Kasia Bielinka- jest domek!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lip 03, 2007 18:02

Kasieńka jest już po zdjęciu szwów. A dzisiejszego dnia został potwierdzony na 100% domek u p. Marii :)

Tak więc za 2-3 dni prawdopodobnie Kasia będzie już w swoim domku.

:dance: :dance:
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Wto lip 03, 2007 18:05

Wszystkim, którzy przyczynili się do wyzdrowienia Kasi- ogromnie dziękuję tutaj. :)
Myślimy też o innego rodzaju podziękowaniu- ale to za jakiś czas.

tantawi

Post » Wto lip 03, 2007 18:28

Tantawi, nawet nie wiesz jak się cieszę :D :D :D
Nasza Kasieńka będzie mieszkała "na salonach" :D :D :D I spała we własnym łóżeczku :D :D :D I miała zawsze pełną miseczkę :D :D :D
I będzie miała komu mruczeć ze szczęścia :1luvu:
Hurrra !!!!
A dla Ciebie i Wspaniałego Pana Weterynarza wielkie brawa !!! Udało się !!!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 03, 2007 18:31

Niestety M. znów podupadł na zdrowiu :( Myślę, że przyda mu się odpoczynek od chorych kotów.

Ale radość i tak ogromna. A salony- faktycznie- duży dom i mnóstwo przestrzeni :)

tantawi

Post » Wto lip 03, 2007 22:15

Łzy radości leję :oops:

:balony: :balony: Kasieńka ma DOMEK :balony: :balony:

tantawi i Marek to :aniolek: :aniolek:

behemocia

Od: Śro kwi 04, 2007 0:10

Post » Wto lip 03, 2007 22:32

no to chyba to wino otworzę co je trzymam i za zdrowie Kasiuli i jej Dużej...a co tam - takie dobre wieści trzeba przy dobrym trunku smakować...

Tantawi - znowu sukces :king:

Katek

Od: Wto gru 05, 2006 13:13

Post » Śro lip 04, 2007 12:04

Tantawi ma rękę (albo nosa :wink: ) do szukania dobrych domków :D
Dam jej odpocząć (1 dzień wystarczy? :twisted: ), a potem może wykorzystam ją do szukania domków dla 5 małych garażowców? :twisted:
Jak myślicie, to chyba dobry pomysł ? :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 04, 2007 12:12

Wyśmienity :lol:

Katek

Post » Śro lip 04, 2007 14:40

no nie moge !!! super wiadomosc!!! tylko dlaczego mi znowu powiadomienia nie przychodza...bym przegapila taki hepi end:)
wiecie co to jest/byl bardzo przyjemny watek...i ze sie jakos tak toczyl i teraz wlasciwie sie konczy....jestem wzruszona:)

minog

Od: Pon mar 12, 2007 18:11

Post » Czw lip 05, 2007 11:16

kilka razy w tym watku prosilam o pomoc dla psich spraw-nie chce tego naduzywac..ale mam pilna bardzo sprawe! przeczytajcie prosze

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=51476 .

czy mozecie mi jakos pomoc? moze macie /znacie ludzi kochajacych psy z domem i ogrodem...tak jak opisalam Kalif teraz przez kilka najciezszych dni jest u mnie, ale ze wzgledu na stan zdrowia i niechodliwosc nie moze mieszkac u mnie , nie zniose go kilka razy dziennie na spacery-poki co pozwalam mu zalatwiac sie w domu...mam nadzieje ze reszta moich zwierzat nie podchwyci tej idei...jesli ktos ma pomysl, rade -bardzo prosze....

minog

Post » Sob lip 07, 2007 11:36

witam Kalif juz nie szuka domu, jego ostatnie dni spedzi sobie u mnie, nie nadaje sie juz do adopcji, jest juz za pozno...wczoraj weterynarz zasugerowl uspienie, postanowilismy zaczekac z ta decyzja kilka dni...

minog

Post » Wto lip 10, 2007 13:16

Melduję się ( znów nie miałam powiadomień- co jest z tym wątkiem? )

Avian- wczoraj przydybałam dwa małe kociątka, dla jednego mam już domek, drugi idzie " na próbę" niestety, bo Pani się zastanawia, czy da radę z 13 tygodniowym kociątkiem. Ale jak najbardziej, w zasadzie jestem wolna i dyspozycyjna dla Ciebie.
Podrzuć mi jakieś foteczki, napisz co nieco o maleństwach.

A teraz od Kasi:

Kasieńka od kilku dni jest już w swoim domku. Codziennie dzwonię, ale chyba niepotrzebnie :) Obie Panie super się dogadują. Kasia ma piękny duży drapak ( prezent od syna p. Marii), je z porcelany 8) 8) 8) no po prostu Wersal- i tego dla niej wszyscy przecież chcieliśmy! :)

Z cukrzycą jest wszystko ok, stan stabilny, nie ma żadnych "rewelacji"- Kaśka chodzi na kontrolę.
Łapeńka dobrze się pogoiła, jeszcze troszkę i pewnie śladu nie będzie. Futerko odrasta.
Jakoś w przyszłym tygodniu spróbuję pomęczyć o jakieś zdjęcia :)

Avian- czekam na rozkaz :D

tantawi

Post » Śro lip 11, 2007 10:59

Tantawi, takie wspaniałe zakończenie tej historii :D :D :D
Teraz będzie miała wynagrodzone wszystkie ciężkie dni swojego życia ...

Ja właśnie wystawiłam jedno ogłoszenie :
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2332845#2332845

A ta piąteczka, o której pisałam to koteczki urodzone w garażu na Wildzie (ciotka wykupiła garaż, żeby miały gdzie mieszkać :D ) Mają 5 tygodni, czasem jeszcze coś pociągną od kotki, są zupełnie samodzielne (kuweta, same jedzą).
Niestety, w zeszłym tygodniu się rozchorowały, teraz je leczymy. Koci katar i chore płucka już prawie podleczone, ale jest coś gorszego - na przeglądzie zdrowotnym okazało się, że mają grzybka :evil: Więc leczenie trochę potrwa :(
Najgorsze, że maluchy coraz odważniej się rozłażą, a garaż jest przy kamienicy z dużą ilości dzieci i przy dość ruchliwej ulicy :(
Są 4 dziewczynki i jeden chłopak, dwie z dziewczyn są zdrowe, mają minimalne zmiany od grzybka, te byłyby pierwsze do wydania, bo szkoda, żeby się pozarażały.
No i najważniejszego nie napisałam - to tygryski pręgowane, jedna koteczka taka jak ten z ogłoszenia, reszta jednolite identyczne pręguski.
Nie mam jeszcze zdjęć, bo nienajlepiej wyglądają, zasmarkane i z grzybkiem :evil: Jak trochę wydobrzeją, zrobię im sesję.
Te maluchy to w ogóle wierzchołek góry - tam jest jeszcze jedna kotka, która właśnie urodziła, nie wiadomo gdzie (pewnie przyniesie) i kocurek. Gdyby udało się je wyłapać ... Ale dorosłe są dzikie, tylko małe ciotka jakoś oswoiła.

Niestety ja wyjeżdżam na 2 tygodnie, małe zostaną pod okiem ciotki, zresztą troskliwym :D Mam nadzieję, że jak wrócę, wszystko będzie OK.
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 11, 2007 11:20

Gdyby trzeba było tam pojechać, daj znać.

tantawi

Post » Śro lip 11, 2007 11:21

Tantawi, ale o zdjęcia z nowego Domu to pomęcz koniecznie...
bo inaczej ja będę tu męczyć Ciebie :twisted:

Katek

[poprzednia][następna]