Lucek i Lulu mają domek:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lip 03, 2007 8:27

P. Aniu
ja cały czas o zdjęciach pamietam... Moj komputer nie wykrywa telefonu a Łukasza jest popsuty, dzisiaj poproszę go, zeby naprawił... Jak nie to gdzieś pojdziemy i zgramy zdjęcia. Pozdrawiam.

Madziaa

Od: Czw cze 28, 2007 15:28

Post » Śro lip 04, 2007 8:42

Oj... Lucek ma chyba ADHD :D Nie moze w miejscu usiedzieć, Lulu też spokoju nie daje... Jak prawdziwy mężczyzna Lucek ma więcej siły i czasami w zabawie robi Lulu krzywde ( chyba) bo ta miauczy... To miauczenie jest takie dziwne, ale zawsze jednorazowe... Rozdzielać je przy takich bolesnych igraszkach ??

Madziaa

Post » Śro lip 04, 2007 8:46

u mnie Szyszka i Fiolka tłuką się cały czas i Fiolka przy tym skrzeczy jak nie wiadomo co. nie rozdzielam ich, chyba że skrzek zaczyna się robić coraz głośniejszy ;)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw lip 05, 2007 9:10

Ostatnio z Łukaszem rozmawiałam, że jak będziemy się przeprowadzać do Łodzi, to weźmiemy jeszcze jakiegoś kotka, ale starszego, jakiegoś biednego... Ale tym razem z Łodzi... :D Najprawdopodobniej z tej Fundacji "For Animals". Buziaki

Madziaa

Post » Czw lip 05, 2007 15:17

Dziękuję za zdjęcie :D
Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
Maluchy zawsze lubiły się tłuc, ale one sobie krzywdy nie zrobią. nie martw się :wink: :D
Dobrze byłoby przejść się z nimi do weta, bo okazało się, że rude jeszcze ma trochę świerzbika w uszach, więc myślę, że dobrze byłoby skontrolować uszka małych, oni byli ciągle razem
Jak z jedzeniem, podrzucić Wam linki do karm, czy radzicie sobie?
Nie karmić maluchów Wiskasem, ani Kitketem, broń boże.
Najlepiej gerberki dla niemowlaków z serii "naturalnie proste" z indykiem albo kurczakiem, kurczak gotowany z odrobinką marchewki, oczywiscie mocno rozdrobniony, bo to maluszki jeszcze, trochę drobno mielonej wołowinki no i suche, zdaje się, że kupiliście Royal Canin kitten.
Pamiętajcie, żeby karmić maluchy przynajmniej 5-6 razy dziennie.
No i dawajcie im jeszcze do picia convalescenta :wink: :D
Pozdrawiam Was sedecznie :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt lip 06, 2007 13:11

Radzimy sobie, radzimy!! Jak mają pusto w miseczce dostają od razu jeść. Jedzą kiedy mają na to ochotę. Dzisiaj wyślę jeszcze jakieś zdjęcia. A biją się strasznie. Szczególnie o 5.00 nad ranem... Biegają po Łukaszu.. :D Szczególnie Lucek... Wczoraj wspinał się po ręce Łukasza i zjeżdzał po niej... Łukasz ma całe ręce podrapane.. :D Słodkie Koteczki... :D Pozdrawiam i całuję...

Madziaa

Post » Pt lip 06, 2007 13:12

Pojdziemy z nimi w poniedziałek... Albo jeszcze dzisiaj... :)

Madziaa

Post » Pt lip 06, 2007 14:45

super, że maluchy mają się dobrze :D
a podrapane ręce to znak rozpoznawczy kociarza ;)

gdybyście chcieli dorosłą biedę z Łodzi, to tutaj jest kandydat http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62454

;)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt lip 06, 2007 16:34

puss pisze:super, że maluchy mają się dobrze :D
a podrapane ręce to znak rozpoznawczy kociarza ;)

gdybyście chcieli dorosłą biedę z Łodzi, to tutaj jest kandydat http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62454

;)

Niech sobie narazie poradzą z tą dwójką :wink:

anna57

Post » Sob lip 07, 2007 20:28

Nie mamy z nimi praktycznie zadnych problemów... Kotki są kochane. Wczoraj dostały wołowinkę gotowaną, dzisiaj kurczaczka. Lulu dzisiaj strasznie mnie zaskoczyła !! Dała się pogłaskać dłużej niż 10 min i nawet zasnęła mi na rączkach... Ostatnio daliśmy Kotkom kiełbaskę drobno pokrojoną, ale Lulu stwierdziła, ze to nie nadaje się na jej arystokratyczne podniebienie... Za to Lucek był cały w sowronkach.. Mógł zjeść wszystko i nie musiał się z nikim dzielić :D !!
Puss, myślałam o Miśku... O ile dobrze pamiętam.. Widziałam gdzieś kotka bez łapki i o tym myślałam... Oj... Zaraziłam się od Was :)
Pozdrawiam i całuję !!

Madziaa

Post » Sob lip 07, 2007 20:39

Hahaha Boska jestem... nie wiem jak na to forum wrzucić zdjęcie... Sierota!!

Madziaa

Post » Sob lip 07, 2007 20:42

Madziaa pisze:Nie mamy z nimi praktycznie zadnych problemów... Kotki są kochane. Wczoraj dostały wołowinkę gotowaną, dzisiaj kurczaczka. Lulu dzisiaj strasznie mnie zaskoczyła !! Dała się pogłaskać dłużej niż 10 min i nawet zasnęła mi na rączkach... Ostatnio daliśmy Kotkom kiełbaskę drobno pokrojoną, ale Lulu stwierdziła, ze to nie nadaje się na jej arystokratyczne podniebienie... Za to Lucek był cały w sowronkach.. Mógł zjeść wszystko i nie musiał się z nikim dzielić :D !!
Puss, myślałam o Miśku... O ile dobrze pamiętam.. Widziałam gdzieś kotka bez łapki i o tym myślałam... Oj... Zaraziłam się od Was :)
Pozdrawiam i całuję !!

Fajne zdjęcia mi przesłaliscie wczoraj :D
Dziękuję bardzo :)
Kiełbasy nie dawajcie im, są małe i mogą dostać biegunki.
Kotom wcale nie dajemy wędliny ludzkiej, bo ona słona i z konserwantami jest, a koty mają baardzo wrażliwą wątrobę.
Lulu mądry kociak jest, nie chciała jeść :wink:
Wołowinka i kuczak są okej :wink:
Pozdrawiam Was serdecznie :D

anna57

Post » Sob lip 07, 2007 20:46

Madziaa pisze:Hahaha Boska jestem... nie wiem jak na to forum wrzucić zdjęcie... Sierota!!

Madzia, masz http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=36202

anna57

Post » Sob lip 07, 2007 20:48

Jak się Tobie nie uda, to wyślij mi na maila, pózniej wrzucę do wątku :wink:

anna57

Post » Nie lip 08, 2007 22:39

doszły zdjęcia?

Madziaa