Dwa kociaki szukają domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2007 6:50 Dwa kociaki szukają domu

Przygarnęliśmy w sobotę 2 śliczne kotki.
Niestety okazało się, że mąż ma silne uczulenie :(
Może ktoś ma ochotę ich przygarnąć?
W najbliższym dniach odwiedzimy weterynarza.

dwa kotki

Jak to możliwe, że mąż ma alergie na koty? Zawsze w domu było ich pełno :roll: ?

Black_Cat

Od: Pon lip 16, 2007 6:20

Post » Pon lip 16, 2007 9:29

Witaj na forum :D
Od soboty to chyba niewiele czasu minęło,dlaczego już chcesz oddać maluchy.Nie jest rzadkością taka reakcja na nowych przybyszów w domu,wiele osób (pewnie sie tu też wypowiedzą) reaguje alergią na nowego kota w domu,nawet mając już ich kilka.Objawy po jakimś czasie ustepują.
Sama miałam taki przypadek.W zeszłym roku przyjechał do mnie na dwa miesiące chrześniak,ma w domu psa,nigdy nie miał na niego alergii.Przez pierwsze 2 tyg. kichał niemiłosiernie,z nosa wręcz kapało,w ciągu następnego tyg wszystko minęło jak ręką odjął :D
Poczekaj jeszcze jakiś czas,może to tylko chwilowe dopóki organizm męża się nie przyzwyczai.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Pon lip 16, 2007 10:01

Myślisz, że to może być chwilowe. Oprócz kichania mąż przy oddychaniu świszczy :? . Kotki zostały potraktowane preparatem na pchły. Może na niego mąż się uczulił :roll: .

Nie wiem co o tym myśleć :(

Black_Cat

Post » Pon lip 16, 2007 11:08

Jeśli jak sama piszesz,mieszkał już kiedys z kotami to całkiem prawdopodobne.Jak pisałam sama spotkałam się z takim przypadkiem.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Pon lip 16, 2007 11:34

Problem był, ale mały.
Łzawiły mu oczy gdy głaskał kota. :o Musiał od razu umyć ręce.
Natomiast nie kichał, nie było wysypki.

Wczoraj miał problemy z oddychaniem. Najprawdopodobniej dlatego, że koty były cały dzień zamknięte w domu. Okno było tylko trochę uchylone. Baliśmy się, że mogą wyskoczyć. W domu było czuć zapach kota :roll:

Po za tym na razie mamy taką zwykłą kuwetę ze żwirkiem. Jak wiaodmo po całym dniu, była pełna. Zapach był okropny.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=31987
Muszę dokładnie prześledzić wątek.

Black_Cat