Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2007 12:28

gattara pisze:Jesooo, ja muszę chyba wreszcie dowód wymienić 8O

Nooo, lepiej już teraz weź dzień wolnego i stań w kolejce, potem będzie jeszcze gorzej :roll: . Wiesz, że z dniem 30 grudnia stare, książeczkowe dowody tracą ważność? :twisted:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Śro sie 08, 2007 12:31

Wiem, i ta świadomość zaczyna mnie przerażać :wink: .
Qrcze, jak się zawezmę to nawet zdjęcia sobie nareszcie zrobię :P
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro sie 08, 2007 13:35

gattara pisze:Wiem, i ta świadomość zaczyna mnie przerażać :wink: .
Qrcze, jak się zawezmę to nawet zdjęcia sobie nareszcie zrobię :P

ja juz sie zawzięłam 8) W tamtym tygodniu.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro sie 08, 2007 13:37

Domino76 pisze:

Nooo, lepiej już teraz weź dzień wolnego i stań w kolejce, potem będzie jeszcze gorzej :roll: . Wiesz, że z dniem 30 grudnia stare, książeczkowe dowody tracą ważność? :twisted:

A wiecie że po każdej zmianie dowodu należy złożyć do Urzędu Skarbowego zgłoszenie aktualizacyjne NIP-3
właśnie dprzyłapałam mojego TŻta, który wymieniał dowód w czerwcu że jeszcze tego nie zrobił :strach:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro sie 08, 2007 13:39

czarna.wdowa pisze:
Domino76 pisze:

A wiecie że po każdej zmianie dowodu należy złożyć do Urzędu Skarbowego zgłoszenie aktualizacyjne NIP-3
właśnie dprzyłapałam mojego TŻta, który wymieniał dowód w czerwcu że jeszcze tego nie zrobił :strach:

U nas wysylaja za klijenta po odbiorze dowodu. Tylko formularz trzeba wypelnic 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro sie 08, 2007 14:14

czarna.wdowa pisze:A wiecie że po każdej zmianie dowodu należy złożyć do Urzędu Skarbowego zgłoszenie aktualizacyjne NIP-3

Wiem :), mam nawet w domu formularz :lol: , tylko nic z tym nie robię ;).
W banku też zresztą trzeba zgłosić :roll:
Obrazek

gattara

Post » Śro sie 08, 2007 14:25

Dali mi taki formularz wraz z kwitkiem odbioru dowodu, złożę go za miesiąc, odbierając nowy dowód.
Jeśli chodzi o zmianę dowodu, to ja pobijam chyba rekordy - najpierw, 2 lata temu, ukradziono mi portfel wraz ze starym, książeczkowym dowodem. Musiałam więc wyrobić nowy. Potem, rok temu, wyszłam za mąż i zmieniłam nazwisko. Musiałam więc wyrobić nowy. W tym roku sprzedaję mieszkanie we Wrocławiu i w związku z tym melduję się na pobyt stały w naszym mieszkaniu w Opolu. Musiałam więc wyrobić nowy dowód :twisted: .
A za rok-półtora będziemy musieli to mieszkanie w Opolu też sprzedać i przeprowadzimy się do budowanego obecnie domu, na wieś. I co mnie będzie czekało? Zmiana dowodu :twisted: :twisted: :twisted: .
Obrazek

Domino76

Post » Śro sie 08, 2007 21:00

Słuchajcie ciotki, żeby nie było, że gołosłowna jestem, przedstawiam te oto zdjęcia wyluzowanego maksymalnie Gulasza - jako dowód, że po powrocie ze wsi naprawdę "odetchnął z ulgą". Pamiętacie zdjęcia ze wsi, przedstawiające przykurczonego, skradającego się Gulasza..? Oto jego nowe wcielenie, Gulasz - Luzak! :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Za to Bigos... Czy wspominałam już, że Bigos popadł w depresję..? :roll:
Obrazek Obrazek
:wink:
Obrazek

Domino76

Post » Śro sie 08, 2007 21:05

Domino76 pisze:Słuchajcie ciotki, żeby nie było, że gołosłowna jestem, przedstawiam te oto zdjęcia wyluzowanego maksymalnie Gulasza - jako dowód, że po powrocie ze wsi naprawdę "odetchnął z ulgą". Pamiętacie zdjęcia ze wsi, przedstawiające przykurczonego, skradającego się Gulasza..? Oto jego nowe wcielenie, Gulasz - Luzak! :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Za to Bigos... Czy wspominałam już, że Bigos popadł w depresję..? :roll:
Obrazek Obrazek
:wink:

Domino, jeśli miałabyś zamiar specjalizować się w kocich depresjach, to mamy dla Ciebie kilku pacjentów do obserwacji :roll:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw sie 09, 2007 6:09

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Nasza odpowiedź :lol:

Obrazek
Obrazek

gattara

Post » Czw sie 09, 2007 9:52

Domino, może Ty po prostu lubisz urzędy, tylko się do tego nawet przed sobą nie przyznajesz? ;) Biedne Bigosio :( Gdybyś nie napisała, że to depresja, podejrzawałabym, że se chłopak za dużo kocimiętki wciągnął :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw sie 09, 2007 10:14

Gluaszek cudnie wyluzowany :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw sie 09, 2007 17:55

EwKo pisze:Domino, może Ty po prostu lubisz urzędy, tylko się do tego nawet przed sobą nie przyznajesz? ;)

Broń Boże! :twisted:

EwKo pisze:Biedne Bigosio :( Gdybyś nie napisała, że to depresja, podejrzawałabym, że se chłopak za dużo kocimiętki wciągnął :lol:

Nie wykluczone, bo dziś mój chłopak wyglądał już tak:
Obrazek
:lol:
Obrazek

Domino76

Post » Czw sie 09, 2007 18:05

Ale fajne szczegóły na pierwszym planie :lol:
Luzak 8)

I ten wystajacy kiełek - dobrze widzę? :)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt sie 10, 2007 15:21

Pozdrawiamy luzaków...z tymi dowodami to głupota...od samego początku - każda zmiana - nowy dowód..a na świecie wystarczy tylko jeden dokument :roll:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

[poprzednia][następna]