Domino/Panda [*] 11 mies. i 6 dni razem. dobranoc malutka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2007 15:28

puss, mysle ze ja na Twoim miejscu tez bym o nia walczyla! jestes dzielna, nie glupia!
poslalam dzis 30 zł pewnie beda w pon, lub we wtorek, nieduzo ale w przyszlym tygodniu postaram sie tez cos poslac po mojej wyplacie.
Nie mozesz z tym wszystkim zostac sama.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt lip 06, 2007 16:04

Kasiu, jesteś dzielna i wspaniała. Ja bym zrobiła na twoim miejscu to samo. Ten ostatni zastrzyk zawsze zdąży się podać, ale dopiero wtedy, gdy już będzie naprawdę bardzo źle. FIV trzeba powtórzyć, a z nerkami damy radę. Jeśli zaczęła jeść to znaczy, ze jest lepiej. Kot zatruty mocznikiem nie je.Ściskam Was i kończe bo kardiolog koci wzywa....
Marcelibu

Post » Pt lip 06, 2007 16:10

Wysłałam Ci PW, mam nadzieję, że choć troszkę podniesie Cię na duchu
To dla Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Pt lip 06, 2007 17:41

Puss dla mnie jesteś niesamowitą osobą ,jest dla mnie zaszczytem,że mogę powiedzieć "znam taką cudowną kobietę ...."Pozdrawiam Ciebie ,Domisię i wszystkich wspierających ciebie ludzi.Beata.

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lip 06, 2007 18:35

Puss, kciuki nieustające za was obie. Cały czas podczytuję wątek i mocno kibicuję :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt lip 06, 2007 21:48

puss pisze:...naprawdę chcę wyciągnąć Domino na prostą, mimo że wiem, że to jest praktycznie niemożliwe, i każdego dnia narażam 3 moje koty i 2 inne tymczasy na zarażenie się FIV...

Nie ma rzeczy niemożliwych. Czasem zdarzają się cuda, tylko trzeba bardzo mocno wierzyć...
Dziękuję Kasiu, że właśnie taką podjęłaś decyzję i zgadzam się z Biamilą - jesteś nadzwyczajna!

Najnowsze wieści - Esme, tymczaska, która była najbardziej zżyta z Domino jest zdrowa :dance:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt lip 06, 2007 23:15

BAJKA-BB pisze:
puss pisze:...naprawdę chcę wyciągnąć Domino na prostą, mimo że wiem, że to jest praktycznie niemożliwe, i każdego dnia narażam 3 moje koty i 2 inne tymczasy na zarażenie się FIV...

Nie ma rzeczy niemożliwych. Czasem zdarzają się cuda, tylko trzeba bardzo mocno wierzyć...
Dziękuję Kasiu, że właśnie taką podjęłaś decyzję i zgadzam się z Biamilą - jesteś nadzwyczajna!

Najnowsze wieści - Esme, tymczaska, która była najbardziej zżyta z Domino jest zdrowa :dance:

A może nie ma FIV :roll: ... Trzeba powtórzyć test. :ok:
Marcelibu

Post » Sob lip 07, 2007 9:45

dobra ta wieść o Esme :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Sob lip 07, 2007 11:44

puss pisze:Marcelibu, wysyłam pw i poproszę w takim razie o Essentiale Forte i Phytophalle

Kasiu, ja już mam wszystko kupione, w poniedziałek wysyłka zgodnie z moim PW. Pisałaś, że Domino lubi saszetki Renala. Które? Bo wiem, że są różne: kurczak i inne. To dołożę do paczuszki przy okazji. Może bym wysłała jedno opakowanie k/d suchego na spróbowanie, albo chociaż trochę, co? Hugo trzaska k/d aż się uszy trzęsą (nic innego nerkowego nie chciał, po Trovecie Rid nerkowym ma biegunkę, też mogę podesłać na spróbowanie troszkę).
Phytophale wzięłam w dawce "psiej" - bardziej się opłaca :wink: . Dawka psia to jest: 1 tabletka na 7 kg zwierza. Tabletek jest 30 w opakowaniu. Phytophalle można dzielić (pytałam jeszcze wczoraj wetów) więc Kochana, jeśli Domino waży 2,15 to spokojnie 1/3 tabletki dziennie możesz dawać. Wystarczy więc na 90 dni. To jest wyciąg z karczochów, więc nawet podanie większej ilości krzywdy Domino nie zrobi. Mój Hugcio poprostu grzecznie chrupie podaną tabletkę jak suche żarcie. Można tez zetrzeć na proszek i razem np. z masełkiem podać (tak weci mi wczoraj radzili). Phytophalle jest w smaku dużo lepsze niż syrop Laspewet.
Marcelibu

Post » Sob lip 07, 2007 14:01

Marcelibu - jesteś aniołem :aniolek:

Domino lubi i kurczaka i wołowinę. k/d dostałam próbkę od weta, ale Domisia ma tylko 3 lub 4 zęby, i te małe kuleczki lecą jej z paszczy :oops:

na razie wszystko okej. faktycznie - wyniki u Esme były ujemne, a to Esme trzymała się u mnie z Domino, i opiekowała się nią po operacji usunięcia zębów. no zobaczymy - test powtórzę.

a tutaj Domino dzisiaj

Obrazek

z pozdrowieniami dla ciotek :wink:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Sob lip 07, 2007 14:04

zapomniałam dopisać, że dzisiaj Domino miała rano wyciek bezbarwny z oczu, coś jakby płakała - nie wiem co to może być :?

puss

Post » Sob lip 07, 2007 14:55

zobaczcie - początek losów Domino http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=16 ... sc&start=0

puss

Post » Sob lip 07, 2007 15:01

Na pocieszenie powiem Ci, że moja Viki ma tylko 1 i 1/2 kła i wcina suchy RC renal (on ma chrupki przystosowane do problemów z dziąsłami, takie gładkie, okrągłe i plaskate :wink: ), z hillsem k/d nie umiała sobie poradzić.

Viki ma taki wyciek z prawego oczka i prawej dziurki w nosie, nie idzie to na żadne leczenie, posiewy wychodzą jałowe i nikt nie umie mi powiedzieć co to jest :(

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Sob lip 07, 2007 18:49

Cieszę sie,że jesteście dzielne dziewczynki i nie poddajecie sie bez walki ,pozdrawiam gorąco jak będę miała troszkę zbędnej kaski to prześlę niezwłocznie .I oczywiście nieustannie :ok:

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lip 07, 2007 23:58

sliczna jest Domisia! :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]