Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2007 19:26

Izo, dziękuję że pytasz :D . Dom na razie stanął na etapie dziury w ziemi :roll: . Ale przynajmniej humus jest już zdjęty, a geodeta wytyczył budynek. Ekipa ma zacząć kopać ławy pod fundament w przyszłym tygodniu (o ile znowu nie będzie jakiegoś opóźnienia)...
Będę na bieżąco składać relacje z postępów budowy w tym wątku :P . Pewnie z kociego zamieni się w wątek budowlany, ale obiecuję, że o chłopakach też będę pisać :D .
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Śro lip 11, 2007 19:47

Smakowity duecik wrócił! Juppi! :)

PS. Domino, mogę się podpisać na Twojej koszulce? tak na znak solidarności z wypisanym na niej postulatem :lol: (zdjęcie z Bigosiem na ramionach)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro lip 11, 2007 19:57

Przyznam, że kiedy dokacałam się Gulaszem, żywiłam spore obawy co do tego, jak Bigos przyjmie "rywala". Przygotowywałam się na walkę, obrażanie się na nas, prychanie, syczenie i inne atrakcje - przynajmniej na początku. Tymczasem, ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, Bigos przyjął obecność Gulasza zupełnie bezproblemowo! 8O
Już pierwszego dnia pobytu Gulaszka w naszym mieszkaniu (po 10-dniowej kwarantannie i oswajaniu u mojej mamy), zrobiłam chłopakom takie zdjęcie:
Obrazek
Następnego dnia zawiązali już całkowicie komitywę:
Obrazek
Od tego czasu mogłam zacząć przebierać w zdjęciach śpiących słodko razem kotów :lol: :
Obrazek Obrazek
Bigos zastąpił Gulaszkowi mamę, i to do tego stopnia, że wkrótce maluch zaczął Bigosa... ssać :oops: :
Obrazek
Oczywiście nie zawsze trwała sielanka, czasem chłopaki musieli sobie to i owo wytłumaczyć i wyjaśnić :twisted: :
Obrazek Obrazek
Jednak więź między chłopakami pozostała mocna do dziś. Kilka miesięcy temu udało mi się nawet zrobić im zdjęcie, które zatytułowałam "Tajemnica Brokeback Mountain" :lol: :
Obrazek
Obecnie Bigos z Gulaszem często śpią razem u mnie na kolanach:
Obrazek
:D
Obrazek

Domino76

Post » Śro lip 11, 2007 20:07

EwKo, to moja ukochana koszulka jeszcze z lat studenckich! :lol: Wypisany na niej postulat wciąż pozostaje dla mnie aktulany, szczególnie że pracuję w szkole :lol: . Koszulka jest już poprzecierana, wyciągnięta i sprana, ale to w niej właśnie najchętniej chodzę po domu :D .
Obrazek

Domino76

Post » Śro lip 11, 2007 20:16

:P

Nosiłam się kiedyś z zamiarem pójścia na festyn szkolny (czyli do pracy) w koszulce: "Szkoła albo zdrowie - wybór należy do ciebie" , ale stchórzyłam :?

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro lip 11, 2007 20:30

No co Ty, gdyby moja koszulka nie była tak zniszczona, to codziennie bym w niej do pracy chodziła :twisted: . Młodzież by wreszcie stwierdziła, że pani psycholog ich rozumie... :twisted:
Obrazek

Domino76

Post » Śro lip 11, 2007 20:46

To ja proszę o relacje z budowy na bieżąco także fotograficzną - potem będziecie to z nostalgią wspominali...ja żałuję, że tego nie robiłam, ale Michałek urodził się trzy dni przed rozpoczęciem budowy i właściwie bywałam tam niezmiernie rzadko :( ale mam kilka fotek z przeprowadzki i gdybym kiedyś przypadkiem zapomniała to straszne wydarzenie w moim życiu - to sobie je obejrzę :evil:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro lip 11, 2007 20:50

mowilam w innym watku zeby zalozyc grupe TWA dla remontujacych i budujacych :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro lip 11, 2007 20:54

Możemy zrobić wątek "Wakacyjne remonty" na KŁ, co Wy na to? Tylko Dominika się buduje, to coś dużo bardziej poważnego 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro lip 11, 2007 21:03

Ach, przeprowadzka - wiem, że to będzie koszmar (przeżyłam już dwie, w tym jedną do mieszkania w stanie totalnego remontu :twisted: ), ale i tak doczekać się nie mogę :lol: . Jeśli chodzi o zdjęcia - prosisz i masz! :wink:
Tak wyglądała nasza działka, zanim cokolwiek zaczęliśmy na niej robić:
Obrazek - zdjęcie zrobione z południowo-wschodniego narożnika (to drzewo po lewej jest nasze, rośnie właśnie w tym narożniku działki)
Obrazek - zdjęcie od północno-wschodniego narożnika (który mieści się dokładnie tam, gdzie na zdjęciu stoi TZ).
Obrazek

Domino76

Post » Śro lip 11, 2007 21:06

izaA pisze:Możemy zrobić wątek "Wakacyjne remonty" na KŁ, co Wy na to? Tylko Dominika się buduje, to coś dużo bardziej poważnego 8)

Dobry pomysł - zalożysz ?

moś

Post » Śro lip 11, 2007 21:11

Obecnie wygląda to tak:
Obrazek - po prawej stronie od drzewka widać dwie górki - ziemi i piasku
A oto nasza dziura w ziemi:
Obrazek Obrazek
Mam taką wieeelką nadzieję, że za tydzień będę mogła zamieścić jakiś dowód postępu... :twisted:
Obrazek

Domino76

Post » Śro lip 11, 2007 21:22

Rozumiem teraz dlaczego moja decyzja o pozostawieniu obu kotów spotkała się z takim aplauzem ze strony forumowiczów. Tak zresztą pomyśłałam, że dwóm będzie raźniej. Co tylko przekonało mnie o słuszności decyzji, spowodowanej przede wszystkim przywiązaniem do tego mniej ładnego, z zaropiałymi oczkami (Zuzia jak to dziecko zarezerwowała sobie zdrowego kotka). Inna sprawa, że dziecko jak tylko poczuło, że jednego kotka ma na pewno zaczęło mnie urabiać o zostawienie drugiego, bo "przecież bliźniąt nie wolno rozdzielać" :)

AsiaM

Od: Wto lip 10, 2007 11:34

Post » Śro lip 11, 2007 21:24

Asia - ty jestes pewna ze napisalas w odpowiednim watku, nie pomylilas? :lol:

moś

Post » Śro lip 11, 2007 21:35

Domino, cieszę się, że duecik kulinarny wrócił :D
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2007 21:51 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]