Sonia i Otis - część II.Nowiuśkie foty str.96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 31, 2007 22:06

Aleksandra59 pisze:dlaczego zastrzyków przeciw zakrzepicy Twój TZ nie robi sobie sam, to jest lepsze rozwiązanie :?: :wink:

Bo to cud, że on przy moich nie mdleje :roll: No nie moze być facet idealny, co nie?

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto lip 31, 2007 22:11

Fredziolina pisze:Iza ja od roku podaję Fredowi pastę uropet.
Zadnych sensacji, a tylko pozytwne efekty.
Fred był cewnikowany, na długotrwałej kuracji antybiotykowo-nospowej.
Od poczatku na karmie Hills s/d. Poczatkowo jednocześnie zakwaszany, potem sama karma wystarczyła. Przez m-c Fred dostwał urinal (wyciskałam kapsułke do pysia).
Fred pastę uwielbia, a karmę Hillsa s/d jadłm przez prawie przez 8 m-cy, teraz jest na c/d i 3 razy w tygodniu dostaje pastę.
Mozesz zacząć od mniejszej dawki pasty, zobaczysz czy nie bedzie sensacji żoładkowej.
Musisz mu obnizyć ph inaczej kryształy bedą sie wytrącać, stan zapalnie sie pogłebi, natomiast jego leczenie i tak zawsze trwa długo, 3 tygodnie 8O
Ja mam za sobą wielką walkę o Freda. Wyciągnełam go na prostą dopiero po 8 miesiacach.
Leczenie pęcherza wymaga czasu i cierpliwości.

Wczytałam się w wątki kryształowe...wyszło mi, że Hills s/d najlepszy, potem trovet a na końcu RC urinary :roll: i że jak karma - to bez zakwaszania, bo przesadzać też nie można - szczawiany gorsze od struwitów :roll: On zje wszystko - nawet gumki recepturki - o to się nie martwię, chciałabym kurację jak najkrótszą i jak najtańszą :lol: Będzie taka wersja?
Zamawiam Hillsa s/d trudno, raz kozie śmierć, potem znów zrobię badanie i zobaczymy...

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 22:15

Iza, moze gumek recepturek to mu oszczędz a kuracji krotkiej a skutecznej ci nie poradze bo nie mialam tfu odpukac tego problemu.Mam nadzieje ze ta karma bedzie na krotko i potem Otisek bedzie mogl jeśc co tylko zechce, no oprocz gumek :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto lip 31, 2007 22:29

Kasiu, dzięki...ja przed nim chowam wszystkie gumki, ale ostatnio zwymiotował Zuziną frotkę :roll: taki z niego "gumkowy" facet :wink: W domu, gdzie są dzieci czasami trudno czegoś przestrzegać...na dzień matki dostałam od Tysi kompozycję kwiatków w zalewie olejowej, w słoiczku przykrytym gałgankiem z gumką...ze zdziwieniem odkryłam ostatnio, że gumkę Otis rozpracował i dokładnie przeżutą pozostawił w kąciku :P Zamówiłam już w krakvecie Hill'sa s/d, a jutro Otisek dostanie mega dawkę witaminki C i nospę of course 8) Kociaste - we dwoje okupują tył monitora i machają na dobranoc wszystkim ciotkom :P

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 22:29

Bardzo mi przykro, że rekomendowane przeze mnie RC na ostatnim miejscu :cry:
Biorą pod uwagę szum informacyjny związany z marketingiem firm produkujących karme dla naszych petów musimy bazować na doświadczeniach innych. I tak trzymać :)
A ja trzymam kciuki za Otiska, KOT MA BYĆ ZDROWY I BASTA :wink: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lip 31, 2007 22:37

Nie bierz tego do siebie - moja wetka też to rekomendowała...po prostu ja poczytałam w wątkach kotów struwitowych - na ogół dieta na RC nie przynosiła żadnych efektów, mało było natomiast osób, które narzekały na tego Hillsa...o trovecie było najmniej wpisów, choć wszystkie pozytywne...podobno co kot - to przypadek... :roll: Zacznę od Hillsa - on działa, gdy RC nie dawał rady - czyli - w moim mniemaniu - jakiś "silniejszy" jest, a przecież chcę jak najszybciej utłuc wroga...

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 22:41

Oj Izo, ja taki ciężki humor mam, chciała sama z siebie zakpić i mi nie wyszło, chyba jednak mocno zmęczona jestem, ale sie poturlam, pozwolisz? :ryk: :spin2:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lip 31, 2007 22:44

izaA pisze:
Aleksandra59 pisze:dlaczego zastrzyków przeciw zakrzepicy Twój TZ nie robi sobie sam, to jest lepsze rozwiązanie :?: :wink:

Bo to cud, że on przy moich nie mdleje :roll: No nie moze być facet idealny, co nie?

Ja też tych zastrzyków nie robiłam sobie sama :oops:
W życiu! :twisted:

Małe OT: Czy któraś w was trzech nie może sklonować swojego TZta? Przydałby mi sie taki jak któryś z nich... :wink:

A Otisowi zdrówka życzę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lip 31, 2007 22:45

Jasne, turlaj się do rana...ja idę czytać książkę...czy już Wam polecałam - Dom nad rozlewiskiem ? Zaczytuję się nocami do upadłego. Dla mnie - fantastyczna książka...podbno jej autorka - Małgorzata Kalicińska napisała już drugą część - to lubię 8) No to pa, do jutra :P
Przydałyby się jutro kciuki...Piotr ma ważną rozmowę...

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 22:49

Kicorek - polecam książkę o której pisałam post wyżej...naprawdę - jak będziesz gdzieś w połowie - będziesz wiedziała - dlaczego akurat Tobie ją polecam...w kontekście tego klonowania TŻ-tów...ja wypożyczyłam u siebie w bibliotece, nie musisz kupować 8) Jakby co - ja nie bronię klonowania charakteru - choć możnaby go trochę ulepszyć :lol: - jakby co :wink: fizjonomia niech pozostanie pojedyńcza, bo nam się chłopy będą mylały :lol:

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 23:05

Jeśli chodzi o karmę,no cóż..Moje Rude kocisko też miało kryształy,pomogła karma właśnie hills s/d.Ale.Jednakże to paskudztwo lubi nawracać :( Mam zalecenie od mojego weta że Rudy już do końca życia będzie musiał być na karmie leczniczej,najlepiej własnie hills s/d na zmianę z c/d.Można również podawać saszetki hills,ewentualnie Royal-oczywiście urinary.Życzę Twojej kici ,aby nie musiał być na karmie leczniczej tak jak mój-do końca życia.W tej chwili mijają 3 lata od kiedy zajada tą karmę.
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Śro sie 01, 2007 7:25

izaA pisze:Kicorek - polecam książkę o której pisałam post wyżej...naprawdę - jak będziesz gdzieś w połowie - będziesz wiedziała - dlaczego akurat Tobie ją polecam...w kontekście tego klonowania TŻ-tów...ja wypożyczyłam u siebie w bibliotece, nie musisz kupować 8) Jakby co - ja nie bronię klonowania charakteru - choć możnaby go trochę ulepszyć :lol: - jakby co :wink: fizjonomia niech pozostanie pojedyńcza, bo nam się chłopy będą mylały :lol:

No cóż... nikt nie jest doskonały :wink:
Przez moment nie wiedziałam, czy z biblioteki wypożyczyłaś książkę, czy TZta :lol: (bardzo wcześnie dziś wstałam i jestem nieprzytomna :roll: )

Oby Otisowi przeszło, niech nie będzie taki kryształowy :wink: :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro sie 01, 2007 7:44

Izuś trzymam kciuki za Otiskowe zdrówko :ok: i rekonwalescencje Piotra :ok:

wypożyczalnia TŻtów nie byłaby złym pomysłem :wink: :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro sie 01, 2007 7:52

izaA pisze:Kicorek - polecam książkę o której pisałam post wyżej...naprawdę - jak będziesz gdzieś w połowie - będziesz wiedziała - dlaczego akurat Tobie ją polecam...w kontekście tego klonowania TŻ-tów...ja wypożyczyłam u siebie w bibliotece, nie musisz kupować 8) Jakby co - ja nie bronię klonowania charakteru - choć możnaby go trochę ulepszyć :lol: - jakby co :wink: fizjonomia niech pozostanie pojedyńcza, bo nam się chłopy będą mylały :lol:

:lol: :lol: :lol: ja tez jestem za :wink:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro sie 01, 2007 10:25

W takim razie mam pomysł - najpierw opracowujemy technologię klonowania, a potem otwieramy wypożyczalnię...Kicorek - jako twórca pomysłu - ma stały abonament do końca życia ZA DARMO :lol: Na razie mamy trzech protoplastów do klonowania...można zgłaszać następnych. Oryginały zostają przy nas, klony do wypożyczenia... :lol:

izaA

[poprzednia][następna]