AWARYJNY "Serce na Dłoni" po raz ostatni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 22, 2007 22:23

Jeszcze raz serdecznie Wam dziękuję!

Tak jak pisałam, w przypadku tych kobiet nie mamy do czynienia z problemem braku funduszy na sterylki - sterylki robi TOZ (gwoli ścisłości - 700 sterylizacji rocznie opłaca miasto, a TOZ zawsze jeszcze coś dorzuca do tej puli).
Problem leży w braku funduszy na żywność, a kocięta są niestety karmione najtańszą karmą.

Będę Was informować o wpływach na konto i proszę powiedzcie w jaki sposób chcecie pomóc tym kobietom, co kupić.
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Nie lip 22, 2007 22:33

Kotalizator - my możemy przeznaczyć pewną kwotę na pomoc tym paniom. Niestety, nasza pomoc jest w zasadzie jednorazowa - co miesiąc pomagamy komuś innemu...Dlatego myślę, że najlepiej byłoby spożytkować ją na zakup większej ilości dobrej suchej karmy - nie potrafię doradzić nic konkretnego (ja karmię swoje karmą Sanabelle i jestem z niej bardzo zadowolona), może kupić karmę dla kociąt (nie orientuję się w "kocięcej" poza Royal Canin...), zawsze lepiej kocięta karmić niż leczyć...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon lip 23, 2007 6:18

Ja kupiłam kiedyś na spróbowanie animondę- tak wybierałam smak, że w końcu pomyłkowo wzięłam kocięcą- nie była najgorsza. A z tańszych karm to purina jest całkiem przyzwoita. Acana też nie jest bardzo droga (przynajmniej mnie się tak wydaje- jak kupuję dla moich rc exigent :evil: ). Co do beneficjenta sierpniowego to nie będę dyskutować z resztą- nie znam w ogóle osób z tzw forumowej aktywności, zatem trudno mi ocenić wiarygodność. Rozumiem, że ktoś zna.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon lip 23, 2007 8:33

Przelew poszedł :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lip 24, 2007 10:45

Przelewik poszedł.
Co do karmy suchej również polecam Acanę. Skład jest bardzo dobry, a cenowo wychodzi jako jedna z najtańszych - do tego im większa paka tym niższa cena.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto lip 24, 2007 10:49

mój przelewik poszedł wczoraj
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lip 24, 2007 11:17

Dzisiaj o godzinie 12.00 stan konta przedstawiał się następująco:

CoToMa 10zł
nikagda 10zł
TyMa 10zł
Bungo 30zł
pixie65 20zł
Amika6 100zł

Dziękuję za każdą złotówkę. :)
I proszę o dyspozycje co mam kupić za te pieniądze.
Nie chciałabym samodzielnie podejmować decyzji.
Poza tym ułatwi to mam nadzieję rozliczenie się z Wami, bo wolałabym uniknać sytuacji, że ciężko Wam ocenić moją , czy tych kobiet, wiarygodność, bo osobiście nie zna mnie nikt, a czym jest forumowa działalność to chyba nie do końca wiem.

Slonko_Łódź pisze: ... nie znam w ogóle osób z tzw forumowej aktywności, zatem trudno mi ocenić wiarygodność. Rozumiem, że ktoś zna.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Wto lip 24, 2007 12:24

kotalizator pisze:Dziękuję za każdą złotówkę. :)
I proszę o dyspozycje co mam kupić za te pieniądze.
Nie chciałabym samodzielnie podejmować decyzji.
Poza tym ułatwi to mam nadzieję rozliczenie się z Wami, bo wolałabym uniknać sytuacji, że ciężko Wam ocenić moją , czy tych kobiet, wiarygodność, bo osobiście nie zna mnie nikt, a czym jest forumowa działalność to chyba nie do końca wiem.

Zrób tak jak radziła pixie65
pixie65 pisze:Dlatego myślę, że najlepiej byłoby spożytkować ją na zakup większej ilości dobrej suchej karmy - nie potrafię doradzić nic konkretnego (ja karmię swoje karmą Sanabelle i jestem z niej bardzo zadowolona), może kupić karmę dla kociąt (nie orientuję się w "kocięcej" poza Royal Canin...), zawsze lepiej kocięta karmić niż leczyć...

Tak więc nie zwlekaj, tylko rób zakupy i niech futrzaki sobie podjedzą na zdrowie :D .

I nie obrażaj się, ja też tu jestem od niedawna i wielu forumowiczom moja osoba nic nie mówi i wrazie czego też potrzebny byłby ktoś kto mnie zna.

Jeśli chcesz możesz za zakupy poprosić fakturę (rachunek), zrobić fotke i wysłać komuś z nas na PW. Ale to już Twoja decyzja, my tego nie wymagamy.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lip 24, 2007 12:49

Co do sierpniowych propozycji - Pixie, jestem za 8)

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto lip 24, 2007 13:36

Bungo pisze:Co do sierpniowych propozycji - Pixie, jestem za 8)

Bungo... 8) :?:
Amika6 pisze:I nie obrażaj się, ja też tu jestem od niedawna i wielu forumowiczom moja osoba nic nie mówi i wrazie czego też potrzebny byłby ktoś kto mnie zna

Myślę, że Kotalizator się nie obraziła, chociaż dla mnie też to zabrzmiało trochę ...niezręcznie.
Amika6 pisze:Jeśli chcesz możesz za zakupy poprosić fakturę (rachunek), zrobić fotke i wysłać komuś z nas na PW. Ale to już Twoja decyzja, my tego nie wymagamy.

Ja tak sobie myślę, ze jeśli chodzi o zaufanie to to działa w OBIE strony. Robiąc "przydziały" zdarzało mi się odbierać sygnały, że pieniążki nie dochodzą. I tak trochę "bułkĘ przez bibułkĘ" delikatnie starałam się przypominać bo może ktoś zapomniał. Potem pozwoliłam sobie założyć oddzielny wątek i zaktualizować listę uczestników Funduszu Dzidziulcowego bo może niektórym już nie chce się w to bawić. Teraz zapodałam swoją propozycję, oczekując na inne i cieszę się, że pod moją propozycją podpisało się kilka osób - ustaliliśmy, że te osoby wpłacają na koty szczecińskie. Bo chcą. Napisałam w jednym z postów, że jeśli ktoś chce - może jak najbardziej zgłosić własną kandydaturę bo tak wyszło, że w tym miesiącu Fundusz ruszył szybciej a zwykle podejmujemy decyzję dopiero pod koniec miesiąca.
Jeśli o mnie chodzi, owszem - poczytałam sobie posty Kotalizator 8) :wink: :lol:
Nie mam zastrzeżeń i nie oczekuję dokumentacji, chcociaż nie ukrywam, że bardzo mi jest miło, że pojawiasz się w tym wątku i zdajesz relacje.
Decyzję "co kupić" będziesz chyba musiała podjąć sama... :idea: :wink:
28 lipca roześlę jeszcze PW z informacją do Funduszowiczów, którzy przeoczyli wątek - jeśli ktoś będzie miał ochotę - dołączy.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto lip 24, 2007 13:43

pixie65 pisze:

Amika6 pisze:I nie obrażaj się, ja też tu jestem od niedawna i wielu forumowiczom moja osoba nic nie mówi i wrazie czego też potrzebny byłby ktoś kto mnie zna

Myślę, że Kotalizator się nie obraziła, chociaż dla mnie też to zabrzmiało trochę ...niezręcznie.
Amika6 pisze:Jeśli chcesz możesz za zakupy poprosić fakturę (rachunek), zrobić fotke i wysłać komuś z nas na PW. Ale to już Twoja decyzja, my tego nie wymagamy.

Ja tak sobie myślę, ze jeśli chodzi o zaufanie to to działa w OBIE strony. Robiąc "przydziały" zdarzało mi się odbierać sygnały, że pieniążki nie dochodzą. I tak trochę "bułkĘ przez bibułkĘ" delikatnie starałam się przypominać bo może ktoś zapomniał. Potem pozwoliłam sobie założyć oddzielny wątek i zaktualizować listę uczestników Funduszu Dzidziulcowego bo może niektórym już nie chce się w to bawić. Teraz zapodałam swoją propozycję, oczekując na inne i cieszę się, że pod moją propozycją podpisało się kilka osób - ustaliliśmy, że te osoby wpłacają na koty szczecińskie. Bo chcą. Napisałam w jednym z postów, że jeśli ktoś chce - może jak najbardziej zgłosić własną kandydaturę bo tak wyszło, że w tym miesiącu Fundusz ruszył szybciej a zwykle podejmujemy decyzję dopiero pod koniec miesiąca.
Jeśli o mnie chodzi, owszem - poczytałam sobie posty Kotalizator 8) :wink: :lol:
Nie mam zastrzeżeń i nie oczekuję dokumentacji, chcociaż nie ukrywam, że bardzo mi jest miło, że pojawiasz się w tym wątku i zdajesz relacje.
Decyzję "co kupić" będziesz chyba musiała podjąć sama... :idea: :wink:
28 lipca roześlę jeszcze PW z informacją do Funduszowiczów, którzy przeoczyli wątek - jeśli ktoś będzie miał ochotę - dołączy.

zgadzam się z pixie w całej rozciągłości i we wszystkich poruszonych w poście kwestiach. :ok:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lip 24, 2007 13:52

pixie65 pisze:

.

Bo może jeszcze coś doślę....

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto lip 24, 2007 17:32

kotalizator pisze:Poza tym ułatwi to mam nadzieję rozliczenie się z Wami, bo wolałabym uniknać sytuacji, że ciężko Wam ocenić moją , czy tych kobiet, wiarygodność, bo osobiście nie zna mnie nikt, a czym jest forumowa działalność to chyba nie do końca wiem

O ho ho... Widzę, że burzę rozpętałam..... Strasznie ostro jak dla mnie.... Może zatem postaram się przybliżyć co rozumiem pod pojęciem "forumowa działalność"...... Są osoby, które na forum piszą- pytają, doradzają, pomagają kiedy mogą, wspierają. Opisują historie tego co robią- czasami ze swoim jedynakiem a czasem z pokaźnym stadem przed blokiem czy na działkach. Dyskutują, pocieszają, czasami się wymądrzają. Po prostu są...... Nie muszę tych osób znać osobiście. Do wielu, z którymi nawet nie rozmawiałam przez telefon mam całkowite zaufanie bo tym co pisały przekonały mnie. Nie oznacza to, że na 100% są bez skazy ale przynjamniej jest na to duża szansa.... W sieci każdy jest anonimowy, może się podawać za kogokolwiek- jedyną szansą wyrobienia sobie jakiegokolwiek zdania o kimś (kogo przecież nie znamy) to uważne czytanie tego co pisze. I ja tak właśnie robię. Może jestem za bardzo nieufna czy wręcz podejrzliwa.... Ale to raczej bez lobotomii mi się nie zmieni...

A pytanie skierowane było do Pixie- bo to Ją chciałam nakłonić, żeby mnie upewniła w decyzji.....

Nie napiszę już więcej bo nie chcę zoagniać sytuacji. W zasadzie napisałam ale Anka mi przyszła do głowy (to moja druga mentalna połówka- wzór ufności i wiary w ludzi :lol: - dopiero co mnie opipkała, że jestem podejrzliwus :lol: ) i zdążyłam wykasować :lol:

Poproszę o numer konta i skończmy temat.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Wto lip 24, 2007 17:57

Ale ja jestem właśnie osobą, która na forum pisze, pyta, czasami wspiera innych, opisuje historie kotów, którym pomaga.
Nie mam tu jeszcze dużego stażu - mój pech.
Z lektury moich postów mozna sie zorientowac, ze w chwili obecnej pod swoja opieka mam 7 tymczasow, a moj TŻ aktywnie łapie i dowozi kocice na zabieg kastracji do TOZ-u, że w TOZ-ie go znają, że wie o tym kilka innych osób ze Szczecina.
Twoje wątpliwości co do mojej wiarygodności zostały przedstawione publicznie (piszesz, że opinię o kimś można sobie wyrobić czytając jego posty, ale tego nie uczyniłaś)i dlatego się do nich w pewien sposób ustosunkowałam.

Również nie chcę zaogniać sytuacji, mam świadomość, że przez forum przewinęło się wielu wyłudzaczy, być może stąd moja nadwrażliwość i chęć bycia przejrzystą.
Na moją korzyść (mam nadzieję :) ) przemówi być może fakt, że nie zwracałam się do nikogo z prośbą o pomoc finansową, a jedynie o radę.

Właśnie dlatego jeszcze bardziej doceniam Wasz gest.

Jeśli masz jakieś wątpliwości to proszę napisz o nich, mam nadzieję, że uda mi się je rozwiać, dla dobra kotów chciałabym uniknąc niedomówień :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Wto lip 24, 2007 22:07

Slonko_Łódź pisze:O ho ho... Widzę, że burzę rozpętałam..... Strasznie ostro jak dla mnie....

Słonko...ale jaką burzę:?: :?: :?: Gdzie ostro :?:
Przyznam się bez bicia i w dodatku publicznie: BYWAM podejrzliwa. Drążę, dopytuję tym bardziej im bardziej ktoś unika odpowiedzi. Kotalizator nie prosiła o nic poza radą - przypadkiem weszłam na wątek i przeczytawszy pomyślałam - warto pomóc. Teraz. Potem sami sobie poradzą. Bo nasza pomoc jest w sumie mocno symboliczna, chociażby z powodu, że jednorazowa.
Slonko_Łódź pisze:A pytanie skierowane było do Pixie- bo to Ją chciałam nakłonić, żeby mnie upewniła w decyzji.....

Słonko - JAK mam Cię upewnić w decyzji??? Zaufasz mojej intuicji? Sama jej czasem nie ufam :wink: (błąd :!: )
Słonko_Łódź pisze:Nie napiszę już więcej bo nie chcę zoagniać sytuacji. W zasadzie napisałam ale Anka mi przyszła do głowy (to moja druga mentalna połówka- wzór ufności i wiary w ludzi :lol: - dopiero co mnie opipkała, że jestem podejrzliwus :lol: ) i zdążyłam wykasować :lol:

A nie prościej podzielić się wątpliwościami? Jak dorośli ludzie? Nie napisałam PW z zapytaniem o co chodzi, bo pozaforumowe załatwianie różnych spraw napawa mnie ostatnio głębokim niesmakiem.
Jeśli zaś chodzi o Fundusz - jakoś czuję się za niego odpowiedzialna, chociaż widzę, że być może jego formuła się wyczerpała. O Dzidzi pewnie już mało kto pamięta, dwa filary Funduszu (pomijając Członków Założycieli :wink:) - czyli Matka Duchowa zosia&ziemowit i Matka Koordynatorka Goldi - nieobecne...a ja uprawiam dyktaturę...
Ta rola nie sprawia mi przyjemności.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]