tig_ra pisze:
Liwia, ja do niczego nie staram sie przekonac - po prostu dziele sie wiedza
wiem i ja nie czuje sie przekonywana - tylko pytam Cie o cos czego nie wiem. Mimo wszystko uwazam, ze wiedze masz ogromna i chyle przed nia czola.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
tig_ra pisze:
Liwia, ja do niczego nie staram sie przekonac - po prostu dziele sie wiedza
Agnieszka- pisze:TO BYL BALSAM KOCHA a nie Szostakowskiego, ponizej wyjasnienie plus przeprosiny za zamieszanie
Balsam peruwiański poprzez swoje bogactwo składu chemicznego jest środkiem często wywołującym alergię kontaktową. Wiele uczulających składników daje odczyny krzyżowe z wieloma różnymi produktami pochodzenia roślinnego. To niekorzystne alergizujące działanie balsamu peruwiańskiego wykorzystane zostało w tzw. testach płatkowych, jako jeden ze wskaźników alergii na kosmetyki.
ADS pisze:Agnieszka- pisze:TO BYL BALSAM KOCHA a nie Szostakowskiego, ponizej wyjasnienie plus przeprosiny za zamieszanie
Szostakowskiego wykorzystuje sie chyba przy wrzodach zoladka u ludzi, ale zapewne tragedii by nie bylo gdyby ktos zastosowal zewnetrznie. Jesli nie uszkadza sluzowki zoladka to tym bardzie skory.
ADS pisze:Agnieszka- pisze:TO BYL BALSAM KOCHA a nie Szostakowskiego, ponizej wyjasnienie plus przeprosiny za zamieszanie
Szostakowskiego wykorzystuje sie chyba przy wrzodach zoladka u ludzi, ale zapewne tragedii by nie bylo gdyby ktos zastosowal zewnetrznie. Jesli nie uszkadza sluzowki zoladka to tym bardzie skory.
Balsam Szostakowskiego ma właściwości bakteriostatyczne, słabo znieczulające oraz przyspieszające gojenie się ran. Podany doustnie osłania uszkodzoną błonę śluzową żołądka, dwunastnicy oraz jelit.
Zastosowanie Odmrożenia. Oparzenia. Stany zapalne skóry, wrzody. Stan zapalny sutka. Niekiedy stosuje się jako lek pomocniczy w chorobie wrzodowej żołądka.
Ostrzeżenie Balsamu nie należy stosować w zapaleniu pęcherzyka żółciowego lub uszkodzeniu miąższu wątroby.
Balsamu Szostakowskiego nie należy stosować w chorobach wątroby i leptospirozie. Ten niegdyś szeroko stosowany - zwłaszcza w chorobie wrzodowej - środek leczniczy ma obecnie znaczenie głównie historyczne.
Liwia pisze:jak dziala biostymina dopyszcznie podana? Nie ulega strawieniu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 826 gości