Muśka w nowym domku.Życzenia od i dla Pani Bogusi!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2007 20:09

I dalej fotki :D Obrazek
Shot at 2007-08-07
A to patio.... :D
Obrazek
Shot at 2007-08-07
A tutaj okolica,za domkiem droga, po której nic nie jeździ i pola łowne :wink:
I zaraz napiszę wszystko już nie o domku, a o cudownej Pani Bogusi i Jej Mężu Panie :D
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto sie 07, 2007 20:25

Rany! Muśka została Panią na włościach! Sama będzie miała ten olbrzymi teren we władaniu? (jakaś psia buda mi mignęła na pierwszej fotce).
Cudnie, że koteczka wreszcie znalazła domek i do tego jaki !

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Wto sie 07, 2007 20:30

Ale z Muśki szczęściara :D ...ładne to patio i ogród i domek...no to dziewucha trafiła do raju :D

Joy

Od: Wto wrz 12, 2006 9:31

Post » Wto sie 07, 2007 20:32

......a czy domek pojawi sie na forum?
to juz byloby maksimum szczescia dla wszystkich sledzacych losy Muśki... :wink:

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Wto sie 07, 2007 20:33

:) nie moge uwierzyc w to co widze, co czytam serce rosnie, chce tylko powiedziec ze dzieki takim wiadomoscia i ludzia CHCE SIE ZYC :)

beata111

Od: Pon lip 23, 2007 10:27

Post » Wto sie 07, 2007 20:35

Też bym się wyadoptował do takiego domku :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto sie 07, 2007 20:39

Zaglądam do wątku i.... oczom nie wierzę :!: :!: :!:
:dance: :dance2: :balony: :dance2: :dance: :balony: :dance: :dance2: :balony: :dance: :dance2:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Wto sie 07, 2007 20:40

Dopiero do domu wróciłam, a tutaj takie wieści :
Bardzo sie cieszymy :dance2:
Mamuśka badź najszczęśliwszą koteczką i sprawiaj wielką radość swoim nowym Pańciuchom :D

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto sie 07, 2007 20:59

A teraz po kolei.
Muśka nasza kochana pojechała do miejscowości Borów, 27 km od Wrocławia, do absolutnie cudownych i ciepłych ludzi-Pani Bogusi i Jej Męża. Pani Bogusia była ze mną w kontakcie od trzech dni i sobie telefonicznie rozważałyśmy wszystkie za i przeciw. A w Muśce się po prostu zakochała odnajdując ją przypadkiem na Allegro!
Opcaj poczatkowa była taka, że naprzód pojedziemy bez Muśki porozmawiać o adopcji, a potem ewentualnie Pani Bogusia odwiedzi Muśkę tutaj, a potem zapadną decyzje ostateczne.
Ale dzisiaj zmieniliśmy plany z inicjatywy Pani Bogusi. Bo po co czekać? Bo po co przedłużać tymczas u mnie, skoro na Muśkę czeka domek?
W domku jest kotek, czarny, wychodzący włóczykij.
Rozważałyśmy różne opcje, teoretyzowałyśmy jak koń pod górę, co może być, ale nie musi, a co będzie jeżeli, itd.
Zakładamy myślenie pozytywne i przyjmujemy wariant kontrolowanego dokocenia. I że będzie dobrze, bo taki domek to skarb prawdziwy!
Pan Mąż czekał na nas przed domem, a Pani Bogusia uśmiechnięta wyszła na przywitanie.
Jak zobaczyła Muśkę w koszyczku jeszcze, to tylko powiedziała: Jezuuuu, jaka ona piękna :love:
Muśka została wprowadzona do swojego i Pani Bogusi pokoiku, takiego w sam raz :P W koszyczku głaskana już mruczała, zjadła kilka chrupek, zwiedziła pokój i...uciekła za wersalkę :roll:
Ale głaskana zą ta wersalką też traktorzyła, jak najęta! :D
Ona chyba wie, że to jej docelowy domek, u nas tak od razu, to wcale nie jadła.
W tym pokoju, pod troskliwa opieką Pani Bogusi, spędzi tyle czasu, ile będzie wskazane. Tak, aby poczuła się bezpiecznie, aby wiedziała, że to jest jej oswojona przestrzeń. Potem będzie zwiedzanie dalsze, próby poznania czarnego kocurka , i dalsze oswajanie z domem.
Potem, o ile będzie zainteresowana- wstepne wychodzenie pod kontrolą w okolice domku, które są bezpieczne absolutnie. Wokół nie ma żadnych psów, kotki sąsiadów żyją długo i zdrowo :P
Dom Pani Bogusi i Jej Męża jest domem otwartym dla swobody Ich kocurka, który niebawem będzie wykastrowany. A Muśka być może wcale nie będzie chciała wychodzić, ale to jeszcze ho, ho....
Odjechaliśmy spokojni. Muśka znalazła wspaniały dom i dobrych, ciepłych, odpowiedzialnych Opiekunów.
Pani Bogusia od kilku dni nie tylko zagląda na forum, ale nawet wydrukowywała sobie ostatnie wieści o Muśce :P
Jutro w pracy pewnie też kliknie na wątek!
Powitajmy nowy, dobry, wspaniały domek!
Obrazek

czitka

Post » Wto sie 07, 2007 21:02

No i się popłakałam z radości.
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Wto sie 07, 2007 21:04

Pani Bogusiu, piękne dzięki za dom dla tej wspaniałej kotki. I dla Męża oczywiście też!!!!!
Niech żyje z Wami szczęśliwie przez dłuuuugie lata :D

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto sie 07, 2007 21:05

Jak miło czytać takie posty :D

Muśka na pewno będzie słoneczkiem pani Bogusi i jej męża.
Domek ideał jej się trafił :D

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Wto sie 07, 2007 21:07

czytałam i trzymałam kciuki... :ok:

i cudne wieści teraz... :1luvu:

brak mi po prostu słów...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto sie 07, 2007 21:22

A ja mam wieści od Pani Bogusi :D
Muśka mruczy aż miło, Pani Bogusia ją głaszcze i głaszcze, Pan Mąż nawet przybiegł z wrażenia z kawałkiem schabowego :P
Zjadła troszkę chrupek, zwiedza i zwiedza i sama nawet już do Pani Bogusi podchodzi!!!!!
Jest cudnie!!!!! :1luvu:
Kochani, a teraz ja 8)
Muśka to koteczka, która miała tu swój prawie roczny wątek. W szczęśliwy koniec, czyli wymarzony, docelowy domek, zaangażowało się całe mnóstwo dobrych, cudownych, ciepłych dusz. W imieniu Muśki bardzo, bardzo Wam Wszystkim dziękuję!
Przede wszystkim Fredziolinie i Jerzykowi, za ogrom dobroci, za poświęcenie czasu, za otwarcie dla niej swojego domu i serc! Wielki ukłon Jadziu!!!!
Wszystkim, którzy pomagali mi w akcji ogłoszeniowej, w cudnych bannerkach, w podnoszeniu wątku, we wszystkim- wielkie, wielkie dzięki!!!!
Za czuwanie, za dobre słowo, za podtrzymywanie na duchu- dziękuję!
I Greta- Małgosiu.....Złoty Medal Kociej Miłości za Allegro!
Udało nam się, Kochani, udało!!!!! :1luvu:
Obrazek
Shot at 2007-08-07
Muśka, a z tym Kocurkiem, bardzo przystojnym, proszę żyć w zgodzie i miłości!!!!!No! 8)
Obrazek

czitka

Post » Wto sie 07, 2007 21:40

Uwaga - czarny kot przynosi szczęście!!!!
Czując się podziękowana przez Czitkę, pozowlę sobie podziękować także Jej i Jurkowi - za zabranie Musi ze stacji, za pierwszy i ostatni tymczas, za szukanie dla niej domku.
Teraz masz już duuuuża wprawę :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[poprzednia][następna]