4 malutkie GÓRALECZKI - Beskidka i Sudetka szukają domów!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2007 7:14 4 malutkie GÓRALECZKI - Beskidka i Sudetka szukają domów!

22 maja pojechałyśmy z Tajdzi na łapankę na AWF. Jedna z kotek okazała się być milusińską przylepą, więc karmicielka już-już chowała mi ją do transportera. Na szczęście jednak zwyczaj oglądania "łupów" zadziałał i zajrzałam jej na brzuszek...

A to się karmicielka zdziwiła na wieść o kociakach!

24 lipca wróciłam z obozów ze studentami i ze zdumieniem stwierdziłam, że mam tylko jednego kota na tymczasie (Kluskę) :twisted: No więc wraz z Czarną Agis i Callisto poszłyśmy na kolejne łowy...

Są. 4 panny, urodzone ok. 20 maja. W zasadzie zdrowe, choć z megakopalnią świerzba. Opchlone i raz odrobaczone.

Na razie nie są całkiem przekonane, że człowiek to przyjaciel, ale postępy są szybkie, już mi żadna ręki nie obgryza:) Za kilka dni będą cudownymi mruczącymi przylepami:)

Kuwetkują, jedzą animondę i suche. Powoli zamiast chować się w kącie klatki zaczynają się rozglądać i pomiaukiwać. Są śliczne.

oto Góralki - nazwane na cześć moich ostatnich wypraw:)

Magurka - śliczna whiskaska z niewielkim dodatkiem białego. Najmiejsza i najspokojniesza z miotu
Obrazek

Karpatka - whiskaska z białą szyją i podwoziem, przecudowna!
Obrazek

Beskidka - białaska z kilkoma czarnymi plamkami, niemiłosiernie brudna:)
Obrazek

Sudetka - krowa z prześmieszną mordką, najodważniejsza, ale i najdziksza z rodzeństwa
Obrazek

EDIT: Do dziewczyn dołączył wczoraj Mrumru - przesliczny kocurek, urodzony 10 maja, czyli o 10 dni od nich starszy. Zdrowy, odrobaczony, odpchlony i odświerzbiony. Nobla chyba nie trzeba dawać, byście zgadli skąd imię?

Mrumru - biało-szary kocurek, z przepiekną mordką!
Obrazek

Maluszki szukają kochających domków. Kontakt tu, na PW lub mailem: jopop@wp.pl

Proszę też o pomoc ogłoszeniową!
Ostatnio edytowano Pon paź 01, 2007 8:47 przez jopop, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lip 26, 2007 8:02

Moja malutkie pięknotki. I moja Karpatka kochana. To sa naprawdę przecudne i grzeczne koteczki. Przylepne bardzo. :1luvu:
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Czw lip 26, 2007 8:56

A ja tylko dodam, że zdjęcia nie oddają ich urody :love:

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Czw lip 26, 2007 9:45 Re: 4 malutkie GÓRALECZKI szukają domków

jopop pisze:
Na razie nie są całkiem przekonane, że człowiek to przyjaciel, ale postępy są szybkie, już mi żadna ręki nie obgryza:) Za kilka dni będą cudownymi mruczącymi przylepami:)

Ja chciałam powiedzieć, ze obgryzanie rąk jopop jest niemiarodajne, bo to zła ciotka jest. Męczy, oczy zakrapla, uszy czyści, pazurki obcina, kąpie. Mnie tam nie drapały, a Karpateczka spała wtulona tak cudnie.

Pipsi

Post » Czw lip 26, 2007 9:54

no niestety to zdjęcie Karpatki wtulonej w Norberta nie wyszło dobrze:(

ALLLLLEEEEEE robaczki były :roll:
Obrazek

jopop

Post » Czw lip 26, 2007 10:00

Ty mi tutaj nie insynuuj, że kaprpatka to sie wtulała w jakiegos Norberta, bo ona to sie przytuliła do mnie, mój maleńki brzusio. A u Norberta to spała Magurka. Nie rozróżniasz własnych tymczasów :wink:

Pipsi

Post » Czw lip 26, 2007 10:14

:oops:

oj bo śpiąca jestem:)

i mówię, że zdjecie nie wyszło :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Czw lip 26, 2007 18:03

Maluszki zdobywają przedpokój. Najodważniejsza okazała się być o dziwo Magurka:) Jako jedyna już w ogóle nie syczy na mnie, pierwsza też zainteresowała się myszką na szmurku. Potem dołączyła Karpatka i we dwie mordowały niewinne pluszowe zwierzątko.

Obie białe skulone łypią tylko oczyma :roll: i wydaja jakies takie dzwieki "phhhhhh". zupelnie nie wiem co one chcą mi powiedzieć, macie jakieś pomysły?:)
Obrazek

jopop

Post » Pt lip 27, 2007 9:17

Och, ile wpisów przybyło od wczoraj :roll:

Koteczki mają apetyt jak smoki, mój zapas puszek pod stołem w kuchni się dość szybko kurczy:)

Dziś wieczorem zapewne przemebluję je do większej klatki, do tej pory nie ryzykowałam, bo musiałabym tam też wejść by je złapać:) Nie nazwałabym ich jeszcze oswojonymi, ale już widać wyraźne postępy.

Najchętniej bym je wzieła do wyrka i poczytała z nimi, ale akutalne wojny kocie w moim domu wywołane pojawieniem się kocura Babci (na dwa tygodnie) uniemożliwiają takie eksperymenty...
Obrazek

jopop

Post » Pt lip 27, 2007 9:29

Coś foty nie działają :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lip 27, 2007 10:09

jopop pisze:
Obie białe skulone łypią tylko oczyma :roll: i wydaja jakies takie dzwieki "phhhhhh". zupelnie nie wiem co one chcą mi powiedzieć, macie jakieś pomysły?:)

Ja mam :twisted:

Pipsi

Post » Pt lip 27, 2007 12:02

Złapałam dziś Mamę Góraleczek, pójdzie w niedzielę na ciach, na razie ją odpchliłam i rozpoczęłam walkę ze świerzbem. Jaka to przemiła kotka!!! na szczęście ma gdzie wrócić, karmicielka ją kocha i rozpieszcza, jest tam też w miarę bezpiecznie...
Obrazek

jopop

Post » Sob lip 28, 2007 18:35

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oto sesja zdjęciowa powiększonego stadka:) Powiększonego o Prawdziwego Mężczyznę:) Mrumru, choć tylko o 10 dni starszy od panienek jest od nich dwukrotnie większy i cięższy.

Jest przekomiczny, bo jednocześnie boi się tylu bab, a jednocześnie ma ochotę się z nimi bawić - stąd jednoczesne zaczepianie i prychanie w kierunku koteczek. Jest przeuroczy i przesłodki:)
Obrazek

jopop

Post » Sob lip 28, 2007 18:39

Mrumru jest pięęęęękny!

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Nie lip 29, 2007 9:09

Mrumru spi z główką na piłeczce:)

A Góralki leżą równolegle, tworząc biało-szary dywanik:)

Idę teraz do wanny, ciekawe co Mama Góralek na to powie:) Chwilowo to ona okupuje moją łazienkę, dziś ma ciach...
Obrazek

jopop

[następna]