13 kociąt poszukuje tymczasowego/stałego domu - WAWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 19, 2007 23:25 13 kociąt poszukuje tymczasowego/stałego domu - WAWA

Nie wiem czy ta sprawa jest juz tu znana. Jesli jest to prosze o polaczenie watkow, albo o usuniecie tego (przejzalam topiki kilku pierwszych stron forum i nic na to nie wskazywalo).

13 kociakow zostalo znalezionych w torebce foliowej, ktos robil sobie porzadki w piwnicy (!!). Teraz cala gromadka szuka domkow, obojetnie czy tymczasowych czy stalych. A to cala tresc maila:
Stadko maluszków leżało w zawiązanej reklamówce. Ktoś bez sumienia zrobił "porządki" w piwnicy i skazał na śmierć dwa mioty kociąt. Tym razem jednak 13-stka okazała się szczęśliwa liczbą i trzynaście maluszków zostało uratowanych.
Kociaki mają w tej chwili trzy tygodnie i jeszcze same nie jedzą. Znalazły na kilka schronienie u jednej Dobrej Duszy, ale tylko na kilka dni, bo rodzina protestuje. ZA KILKA DNI MUSZĄ MIEĆ INNE SCHRONIENIE

Potrzebna jest pomoc:
° domy tymczasowe, które zajmą się maluszkiem/maluszkami, zsocjalizują z człowiekiem, odkarmią i znajdą nowy dom
° domy na stałe na już lub jak kociaki podrosną i nauczą się same jeść

Być może będzie możliwość przetrzymania kociaków do czasu usamodzielnienia (ok tydzień), także nawet osoby pracujące po 10 godzin mogą takie maleństwo zabrać do domu. Takiemu maluszkowi na razie wystarczy duży karton lub zamknięta łazienka. Mówiąc krótko nieduża, ograniczona przestrzeń gdzie nie zrobi sobie krzywdy, będzie miał kuwetę i miski. Wyżywienie i zwrot kosztów weterynarza są zapewnione.

Została już rozwiązana kwestia finansowa pomocy kociakom. Jeden z klubów hodowców kotów rasowych (Dream Cats Club) zaofiarował się zasponsorować kociaki do czasu znalezienia przez nie domów na stałe. Także ta pomoc NIC NIE KOSZTUJE.

Kociaki są w Warszawie, jednak jeśli chciałaby pomóc lub adoptować maluszka osoba z innego miasta i mogłaby podjechać kawałek drogi lub miałaby pomysł na zorganizowanie transportu (rodzina, znajomi), to też jest taka możliwość

Przesyłam zdjęcia części kociąt.

Kontakt w sprawie pomocy:
Ela - myszamt@gmail.com tel 501 127 852 po16stej
Paulina- tajdzi@tlen.pl tel 601 065 846 po 16stej

Warszawa, 13 czerwca 2007

Ja niestety nie pomoge :cry: Nie mieszkam na swoim, rodzice krzywo patrzyli na jednego tymczasowego kota i druga taka akcja juz nie przejdzie.

Cala gromadka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

czarna pantera

Od: Pon cze 05, 2006 13:14

Post » Pt lip 20, 2007 6:50

niestety fizycznie też nie mogę pomóc, ale chociaż podrzucę.

miały maluszki szczęście, że zostały znalezione.
ludzie potrafią być okrutni :(
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pt lip 20, 2007 7:13

kruszynki - piękne - czy już mają domki ?? komu ślicznego kociaka ;) ?? ta szylkrecia na jednym zdjęciu cudoooooo!!!!

Origo

Od: Czw cze 14, 2007 9:28

Post » Pt lip 20, 2007 7:41

tajdzi, morisowa i ja szukałyśmy tym kociakom domu
wątek zakładany jakiś miesiąc temu
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61320&start=270
już wszystkie mają domki
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lip 20, 2007 9:33