Kitka, Cyryl, Hestia i Alma - cz. 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 22, 2007 22:41

aaaaaaaaaaaaaaaa :twisted: . To jednak zostaje....proszę o bliższe dane adresowe :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lip 22, 2007 22:42

sibia pisze:
Kicor, będziesz miała kurnik :)

:ryk: :ryk: :ryk:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Nie lip 22, 2007 22:50

Jak się nagle zaroiło 8O :twisted:

To teraz proszę kogoś z forumowiczów o wystosowanie odpowiedniej gadki do mojej mamy, żeby mi nie truła potem głowy przez pół roku i nie wieszczyła, że kolejne kociaki też sobie pozostawiam :twisted:

Aha, i to nie jest decyzja stuprocentowa. Jak znajdzie się lepszy dom od mojego, Alma się wyprowadzi :twisted:

No i czy cztery koty to nie przesada?

A Hestia rzuca się właśnie leżącemu Cyrylowi do gardła. A później się dziwi, że on ją dusi :roll:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie lip 22, 2007 22:52

tez zauwazyłam ze sie ciotki poodzywały :lol: :lol: a co do hestii i cyryla...kto sie czubi ten sie lubi 8)

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Nie lip 22, 2007 23:08

Kicorek pisze:To teraz proszę kogoś z forumowiczów o wystosowanie odpowiedniej gadki do mojej mamy, żeby mi nie truła potem głowy przez pół roku i nie wieszczyła, że kolejne kociaki też sobie pozostawiam :twisted:

Odpowiadaj Mamie, że Jej sprzeciw wynika z braku akceptacji faktu, że w tak młodym wieku została pełnoetatową prababcią. :mrgreen:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Pon lip 23, 2007 6:58

Nie. To musi być sensowna gadka :twisted:

Kicorek

Post » Pon lip 23, 2007 7:22

Kicorek - na ostatnim filmiku widać z mała potrzebuje do zabawy towarzystwa w jej wieku
zastanawiałaś się już nad dokoceniem :twisted: :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon lip 23, 2007 7:28

czarna.wdowa pisze:Kicorek - na ostatnim filmiku widać z mała potrzebuje do zabawy towarzystwa w jej wieku
zastanawiałaś się już nad dokoceniem :twisted: :twisted:
Jakby nie stało się, jak się stało, to miałaby brata do zabawy :roll:
A tak musi sobie radzić.

Hestia dotrzyma jej placu, a na pewno nauczy ją biegać po firankach :twisted:

Sensowne argumenty za zostawieniem sobie kociaka mi dać, a nie głupoty pisać! :twisted:

Kicorek

Post » Pon lip 23, 2007 7:32

a może by tak odwołać się do pieniędzy - że niby majac dwie hodowlane kotki w różnych typach będziesz kasiurę robić na małych :twisted:
oczywiście wiem że nie masz takich planów ale do pokolenia naszych rodziców jakos silnie przemawiają aspekty finansowe 8)
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon lip 23, 2007 7:34

Powiedz mamie że Alma po tym wszystkim co przeszła jest cudem sama w sobie. Że czujesz się z nią tak silnie związana że nie potrafiłabyś jej cennego małego życia powierzyć komu innemu....

A poza tym jesteś dorosła i masz prawo do własnych decyzji :P
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon lip 23, 2007 7:37

czarna.wdowa pisze:a może by tak odwołać się do pieniędzy - że niby majac dwie hodowlane kotki w różnych typach będziesz kasiurę robić na małych :twisted:
oczywiście wiem że nie masz takich planów ale do pokolenia naszych rodziców jakos silnie przemawiają aspekty finansowe 8)

Tyle że teraz jestem do tyłu i moja mama to wie. Skoro teraz nie zbiłam kasy, to pewnie i w przyszłości nie :twisted:
No i uzna, że wszystkie przyszłe kociaki też sobie zostawię, skoro chcę zostawić od razu pierwszego :twisted:

A prawo do decyzji mam, ale nie cierpię trucia... głowy przez kilka miesięcy :roll:

Kicorek

Post » Pon lip 23, 2007 7:54

Ja wiem, ze to nie jest argument, ale w kilku watkach pisałam już, że cztery to idealna liczba kotów w domu...

Mała cudnieje z dnia na dzień.

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lip 23, 2007 8:40

Kicorek pisze: Obrazek

Cyryl wybaczyl zdrade :lol:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Pon lip 23, 2007 9:20

Kicorek pisze:Nie. To musi być sensowna gadka :twisted:

Po prostu się nie daj :twisted: . Alma jest takim skarbem że nie mozesz jej z rąk wypuścić :!:
Video meliora proboque deteriora sequor ;)

Mirrah

Od: Pon cze 25, 2007 6:06

Post » Pon lip 23, 2007 9:32

a czy w ogole byla brana pod uwagę opcja szukania domu dla Almy??!!!
która NIE JEST BEZDOMNA!! :twisted: i domu nie potrzebuje, bo juz jeden ma, calkiem niezly....... :twisted:

a argumenty dla mamy:

1. to pierwsze kocie Hestii i stoczylas o nie bój, że logiczne jest że jesteś z nim związana.
2. pierwsze Twoje kocie, i to niełatwe i jako takie nie nadaje się do odsprzedaży
3. to kurczak..... no ile może zjeść kurczak..... 1/3 tego co Cyrylek zapewne (zakładam na podstawie ilości pokarmu znikającego w rudej paszczy zamieszkującej mój dom...... :roll: ) czyli finansowo żadna różnica
4. poza tym, Hestia oddała się Cyrylowi (w sensie mentalnym), Kitka jest damą niedotykalską, a Alma jest DLA CIEBIE!!!!
5. takiego okazu kolorystycznego niektórzy hodowcy starają się dorobić przez całe życie, a ty masz na starcie, logiczne że takich cuda zostawia się w domu hodowcy (a ty przecież jesteś pełną gębą hodowcą :twisted: )

no to tyle.....

poza tym chcialam powiedziec jeeessssssssssuuuuuuuuuuuuuuu, jakaaaatttoooooddzzziiieeeecccckoooooomaaaaagggggaaaalllleeeerrrrriiieeeeeedddzzzwwwwiiieeeekkkkóóóóóówwwwwwww!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dzienniczek_Marysi->http://emanka.hpage.com/
Obrazek

emanka

Od: Śro maja 12, 2004 22:04

[poprzednia][następna]