Żwirki po raz...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 02, 2007 11:13

Możliwe że zdecyduje się na kotka.
Mieszkam w dużym domu dwu piętrowym pierwsze pytanie to czy kuweta powinna być na każdym piętrze?
I jaki najlepszy żwirek dla jednej koteczki- czytałam że silikonowy, zależy mi aby się nie roznosił mocno(kuweta zakryta) i aby pochłaniał zapach bo moja mama jest do tego uprzedzona. ?

cavalierka

Od: Śro sie 01, 2007 7:43

Post » Czw sie 02, 2007 13:00

Z moich osobistych doświadczeń wynika, że żwirek silikonowy w krytej kuwecie to nie jest dobry pomysł i właśnie będzie śmierdział. Ale ja miałam dwa koty (i jedną kuwetę), jak testowałam to rozwiązanie, może przy jednym jest lepiej? U mnie było tak, że ten żwirek "nie dawał rady" i na dnie była mokra, śmierdząca maź :roll:

W każdym razie, jeśli się ma żwirek silikonowy, to trzeba go mieszać od czasu do czasu w kuwecie, żeby równo wchłaniał.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw sie 02, 2007 13:52

zakupiłam żwirek CatsBest Gold dla długowłosych. Faktycznie ładnie się zbryla, nie roznosi - chociaż moje kotki pierwszej nocy pokazały że się roznosi i to do połowy przedpokoju :twisted: wykopały go.
Sikać nie bęą :evil: w to paskudztwo chociaż używały CatsBest EkoPlus.
Ale żwirek super, pierwsza klasa POLECAM Gorrąco ! Wydajność dużo gorsza, sądzę że przy trzech kotach starczyłby nie dłużej niż na dwa tygodnie.
Kupiłam na próbę Golden Grey i jestem naprawdę zadowolona a koty szczęśliwe - jeszcze nigdy nie były tak zafascynowane zakopywaniem urobku jak teraz - powstają istne kopce.

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Czw sie 02, 2007 14:49

W takim razie co polecacie do kuwety zakrytej dla jednego kotka mocno się nie roznoszącego i jak najmniej wyczuwalnego?

Gdzie pani kupiła ten Catsbest Gold ?
Bo w żadnym internetowym sklepie nie mogę go znaleźć ?

Słyszał ktoś o : golden Grey Samozbrylający żwirek dla kotów?
pisze że dla jednego kota wystarcza na 2-3 miesiące za 39 zł, 14 kg chyba nie ma co wierzyć w to?

cavalierka

Od: Śro sie 01, 2007 7:43

Post » Czw sie 02, 2007 18:22

ajajaja
2godziny czytałam i przebrnęłam hihihi
mam w kuwecie CatsBest Eco+, no i czas go wywalić, z racji problemów finansowych zakupiłam pomarańczowego Hiltona, wcześniej go używałam, ale inne kitki były no a teraz się przekonam co Józefina na to, jak miałam całe stado małych to całkiem nie źle Hilton się spisywał i drobny i grubszy, nawet truskawkowy (ale zapach powalał i bynajmniej nie truskawek 8O ), na Benkach jakoś się zawiodłam wolę Hiltony wydają mi się lepsze i zawsze kilka złoty taniej wychodzą.
Przebrnęłam też przez żwirek marketowy - o maj gad!! straszne :evil:
a teraz zobaczę jak wyjdzie z Hiltonem, jak się nada i wyjdzie taniej to zostanie, jak nie, to jednak chyba lepiej jednorazowo wydać więcej na CatsBesta ekonomiczniej, nie pyli i do WC można, tylko trzeba porządny dywanik zainstalować 8)
czekam na nowości i najlepiej tanie i dobre hihihi :wink:
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Czw sie 02, 2007 18:47

Wg. mnie najlepszy jest CatsBest Eco+. Kupuje teraz, kupowałam też gdy miałam Kicię 1 (za TM). Co jakis czas próbowałam czegoś innego, ale nic nie dorówna CBE+. Jest bardzo wydajny więc wcale nie wychodzi aż tak drogo. Benki - okropne zapachy, bardzo pylą.
W Tesco w Kielcach pozbywali sie zapasów CBE+ - kupiłam po 11 zł :!: za opakowanie. Kupiłam od razu trzy :)

tarantella

Od: Pt cze 15, 2007 19:10

Post » Czw sie 02, 2007 20:02

CatsBestGold zakupilam w www.zooplus.pl. Wedlug mnie najbardziej wydajny jest CatBestEkoPlus ale straaaasznie wylazi - przy moich dwoch persach poprostu zwirek wychodzi razem z kotami a i trzeci kot wychodzi z kuwety i otrzepuje sobie kazda lapke na dywanie :evil:
Pierwszy raz kupilam GoldenGrey i zobacze na jak dlugo starczy. W tym sklepie jest jeszcze taki fajny zwirek w zielonym pudelku 21,5 litra za cene 38 lub 39 zl - moze ktos z was go zna i uzywal? Cena dostepna i opakowanie wielkie.

sfinks

Post » Czw sie 02, 2007 20:29

Cats Best Nature Gold używam teraz i jest jeszcze lepszy od CBE+, aczkolwiek nie mogę powiedzieć, żeby się zupełnie nie roznosił. Ale przynajmniej roznosi się parterowo, nie znajduję już żwirku w łóżku, w kuchni i w szafie, jak to bywało przy CBE+ :twisted: No i jednak ogólnie mniej go jest.

Poza tym jak dla mnie ma wszystkie zalety CBE+: drewniany, ładnie pachnie, pochłania, wydajny, można wyrzucać do kibla, koty go lubią.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw sie 02, 2007 21:10

a na jak dlugo starcza CatsBestGold przy czterech kotach ? (wg banerka)

sfinks

Post » Śro sie 29, 2007 11:27

Dodam swoje 3 grosze do żwirków :D
Dokładnie na temat Cats Best Eko +
na początku wydawał sie idealny: dobrze zbryla, można do kibelka wrzucać, wydajny.
Lecz kotka podrosła troszkę i znienawidziłam ten żwirek :evil:
Po pierwsze mimo krytej kuwety i wycieraczki znajdujących się w łazience, strasznie sie nosi, dywan w przedpokoju wymaga odkurzania po każdej wizycie kotki w toalecie.
Po drugie śmierdzi potwornie :pig: Sama kopka na łopatce tak nie jedzie jak w kombinacji z CBE, bo mieszanka zapachu żwirku ze smrodem kopki jest tragiczna :!: No i czysty żwirek przesiąka tym smrodem więc na tym kończy sie jego wydajność, bo szybko cała kuweta zaczyna śmierdzieć i trzeba wszystko wymieniać.

Więc jestem na etapie poszukiwania żwirku idealnego: ma nie śmierdzieć tragicznie, być tani (wydajny), nie roznosić się poza wycieraczkę...
:)
ObrazekObrazek

miffy

Od: Pt maja 04, 2007 9:17

Post » Śro sie 29, 2007 11:44

Ja używam CBE+ i zadowoleni jesteśmy wszyscy.
Ale fakt, że kotka moja jeszcze jest mała, a już roznosi okrutnie. I uwielbia prowadzać w zębach po domu wycieraczkę kuwetkową (mamy tę dywanikową).
Jednak mimo wszystko nie zrezygnuję z komfortu wyrzucania na bieżąco urobku do toalety. Wolę już zamiatać i odkurzać, niż "latać" 2 razy dziennie do śmietnika przed blokiem.
Może problem złagodnieje, kiedy CatsBestGold stanie sie ogólnie dostępny. Tymczasem śledzę opinię testujących.

anabell

Od: Nie lut 18, 2007 20:49

Post » Śro sie 29, 2007 11:58

Słyszałam bardzo wiele pozytywnych opini o CBE+, dlatego też postanowiłam go kupić i zobaczyć, jak to z nim jest.
Wbrew obawom-problemu z roznoszeniem w przypadku mojej kotki nie ma-prawie wszystko zostaje na przedkuwetowej prowizorycznej wycieraczce :D
Naprawdę dużą zaletą jest to, ze można wrzucać żwirek do kibela :wink:
Jednak w przypadku mojej koty żwirek chyba w ogóle nie pochałania zapachów, ale może to dlatego, że je ona mokrą karmę.
Ale ogólnie-żwirek jak najbardziej w porząsiu :P
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2007 14:06 przez Agnieszka16, łącznie edytowano 1 raz

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Śro sie 29, 2007 12:19

Ja używam Cast Best Eco + i nie przylepia sie do łąpek kota. W lazience nie śmierdzi i uważam ze jest super. Jest wydajny, kosztuje 22zł za 10l jak sie poszuka :twisted: (np w auchan) i kotke mam od 1 lutego a tych żwirków zużyłam 5 worków.

I co najważniejsze - nie śmierdzi - a ostatnio w TV pani wet mówiła, ze MCO mają najbardziej śmierdzące odchody. Więc mysle ze warto.

Bianeczka

Od: Śro sty 03, 2007 0:57

Post » Śro sie 29, 2007 12:26

Cats Best Gold pojawił się w animalii http://animalia.pl/produkt.php?id=9653

Niestety, pieruńsko drogi jest, chyba pozostaniemy przy Hiltonie compact...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 29, 2007 13:20

Co do wyrzucania do kibelka, to spotkałam sie z opiniami, że żwirki typu benek czy hilton tez można śmiało topić, może nie w w takich ilościach jak drewniany ale wybierając kupki i siuśki przy bieżącym sprzątaniu można wrzucać bez obaw o zatkanie rur :D Mam zamiar sprawdzić ale póki co czekam aż ten nieszczęsny CBE+ sie skończy ;)
ObrazekObrazek

miffy

Od: Pt maja 04, 2007 9:17

[poprzednia][następna]