze okaze sie, ze w Opolu bedzie wtedy nie ma w ogole problemu ;)

tig_ra

Post » Wto sie 14, 2007 20:22

CoToMa pisze:
Dorta pisze:

Bardzo dziękuję :D
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie martw się, po prosty teraz ja przeleje do tig_ry. Przynajmniej będzie ciekawiej :wink:

hehe nawet bardzo ciekawie :D
to moze wobec tego policzmy ile mamy i na ile nas stac?
Dorta :aniolek: funduje jeden caly
Tajemniczy Sponsor polowe :aniolek:
i jeszcze -Buffy- :aniolek: ? ile dorzucasz? :mrgreen:

tig_ra

Post » Wto sie 14, 2007 20:37

Tig_ra a możesz napisać co jest substancją czynna Aldeviru?
Na wirusa panleukopenii znakomicie działa podchloryn sodu - to jest potwierdzone klinicznie (Hans Lutz "Zakażenia wirusowe") oraz aldehydy (mrówkowy i glutarowy) - uniwersalne środki odkażające (medyczne oczywiście), wadą tych drugich jest jednak fakt, że działają powoli.
Podchloryn sodu można kupić np. w Centrum Zaopatrzenia Ogrodniczego WSO w Warszawie i kosztuje 29,00 za 5 litrów.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sie 14, 2007 20:42

pixie65 pisze:Tig_ra a możesz napisać co jest substancją czynna Aldeviru?
Na wirusa panleukopenii znakomicie działa podchloryn sodu - to jest potwierdzone klinicznie (Hans Lutz "Zakażenia wirusowe") oraz aldehydy (mrówkowy i glutarowy) - uniwersalne środki odkażające (medyczne oczywiście), wadą tych drugich jest jednak fakt, że działają powoli.
Podchloryn sodu można kupić np. w Centrum Zaopatrzenia Ogrodniczego WSO w Warszawie i kosztuje 29,00 za 5 litrów.

a czy można nim myć meble, klatki i płukać ręczniki, posłanka itp.?
...

CoToMa

Post » Wto sie 14, 2007 20:53

CoToMa pisze: a czy można nim myć meble, klatki i płukać ręczniki, posłanka itp.?

Można, bo faktycznie jest on jednym ze składników niektórych popularnych środków czystości (nie wiem czy akurat ACE, na pewno Domestos go ma) - ze wszystkimi jego wadami: śmierdzi, jest żrący, może powodować korozję metali (ale chyba przy wyższych stężeniach niż te dopuszczone do powszechnego stosowania). Nie jest to oczywiście środek idealny ale dobrze szukając można go tanio kupić, warto sprawdzić Odczynniki Chemiczne albo jakieś hurtownie chemiczne...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sie 14, 2007 21:02

pixie65 pisze:Tig_ra a możesz napisać co jest substancją czynna Aldeviru?

nie mam w tej chwili opakowania, wiem, ze sprawdzalam dokladnie substancje czynna pod katem dzialania na wlasnie tego wirusa - wiem, ze wirusa wybil do nogi (aldevir) tez jest potwierdzony klinicznie, zalecal go m/in Frymus - stad chyba mialam nawet informacjie o nim, jako jedyny skutecznie dzialajacy na rynku - fakt skutecznosc moge potwierdzic sama
wiem, ze jest to srodek oparty na aldehydach, ale nie pamietam jakich - sprawdzane to bylo dokladnie - wiecej bez opakowania niestety nie umiem powiedziec

tig_ra

[poprzednia][następna]