Gaja, Morfeusz, Joachim.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2007 15:23

Jasne, Dowgarku :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw sie 09, 2007 19:18

:)

Sihaja

Post » Czw sie 09, 2007 19:23

...i z czego siem cieszy...aaaa?
Znalazłą domek?
Pewnie zostawiasz sobie ślicznioka, co?

DowgarHill

Od: Śro maja 16, 2007 16:51

Post » Pt sie 10, 2007 18:25

Dzisiaj znalazła się pani chętna zabrać Joachmika, ale.... nie mogłam jej go oddać. Gdy usłyszałam, że jej poprzedni kot zginął pod kołam samochodu, a sterylizacja jest niezgodna z naturą, zdecydowanie odmówiłam oddania kociaka. Cuzłam się trochę niezręcznie, bo najpierw potwierdziłam, że kociak szuka domu, a potem musiałam odmówić... Szukam domu dla Joachimka, ale odpowiedzialnego. Czarna.wdowo, może u Ciebie coś słychać w sprawie domku?
Joachim przez tydzień przytył 200gram. Byliśmy dzisiaj u wet. Miał drugie odrobaczanie i pobrany wymaz z ucha. NIe ma już świerzbowca, ani jego larw, ale pani wet. kazała jeszcze zapuszczać maść przez tydzień, tak na wszelki wypadek. W następny piątek mam iść na kontrolę i umówić się na szczepienie. Poza tym to okaz zdrowia i wigoru :) Moja pani wet. oceniła go między 3,5-4 miesiąca.

Sihaja

Post » Pt sie 10, 2007 18:28

gratuluję czujności rewolucyjnej :D i decyzji.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt sie 10, 2007 18:40

Tak, Femka, tylko tym sposobem nie znajdę domku dla malucha....

Sihaja

Post » Pt sie 10, 2007 18:40

Tak, Femka, tylko tym sposobem nie znajdę domku dla malucha....

Sihaja

Post » Pt sie 10, 2007 18:43

Sihaja,ale taki domek to dla Joahima bardzo duże zagrożenie.
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 10, 2007 18:47

Wiem, dlatego go nie oddałam... Zobaczymy, co będzie dalej. Może czarna.wdowa namówi kogoś rozsądnego.... Ja wokół porozpowiadałam o kociaku, rozwiesiłam ogłoszenia. Ludzie czasem dzwonią, ostatnio np. miałam kilka telefonów, ale chcieli rudzielca. Rude koty mają chyba wzięcie, buraski są przecież takie zwykłe....

Sihaja

Post » Pt sie 10, 2007 18:56

Sihaja pisze:Wiem, dlatego go nie oddałam... Zobaczymy, co będzie dalej. Może czarna.wdowa namówi kogoś rozsądnego.... Ja wokół porozpowiadałam o kociaku, rozwiesiłam ogłoszenia. Ludzie czasem dzwonią, ostatnio np. miałam kilka telefonów, ale chcieli rudzielca. Rude koty mają chyba wzięcie, buraski są przecież takie zwykłe....

teraz Joahim za te bezeceństwa powinien Cię pogryźć :twisted: Mam dwie burasie: klasyczną Zośkę i lekko szylkretową Femcię. Są przeeeecudne :D
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 10, 2007 19:01

Femka, no co Ty :) Napisałam to zdecydowanie ironicznie. Gdybyś zobaczyła Joachimka, na pewno nie powiedziałąbyś o nim, że jest zwykły. :)

Sihaja

Post » Pt sie 10, 2007 19:05

Sihaja pisze:Femka, no co Ty :) Napisałam to zdecydowanie ironicznie. Gdybyś zobaczyła Joachimka, na pewno nie powiedziałąbyś o nim, że jest zwykły. :)

uo matko, wiem, że ironicznie. To mnie chyba nie wyszło ironicznie :oops: przecież takim kocim maniakom jest kompletnie obojętne, jakiemu kotkowi ratują życie.
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 10, 2007 19:12

Pamiętam, kiedy przyniesiono mi moją Gajeczkę. Była tak mała i zabiedzona (miała ok. 6 tyg), że gy ją zobaczyłam wymknęło mi się "ojejku....". Pani, która ją przyniosła powiedziała że tak, wiedziała, że będzie kłopot. Na pewno jej nie chcę, bo jest czarna.... W pierwszej chwili wogóle nie zajarzyłam, o co jej chodzi.... :):):) Gajeczkę wykarmiłam, wypieściłam i jaka dorodna, opanowana i dystyngowana z niej młoda dama (trzyletnia :)) Dystynkcja wprawdzie czasem gdzieś się chowa, gdy poszaleć trzeba, ale generalnie cud-miód dziewucha :) Także kolor nie ma majmniejszego znaczenia. Pozdrowienia dla Twoich burasek :)

Sihaja

Post » Pt sie 10, 2007 19:15

Sihaja pisze:Pamiętam, kiedy przyniesiono mi moją Gajeczkę. Była tak mała i zabiedzona (miała ok. 6 tyg), że gy ją zobaczyłam wymknęło mi się "ojejku....". Pani, która ją przyniosła powiedziała że tak, wiedziała, że będzie kłopot. Na pewno jej nie chcę, bo jest czarna.... W pierwszej chwili wogóle nie zajarzyłam, o co jej chodzi.... :):):) Gajeczkę wykarmiłam, wypieściłam i jaka dorodna, opanowana i dystyngowana z niej młoda dama (trzyletnia :)) Dystynkcja wprawdzie czasem gdzieś się chowa, gdy poszaleć trzeba, ale generalnie cud-miód dziewucha :) Także kolor nie ma majmniejszego znaczenia. Pozdrowienia dla Twoich burasek :)

czarnuszka też mam: Koralika (przywódca Bandy Kulawego). Głaski dla Twoich foooterek
Obrazek

Femka

Post » Sob sie 11, 2007 9:01

Joachim dziś szaleje po całym mieszkaniu. Moje koty - bez agresji fizycznej, ale nadal fukają i syczą na małego. Ale on się nie przejmuje i dobrze się bawi :) Biega, skacze.... :) Próbuje wciągnąć do zabawy Morfeusza, ale ten ucieka przed maluchem :):) Zobaczymy, co będzie dalej....

Sihaja

[poprzednia][następna]