Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 10, 2007 8:16

To nie jest panleukopenia przynajmniej w przypadku chudzielca pręguska.
Wykluczyła to wetka.
Cholera wie co to za wirus.Wczoraj byłam z chudzielcem na kroplówce dostał glukozę,betamox,lidicum,duphalife.

Niepokoi mnie biegunka u niego której dostal w nocy z srody na czwartek.Leje się z niego jak z kranu podałam mu Lakcid .

Zaraz jadę do Agi po niego i do weta.Jestem ciekawa w jakim zastane go stanie .Trzymajie kciuki.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 10, 2007 9:36

Mój nie ma biegunki wcale póki co i poprzedniczka też nie miała więc chyba nie panleukopenia ale pewnie inne straszne choróbsko :(

Ferne Oleane

Od: Czw mar 09, 2006 11:20

Post » Pt sie 10, 2007 9:58

podnoszę, bo ważne
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt sie 10, 2007 14:30

Dzis była u weta,z chudzielcem i maluszkiem.Czasowo mieszkaja u Agi.

Maluszek został przebadany we wszystkie strony jest zdrowiutki pomijając oczywiście świerzba na ktory jest leczony.
Powli zaczynamy dla chlopaka szukać domku:A oto pieknośc:)
Obrazek
ObrazekObrazek

U Agi mieszka jeszcze chudzielec o zdrowie ktorego walczymy.Niby jego stan jest lepszy ale jest jeszcze zagrożenie zycia.Dziś u wet został nawodniony dostał pwe,cotosal,betamox i cos jeszcze ale nie umiem rozczytać z ksiązeczki.tem 38,6..
Chudzielec to kostki pokryte futerkie ,ale jaka w nim ogroma wola życia.Jest kociakiem niezwykle kontaktowym wręcz lgnie do ludzi .
A oto on Chudzielec
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

NADAL POTRZEBUJEMY FUNDUSZY NA RATOWANIE CHUDZIELCA!!
Wczoraj dostałm przelew od Karre z 40 zł
-wczoraj zapłacilam u weta.10 zł
-dziasiaj za dwa kociaki10zl
-kupiłam chudzielcowi royala w saszetakch convalescence i intestinal20zl
-wór zwiru 10 zl

KARINKO DZIĘKUJEMY ZA POMOC :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob sie 11, 2007 14:15 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Sob sie 11, 2007 12:58

Zapraszam wszystkich do licytacji!!!

Ojoj, ale ze mnie gapa, podałam zły link :oops:

Tu wszystkich zapraszam raz jeszcze :D http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64203
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Sob sie 11, 2007 17:19

Tak jak obiecałam, zamieszczam zdjęcia Miaukolinki
Obrazek

Obrazek

Niestety nie ma poprawy :( biegunka jak była, tak jest, wetka nie potrafi stwierdzić co jest jej powodem. Malutka dostaje kroplówki, witaminy, antybiotyki, preparaty na wyrównanie flory w żołądku i jelitach już drugi dzień i nic nie pomaga :( Jedyną poprawą jest to, że zjadła dziś i wczoraj odrobinę kurczaczka, niestety jakąś godzinę temu pierwszy raz zwymiotowała i to jedzonkiem z wczoraj i z dziś, nie było strawione. W tym wszytskim Miaukolinka nie ma temperatury i zachowuje się w miarę normalnie, tzn mimo osłabienia chce się ciągle miziac i mruczy nieziemsko a u weta pokazuje, że ma niezły charakterek :twisted: .
Strasznie boję się o nią :cry:
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Sob sie 11, 2007 19:54

przecudna jest ta kocinka. a charakterek? tak naprawdę najbardziej lubię foootra,które są niegrzeczne, psocą, i w ogóle są potfooorami :D
Obrazek

Femka

Post » Nie sie 12, 2007 8:05

News z ostatniej chwili!!! Przez noc nie było biegunki!!!
Trzymajcie mocno kciuki, żeby tak już zostało!!!

Oj charakterek, to ona ma... szczególnie pani wet się o tym przekonuje :) podanie jej kroplówki nie jest łatwą sprawą :twisted: .
Zresztą samo imię świadczy o tym , że pannica bardzo chce stawiać na swoim. Siedzenie w łazience baaardzo jej nie odpowiada i jak tylko ktoś do niej zagląda, albo słyszy kogoś kręcącego się w pobliżu to od razu włącza syrenę. Niedługo sąsiedzi mnie do TOZ-u pozwą o znęcanie się nad biednym kocięciem :twisted:

Wczoraj wieczorkiem Malutka poskubała wreszcie troszkę kurczaczka(!!!!!!), a potem stwierdziła, że skoro miauczeniem nie może nic wskórać, to ona odgryzie mi nogi i będę musiała z nią zostać :twisted: . Na szcęście po chwili skupiła się na bardzo atrakcyjnych klapkach i na nich się wyżyła.

No i oczywiście trzeba jeszcze wspomnieć, że Miaukolina oprócz wydawania paszczą dźwięków zawartych w jej imieniu, przecudnie mruczy! Tak rozmruczanego kota to jeszcze nie spotkałam. Ona mruczy nawet przez sen. Jak do niej zaglądałam, to cała łazienka aż drżała od jej mruczanki :1luvu: I jak tu się nie zakochać w takim cudzie?? :love:

A tak przy okazji, to przypominam o licytacji na leczenie Miaukolinki! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64203 :lol:

Emiś

Post » Nie sie 12, 2007 8:26

no to kciuki za motorki i za powstrzymaną quuupę
Obrazek

Femka

Post » Nie sie 12, 2007 8:29

ja tez nieustajace :ok: za Waszych podopiecznych

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sie 12, 2007 9:43

Bożeszzzz śiakiś cud 8O Właśnie dzowiłam do Agi Chudzielec też dziś bez biegunki :dance:

Jade po niego i do weta lecimy jeszcze po zestaw zastrzyków.

mar_tika

Post » Nie sie 12, 2007 9:52

:dance: :dance2: :dance:
Obrazek

Femka

Post » Nie sie 12, 2007 12:09

Pewnie Chudzielec z Miaukoliną się solidaryzują i stwierdzili - jak tak, to my kupki nie robimy, a co! 8)

Emiś

Post » Nie sie 12, 2007 12:17

bardzo się ciesze :D juz teraz może byc tylko dobrze ..a koteczka mniodzio :love:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 12, 2007 13:53

dorcia44 pisze:bardzo się ciesze :D juz teraz może byc tylko dobrze ..a koteczka mniodzio :love:

Jak koteczka a Chudzielec co? :( Nie piękniasty??
Jeszcze wam pokaże jak nabierze ciałka,on kiedys był piekniasty.Tak wygladał:
Obrazek

To choróbsko go wyniszczyło ,ale teraz tylko musi byc lepiej :ok:
Jest taki kochany ,niecierpi jeżdzic w kontenerku,bardzo podmiaukuje dlatego dziś zatrudnilismy mojego męża i chudzielec jechał bez kontenerka wygladając sobie przez okienko:D

mar_tika

[poprzednia][następna]