Kocie świry ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 20, 2003 16:08 Kocie świry ;)

Takie świry, które koty mają.

Synek ma świra na punkcie zakrętki od kropli do oczu. Potrafi z nią biegać parę godzin non stop. Aportuje, ale dosyć nieudolnie, bo jakiś metr ode mnie ;)

Samuel ma świra na punkcie frotek. I to jest wkurzające, bo jak tylko uda mu się wkraść do łazienki to natychmiast włazi do koszyczka i rozwala wszystko w poszukiwaniu frotek :? A jak nie widzi do zagląda od spodu rozwalając to co w koszyczku na dole :roll:
Dosłownie trzęsie się jak widzi fretkę!!!

Czy Wasze koty też mają swoje świry? :wink:

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Pt cze 20, 2003 16:17

Mysza ma totalny odpał na punkcie ogonków wyrwanych zabawkowym myszkom. Reszta myszki nie jest godna zainteresowania - tylko urwany ogonek. dziś szalaąa z takim jednym pół nocy. Dodatkowo, w zastępstwie, występują patyczki do uszu.
Każdy kawałek sznurka bądź tasiemki zostaje zamordowany :roll:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Pt cze 20, 2003 17:58

Pandzior - gumki, frotki do włosów. Potrafi pół domu zdemolować...
Do tego wycieraczka, która leży przed kuwetą - same strzępy...

Rudy - gumki recepturki, szczotka do kibla.

dziuba

Od: Czw lip 18, 2002 17:11

Post » Pt cze 20, 2003 18:45

sasza uwielbia zatyczki do wanny/umywalki - kradnie i zawleka nie wiadomo, gdzie; z bardziej przyziemnych i dozwolonych - piłeczka z kauczuku o nieprzewidywalnych torach kulania
charlotte to sroka - jej miloscią sa pierścionki i zegarki - zegarek chwyta do pyska za pasek i z wielkim wysiłkiem wciska pod dywan, o ile mi wiadomo dalej sie tym nie interesuje; do zabawy najbardziej lubi kulki za sreberek po czekoladzie (tez sie błyszczą)
aha - od dzieciństwa sasza szaleje za światełkami, latarka służy jako pilot do kota, jeśli chce się saszę gdzieś poprowadzić :lol:
under 15 feet of pure white snow

BarbaraF

Od: Czw mar 21, 2002 14:42

Post » Pt cze 20, 2003 19:22

Najwieksza radoche ma kot, kiedy dostanie 'w prezencie' puste opakowanie po uspokajajacych ziolowych tabletkach z waleriana. Zabawa - polaczona z saltami, niesamowitymi podskokami i tarzaniem po podlodze - moze trwac kilka godzin; dokladnie rzecz ujmujac, do momentu kiedy kot wepchnie pudelko w miejsce, z ktorego nie moze go juz wydobyc. Wtedy lezy tam jeszcze jakies pol godziny i mocuje sie, czy aby nie da sie jednak wyciagnac ;)

Dalej - dzwonki-delfinki zawieszone pod polka. Sam dzwiek przyzywa kota pograzonego w najglebszym snie. W nocy potrafi siasc pod nimi i tracac je lapa, zebysmy przyszli poglaskac kota albo sie z nim pobawic :D Rzecz jasna dzieje sie to w porze, kiedy wszyscy spia :roll: i nikt sie biednym kotem nie interesuje :?

Zagrzechotanie puszka, w ktorej sa lakocie Gimpet'a nie pozwala kotu opuscic rzeczonej puszki przez dluzszy czas. Jesli zastaje ja otwarta - wklada do srodka lapke i wyjmuje po jednym smakolyku, po czym kladzie rzeczony smakolyk na podlodze i... zjada :lol:

Zwinięte w kulkę sreberko od czekolady dostarcza wrazen na jakies pol godziny, czasem mniej.

Aaaaa i prawie bym pominela - puzzle :D W pudelkach, rozsypane, ulozone - wszystkie :)

Z rzeczy autentycznie zakazanych:

- sluchawki od walkmana, ktore rozwleka po roznych katach, zwykle sa pozniej niepelnosprawne ;)
- przewod do ladowania myszki (o ile oczywiscie nie jest podlaczona)
- moja pluszowa owieczka :lol: , ktora kot meczy, gryzie, dusi, wlecze po pokojach; jakkolwiek - jak to juz pisalam - sa wyjatki, kiedy kota bardzo roznosi w nocy, "kupuje sobie" u niego pol godziny ciszy, placac oczywiscie w owieczka; zazwyczaj rano jest obmemlana i lezy tam, gdzie technicznie nie powinna sie znalezc :D
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pt cze 20, 2003 19:26

Rysia ma świra na punkcie bukietów kwiatów. W KAŻDYM musi obgryźć listki. :twisted: Szczególnie chętnie się znęca nad tymi długimi, trawiastymi.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt cze 20, 2003 19:42

Punio ma świra na punkcie takiego wihajstra słuzacego do przekłuwania oryginalnych pojemników z tuszem do drukarek( w celu ponownego napełnienia). Taki kołeczek z ostrym bolcem wchodzi w skład każdego zestawu do refilowania. Doszło do tego, że musze takie zestawy, zuzyte czesciowo, zamykać w szafce w kuchni a na uchwyty do otwierania zakładac gumki od weków. Puniek jest w stanie wyciągnąc takie " cóś" z każdego pojemniczka i bawić się tym do upadłego.
Zgubił mi tego nieprawdopodobne ilości. Oczywiście domyslam sie gdzie one spoczywają: pod lodówką. Ale nie mam dość samozaparcia aby je stamtąd wygrzebywać...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt cze 20, 2003 20:28

:lol:

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Pt cze 20, 2003 21:16 Re: Kocie świry ;)

Ofelia pisze:Samuel ma świra na punkcie frotek.

Ofelia pisze:Dosłownie trzęsie się jak widzi fretkę!!!

:lol: :lol: :lol:
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pt cze 20, 2003 21:27

Wlasnie, nie kapuje amigo ;) - literowka, czy Samuel lubi frotki I trzesie sie na widok fretki (waszej fretki) :?: :roll: ;) :lol:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pt cze 20, 2003 21:58

Kitka "intensywnie" reaguje na:
- gołebia na latarni
- muchę na suficie
- światełko lasera
- pasty Vitapet, Uropet i inne
- dzwięk otwierania jogurtu (odrywanie wieczka)

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Pt cze 20, 2003 23:37

Moja siostra kolekcjonuje piora...ptasie piora naturalnie a szczegolnie piora golebi ;) Kiedy kota wparzy do pokoju siostry dostaje bzika...chwyta piora w pyszczek i biega z nimi po calym pokoju podobnie reaguje na gumki do scierania (olowka) dlatego trzeba przed nia je chowac bo kiedys takowa polknela na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo-gumka wyleciala tylnim otworkiem :)
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Sob cze 21, 2003 8:44

Niedobrotka ma tak jak Rysia - bukiet kwiatków i nie ma kota :twisted:
A Mefistofeles? Jego największą miłością są torebki z herbatą. Zwłaszcza taką już po zaparzeniu. Właśnie dzisiaj rano sprzątałam, bo wczoraj TŻ zostawił :twisted:
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Sob cze 21, 2003 9:02

Cykoria wariuje na punkcie każdego sznurka (zabić ,zamordować :wink: ), Kwiatów w wazonie (bardzo smaczne i znacznie lepiej wyglądają na podłodze), puzzli i wszystkich małych przedmiotów, które można wrzucić pod łóżko :wink:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Sob cze 21, 2003 9:46

Pupsi nie rozwinela jeszcze szczegolnych zainteresowan, ale UWIELBIA gumki recepturki...Gdy tylko jakas dopadnie, zaczyna sie polowanie... zakonczone najczesciej zjedzeniem ofiary. Po tym gdy kilka razy sprzatalam kaktusy wygladajace jak jojo, chowam gumki przed swinka ;)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

[następna]