SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2007 12:20

szyszunia pisze:co się bardziej opłaca kupić na początek
http://www.allegro.pl/item209534395_roy ... 4_4kg.html

http://www.allegro.pl/item210243118_roy ... 4_2kg.html
ktoś kupował coś dla swojego kota u tego sprzedawcy :?:

To zalezy w jakim wieku jest kotek. RC babycat to karma do 4 miesiąca życia, a dawkowanie średnio to chyba ok 60g na dzień (mogę się mylić - nie pamiętam co na opakowaniu), więc 4kg wystarczyłyby Ci na 2 miesiące.

anabell

Od: Nie lut 18, 2007 20:49

Post » Czw lip 05, 2007 12:25

a czemu zamiast kupic cos, co zawiera mieso wybralas RC? :?
chociazby hill's kitten, cene ma zblizona, zawiera 65% miesa i ma calkiem przyzwoity sklad...
podobnie zreszta jak biomill, orijen, acana i leonardo, zawierajacy jeszcze wiecej miesa
te karmy sa przewaznie chetnie jedzone przez koty i dostarczaja im faktycznie tego, czego kot najbardziej potrzebuje

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

Post » Czw lip 05, 2007 12:31

tig_ra pisze:a czemu zamiast kupic cos, co zawiera mieso wybralas RC? :?
chociazby hill's kitten, cene ma zblizona, zawiera 65% miesa i ma calkiem przyzwoity sklad...
podobnie zreszta jak biomill, orijen, acana i leonardo,

No patrz, a ja po lekturze forum doszłam do wniosku, że RC to dobra karma :?

A tak na marginesie - orijen widziałam tylko dla dorosłych kotów, jest tez dla kociaków?

anabell

Post » Czw lip 05, 2007 12:38

po pierwsze wybrałEŚ
po drugie będą dwa kotki
ja też po lekturze forum doszłem do wniosku że RC to dobra karma :?
dzięki tig-ra :) będe wiedział jaką mam kupić karme :)

szyszunia

Od: Pt cze 29, 2007 12:57

Post » Czw lip 05, 2007 12:40

anabell pisze:
tig_ra pisze:a czemu zamiast kupic cos, co zawiera mieso wybralas RC? :?
podobnie zreszta jak biomill, orijen, acana i leonardo,

No patrz, a ja po lekturze forum doszłam do wniosku, że RC to dobra karma :?

A tak na marginesie - orijen widziałam tylko dla dorosłych kotów, jest tez dla kociaków?

orijen jest karma, ktorej sklad jest odpowiedni zarowno dla kotow mlodych, doroslych, karmiacych jak i seniorow :)
jezeli natomiast masz watpliwosci, wybierz ktoras z karm wskazanych w poprzednim poscie, RC jest karma o jakosci supermarketowej, natomiast cenie zaporowej :?
nie odbiega tak wiele od linczowanego whiskasa :)
watek juz jest starenki, (2003) wiec jezeli kierowalas sie wskazaniami z tabeli, zwroc uwage, ze nie ujeto tam wiekszosci dobrych karm...

tig_ra

Post » Czw lip 05, 2007 12:48

tig_ra pisze:orijen jest karma, ktorej sklad jest odpowiedni zarowno dla kotow mlodych, doroslych, karmiacych jak i seniorow :)
jezeli natomiast masz watpliwosci, wybierz ktoras z karm wskazanych w poprzednim poscie, RC jest karma o jakosci supermarketowej, natomiast cenie zaporowej :?
nie odbiega tak wiele od linczowanego whiskasa :)
watek juz jest starenki, (2003) wiec jezeli kierowalas sie wskazaniami z tabeli, zwroc uwage, ze nie ujeto tam wiekszosci dobrych karm...

Dzięki. Kierowałam się w sumie ogólnie pojętą lekturą forum. RC kupiłam małą paczkę, a w sobotę wybiorę się do lecznicy, gdzie jest specjalista od żywienia (chociaż z tego co widziałam na ich stronie-polecają RC :roll: ).
W razie wątpliwości jeszcze raz przeszperam forum.
Pewnie jak kotka podrośnie, zaserwuję jej orijen - podoba mi się ta karma (nadziejam, ze i ona nie będzie miała obiekcji).

anabell

Post » Czw lip 05, 2007 12:55

szyszunia pisze:po pierwsze wybrałEŚ
po drugie będą dwa kotki
ja też po lekturze forum doszłem do wniosku że RC to dobra karma :?
dzięki tig-ra :) będe wiedział jaką mam kupić karme :)

ups... :oops: zasugerowalam sie chyba iloscia kobiet na forum i kobieco brzmiacym nickiem.... :oops:
przepraszam za fope :)

RC jest agresywnie adresowana dla ludzi, ktorym los zwierzat nie jest obojetny i na tym opiera sie marketing firmy
trudno nie uwierzyc we "wspanialosc" karmy, ktora tak "swietnie" dba o wszystkie koty (kastraty, mlode kocie kobiety, male persy, duze mainecoony) :?
zwyklemu czlowiekowi, zazwyczaj nie przychodzi do glowy sprawdzic calosc skladu, skoro duzymi literami napisane jest na etykiecie, ze karma specjalnie dla .... (wstawic dowolne) zawiera np. likopen wyodrebniony z pomidora :twisted:
to nic innego, niz chwyt reklamowy, bowiem tego likopenu tam jest tyle co, za przeproszeniem kot naplacze, tak samo zreszta jak pominietego wstydliwie ...miesa :twisted:

pozdrawiam :)
Ostatnio edytowano Czw lip 05, 2007 12:59 przez tig_ra, łącznie edytowano 1 raz

tig_ra

Post » Czw lip 05, 2007 12:57

A ja czytając ostatnio wypowiedzi na temat karmy RC i "entuzjastycznym" podjeściu mojej kotki do tej karmy, zakupiłam dla kociaków Hill'sa i Acanę. Kotka dorosła wcina głównie Acanę podsypaną Platinium, czasem zamieszam Purinę, ale raczej cienko jej idzie.

Doruniad

Od: Wto mar 27, 2007 18:59

Post » Czw lip 05, 2007 13:37

acana i orijen nie zawieraja zadnych wzmacniaczy smaku ani zapachu, stad niektore koty, zwlaszcza zas przyzwyczajone do karm ze sredniej polki, nie chca ich jesc
dobra metoda jest domieszanie jakiejs intesywnie i przyjemnie (dla kota oczywiscie) pachnacej karmy, lub takiej, ktora kot po prostu lubi
ja mieszam orijena z hill'sem lub leonardo, obie sa zjadane rownie chetnie, przez wszystkie moje potwory
tym samym opracowalysmy kompromis : ja jestem zadowolona a koty z zapalem jedza :)
tym bardziej, ze i leonardo i hill'sa, zaliczam do najwyzszej polki karm kocich

tig_ra

Post » Czw lip 12, 2007 17:32

Doruniad pisze:A ja czytając ostatnio wypowiedzi na temat karmy RC i "entuzjastycznym" podjeściu mojej kotki do tej karmy, zakupiłam dla kociaków Hill'sa i Acanę. Kotka dorosła wcina głównie Acanę podsypaną Platinium, czasem zamieszam Purinę, ale raczej cienko jej idzie.

Hmm, natomiast u mnie Purina idzie bardzo dobrze, takze RC, z czego sie ciesze. Rzucilem w cholere ten kitikat, po tym co przeczytalem na tym forum.

wytarsky

Od: Czw lip 12, 2007 14:45

Post » Czw lip 12, 2007 17:59

wytarsky pisze:
Doruniad pisze:A ja czytając ostatnio wypowiedzi na temat karmy RC i "entuzjastycznym" podjeściu mojej kotki do tej karmy, zakupiłam dla kociaków Hill'sa i Acanę. Kotka dorosła wcina głównie Acanę podsypaną Platinium, czasem zamieszam Purinę, ale raczej cienko jej idzie.

Hmm, natomiast u mnie Purina idzie bardzo dobrze, takze RC, z czego sie ciesze. Rzucilem w cholere ten kitikat, po tym co przeczytalem na tym forum.

to rzuc jeszcze purine i rc :D
acana nie jest drozsza, a nawet powiem, ze tansza od RC, a zdecydowanie lepsza, w RC placisz za firme, nie za jakosc, w purinie, to szczerze powiem, nie wiem za co placisz :? :twisted:

tig_ra

Post » Czw lip 12, 2007 18:43

Zgadzam się z tym.
Ja swoje koty przestawiłam z Puriny Pro Plan na Acanę. Purinę jadły krótko dosyć, to fakt, ale Acana i tak znacznie lepiej im smakuje. A ja jestem zadowolona, bo to dobra karma i dla kota i dla mojego portfela ;).
Myślę, żeby dać kotom do spróbowania Orijena - skład bardzo zachęca...

Little20

Od: Śro sty 11, 2006 11:13

Post » Czw lip 12, 2007 18:52

a ja ostatnio kupiłam swoim kotom Sanabelle Elegance i jedzą ją chętnie...karma się już kończy a ja nie potrafię zdecydować czy trwać przy Sanabelle czy kupić im coś innego (rozważam Hillsa, Acanę lub Orijen) i nie potrafię podjąć decyzji :oops: Będę niezmiernie wdzięczna za rady... :D

Joy

Od: Wto wrz 12, 2006 9:31

Post » Czw lip 12, 2007 19:12

Ja polecam Acanę ;). Orijena jeszcze nie jadły moje bestie, więc polecać nie będę. Ale Acana to strzał w 10-tkę, zwłaszcza jak koty chcą ją jeść.

Little20

Od: Śro sty 11, 2006 11:13

Post » Czw lip 12, 2007 19:18

Little20 myślę o Acanie (jadły choć bez entuzjazmu) ale wyszukałam też Hillsa po bardzo atrakcyjnej cenie, nawet taniej niż Acana (za kg oczywiście) no i nie wiem...ten Hills mi chodzi pogłowie...ale ostatnio było zamieszanie z trującymi karmami, i to mnie niepokoi, że może Hills też coś chachmęci

Joy

Od: Wto wrz 12, 2006 9:31

[poprzednia][następna]