Koty p.Ali - Tricolorka za TM (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2007 21:52

CoToMa pisze:Odebrałam dzisiaj wyniki badania krwi Podsralka. Ma leukocytozę, reszta wyników w porządku. Najprawdopodobniej ma jakieś zapalenie w obrębie jelit. Jutro je wpiszę, bo dopiero wróciłam z przytuliska i nie mam już siły. Wczoraj za leki i badania zapłaciłam 93 zł.

Dzisiaj rozłożył nam sie Maciek. Nie chce jeść, ma biegunkę i wymioty. Zaaplikowałyśmy mu leki i zobaczymy, czy będzie poprawa. Przy podawaniu zastrzyków walczył jak lew i wydawał z siebie taki warkot, jakby uruchamiał motor. Pierwszy raz coś takiego słyszałam w wykonaniu kota.

im więcej kotów, tym więcej problemów zdrowotnych. Ja przy czterech jestem 2-3 razy w tygodniu u wetki i też się zastanawiam, skąd się te wszystkie świństwa biorą. Ech, żeby tak portfel i dom z gumy...
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro lip 11, 2007 7:07

Obrazek Obrazek Obrazek Maciek

Obrazek Obrazek Bodzio

Obrazek Pszczółka w objęciach Agi

Obrazek Obrazek Filemon

Obrazek Obrazek Pola na pięterku

Obrazek Nutka ze Schwarzelem
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 11, 2007 7:19

cudowności :D
Obrazek

Femka

Post » Śro lip 11, 2007 7:19

Piekne..a wiesz ze Filemon wygląda prawie jak Dzwoneczek :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro lip 11, 2007 14:35

Jak sie miewaja Bajeczka i Groszek?

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro lip 11, 2007 15:07

Pszczółka w objęciach :D :D :D
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Śro lip 11, 2007 16:29

trawa11 pisze:Jak sie miewają Bajeczka i Groszek?

Bajeczka i Groszek miewają się dobrze. Oboje świetnie sobie radzą na trzech łapkach. Potrafią szybko biegać i bez problemu wskakiwać na meble i parapety.
Bajka lubi siedzieć w jakichś pudełeczkach i trzeba jej dawać jedzenie oddzielnie. Natomiast Groszek, jak przystało na młodziutkiego kocurka, szaleje i bawi się z innymi młodzieniaszkami. :D
Jakiś czas temu odkryłyśmy, że musiał być chyba do czegoś przywiązywany, ponieważ na szyi miał wytarty ślad bez sierści. Ale jest bardzo miziasty i ma piękny brzuszek w kropki.
Postaram sie zrobić im trochę zdjęć. Groszka mam chyba na jednym, więc za chwilę wkleję.
...

CoToMa

Post » Śro lip 11, 2007 16:56

CoToMa pisze:
trawa11 pisze:Jak sie miewają Bajeczka i Groszek?

Bajeczka i Groszek miewają się dobrze. Oboje świetnie sobie radzą na trzech łapkach. Potrafią szybko biegać i bez problemu wskakiwać na meble i parapety.
Bajka lubi siedzieć w jakichś pudełeczkach i trzeba jej dawać jedzenie oddzielnie. Natomiast Groszek, jak przystało na młodziutkiego kocurka, szaleje i bawi się z innymi młodzieniaszkami. :D
Jakiś czas temu odkryłyśmy, że musiał być chyba do czegoś przywiązywany, ponieważ na szyi miał wytarty ślad bez sierści. Ale jest bardzo miziasty i ma piękny brzuszek w kropki.
Postaram sie zrobić im trochę zdjęć. Groszka mam chyba na jednym, więc za chwilę wkleję.

to ja poproszę fotkę brzuszka w kropki :D
Obrazek

Femka

Post » Śro lip 11, 2007 17:00

Femka pisze:to ja poproszę fotkę brzuszka w kropki :D

Oto brzuszek w kropki pięknego Groszka :D

Obrazek
...

CoToMa

Post » Śro lip 11, 2007 17:17

CoToMa pisze:
Femka pisze:to ja poproszę fotkę brzuszka w kropki :D

Oto brzuszek w kropki pięknego Groszka :D

Obrazek

mnnnniiiaaaaaaaammmm :D
Obrazek

Femka

Post » Śro lip 11, 2007 21:24

Z Maćkiem już jest trochę lepiej. Biegunka ustąpiła, ale nadal nie ma apetytu. Na szczęście pije i nie jest odwodniony. Leki cały czas dostaje.

Podsralek też już jest w lepszej kondycji. Za badanie krwi, Convenię i steryd zapłaciłam 93 zł. Podajemy mu również Encorton, Metronidazol oraz Amylan (dostałam od Fredzioliny). Z pieniążków Feliksa miałam 43 zł, więc zapłaciłam za Podsralka, został mi dług 50 zł.
Karmę dostaje również tę, która podawałyśmy Felusiowi.

Persiczka gremlinka też dostała Convenię i steryd. Dzisiaj była bardzo grzeczna, bo po ostatnim smarowaniu pozostały mi sznyty na rękach. Jest na karmie dla alergików.

Ocelotka i Manuel Chrobotek dostają interferon.
Nutka, Picasso, i Manuel - Sumamed.
Pozostałe się trzymają. Tajgę wypuściłyśmy z klatki po kwarantannie. Widać, że miała przetraconą kość krzyżową, jedna tylna łapka jej ucieka całkiem na bok. Mam nadzieję, że się rozchodzi i będzie lepiej.
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2007 21:36 przez CoToMa, łącznie edytowano 1 raz
...

CoToMa

Post » Śro lip 11, 2007 21:35

żeby tylko towarzystwo jak najszybciej doszło do siebie. już dosyć nieszczęść u kotów Pani Ali.
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 12, 2007 13:33

Pani Ala dzisiaj rano zasłabła. Dobrze, że nie była sama w domu. Wzięła leki i teraz na szczęście już jest lepiej.

Z Podsralka nadal cieknie, ale przynajmniej ma apetyt. Codziennie trzeba go myć, nawet kilka razy. Strasznie tego nie lubi, ale jakoś to musi znosić. Jest taki biedniutki. Jak tylko da radę, to ucieka z klatki, potrafi sie przecisnąć nawet przez bardzo wąską szczelinę.

Maciek już czuje się bardzo dobrze. Apetyt ma ogromny.
...

CoToMa

Post » Pt lip 13, 2007 7:42

Z Podsralkiem nie jest dobrze. Muszę go zabrać do lecznicy. Nie wiem czy nad nami jakieś fatum wisi, czy co? Nic tylko się załamać...
...

CoToMa

Post » Pt lip 13, 2007 7:48

CoToMa pisze:Z Podsralkiem nie jest dobrze. Muszę go zabrać do lecznicy. Nie wiem czy nad nami jakieś fatum wisi, czy co? Nic tylko się załamać...

:( :( :( żeby tylko nic poważnego.......
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

[poprzednia][następna]