SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2007 14:59

Anheles pisze:Chciałam się poradzić która z suchych karm dla kociąt jest najlepsza waszym zdaniem (która z tych na 1 miejscu, która na końcu) i która ma najdrobniejsze chrupki? :wink:

Iams Kitten
Gimpet Kitten
Bosh Sanabelle Kitten
Mastery Kitten
Brit Kitten
Biomill Kitten

pozdrawiam :)

moja kicia uwaza, ze istnieje tylko jedna sucha godna jej podniebienia: Hills :D
Z laski zje jeszcze Bosha i Leonardo. RC to obrzydliswo, jedynie do zabawy po podlodze dobrze sluzy. Iams- kicia nawet mokrego nie ruszyla...co dopiero suche. Gimpet nie probowalysmy, ale nie widzialam, by byl szczegolnie polecany. Brit nie znam, Mastery ciezko dostac, Biomill w Niemczech jeszcze trudniej. Jest najdrozszy, ale wydaje mi sie, ze nie wart takiej sumy. Te tansze wcale nie sa gorszej jakosci, czasem wrecz przeciwnie (taki Leonardo, toz to prawie samo miecho :D ). Na forum najbardziej polecany jest chyba Bosh, bo nie jest drogi, a jest dobrej jakosci i smakuje kotom, nawet tym wybrednym.
Co do wielkosci chrupek nie doradze, bo inne karmy wyprobowywalam. Wiem tylko ze Bosh ma takie malutkie krzyzyki/gwiazdki (nie pamietam dokladnie :D ). Moja mala je polyka w calosci :roll:

magduska pisze:Witajcie, czytając ten wątek zauważyłam, że bardzo mało osób (albo nawet nikt) nie daje małym kociakom mokrego Hillsa.

bo mokry hills, przynajmniej ten do nabycia w zoologicznych, najczesciej zawiera miesa tyle, co...whiskas :( Kupilam ze 2 razy, zanim przeczytalam na ulotce. Oczom uwierzyc nie moglam, nawet tu o tym pisalam. Na dodatek nie smakuje.
Obrazek

Carmi

Od: Czw lut 15, 2007 13:39

Post » Pon cze 25, 2007 15:21

dziekuje za odp. :D

może ktoś jeszcze pomoże? pogrupować tą listę? ;)

Hills ma małe chrupki czy duze? :wink:

Anheles

Od: Nie lip 23, 2006 19:53

Post » Pon cze 25, 2007 18:54

Anheles pisze:Hills ma małe chrupki czy duze? :wink:

takie w sam raz by sobie pogryzc. :) Na pewno nie male, co mi odpowiadalo, bo moja kicia malych chrupek jak RC w ogole na oczy widziec nie chciala. A jak brzydka Pani wmieszala jej suche RC (bo szkoda by sie zmarnowalo) z jakas puszka, to zaraz mala alergia zaprotestowala :(
Wydaje mi sie, ze hills ma wlasnie jedne z tych wiekszych z karm dla kociat.
Obrazek

Carmi

Post » Pon cze 25, 2007 19:23

A mój Gruś zajada suchą karmę biomill,mastery,rc ,surowe mięsko wołowe,puszeczki gimpet.Bardzo jest zadowolony :catmilk:

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon cze 25, 2007 19:54

biamila pisze:A mój Gruś zajada suchą karmę biomill,mastery,rc ,surowe mięsko wołowe,puszeczki gimpet.Bardzo jest zadowolony :catmilk:

co kot to obyczaj :lol: Moja jako male kocie nie chciala ruszyc np. gotowanej piersi z kurczaka z ryzem. Miesko wolowe to jak ma humor :)

Ale ryba.......w jakiejkolwiek postaci, byle by pachnialo rybka, jakakolwiek...kot az oczy zezuje na miske/puszke ze szczescia, jak mu dam powachac i wlacza mu sie mruk :lol:
Jest takim rybnym maniakiem, ze zje cokolwieko, co tylko zmiesza jej sie z kawalkiem tunczyka czy jakiejs kociej rybiej puszki :lol: Nawet wmieszane witaminki jej nie znichecaja :lol:

No ale z sucha to trzeba niestety eksperymentowac. Wydalam wiecej pieniedzy na rozne suche w pierwszym miesiacu jej pobytu u nas, niz w ostanich 3 :lol: No i niestety, nie ma co sie sugerowac smakami innych forumowych kotow, bo kazdy, tak jak czlowiek, lubi co innego. Ja wyprobowalam z 6 czy 7 roznych suchych, az dalam sobie spokoj i zakupilam sobie na zapas 4kg smierdzacego hillsa w Polsce :roll: Po wyjsciu kota z toalety zakladamy klamerki na nosy i jakos dalej zyjemy :twisted:
Obrazek

Carmi

Post » Pon cze 25, 2007 21:58

A jak to jest dla kociaczków z Gimpetem suchym? jest oki? :wink:
I Iams oraz Sanabelle? :wink:

Anheles

Post » Wto cze 26, 2007 11:07

mam pytanie dotyczace Sheby dla kociąt - to jest w tabeli, nigdzie takiej nie widzialam, zawsze pisze, ze dla doroslego kota. tak samo z gourmet, jak to sie nazywa i gdzie mozna dostac?
a co do royal canin kitten - mam zamiar kupic chociaz strasznie dorgie, co o tym myslicie?

the-lovecats

Od: Czw cze 14, 2007 13:32

Post » Wto cze 26, 2007 11:18

Witam! Sheba posiada karmy tylko dla dorosłych kotów, tak samo jak Gourmet Gold (4% mięsa, czasami 8%...). Są to karmy zdecydowanie za drogie jak na swoją jakość (choć te 4 nowe Sheby nie są najgorsze-tylko-cena powala). Hmm...mój kot nie cierpi Royala, po prostu go nie ruszy i koniec. Myślę, że z karm w podobnej cenie co Royal Canin Kitten, lepiej kupić Hill's Kitten (70% mięsa) lub Acanę. Według mnie jeszcze bardzo dobrą karmą jest Biomill, tylko cena jest wyższa.

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pon lip 02, 2007 12:39

W niedzielę mamy już mieć naszego rudzielca, właśnie robię moje pierwsze zamówienie w Animalia.pl :spin2:

Kochani, powiedzcie, czy oprócz suchej karmy typu kitten kupować mokrą (dla 2-miesięczniaka)? Jak wybrałam z listy pozycję "dla kociąt", to nic nie wyskoczyło - czyli albo maluchy mokrego nie jedzą, albo mokre jest dla wszystkich - pewnie ta druga wersja, ale chciałabym się upewnić. Poratujecie?

obsydianowy gargulec

Od: Nie maja 06, 2007 20:40

Post » Pon lip 02, 2007 12:54

obsydianowy gargulec pisze:Kochani, powiedzcie, czy oprócz suchej karmy typu kitten kupować mokrą (dla 2-miesięczniaka)? Jak wybrałam z listy pozycję "dla kociąt", to nic nie wyskoczyło - czyli albo maluchy mokrego nie jedzą, albo mokre jest dla wszystkich - pewnie ta druga wersja, ale chciałabym się upewnić. Poratujecie?

Ależ są mokre dla kociąt:
http://animalia.pl/sklep.php?firma=&prz ... t=0&kat=37
Ja pewnie będę pierwsza, bo kocinia przyjedzie w piątek (tfu tfu) :D ale gratuluję :!:
Naszej małej kupiłam RC babycat, gerbera dla niemowląt (indyk) i kupiłam jej piersi z kurczaka. Może jak będziemy u weta, to nabędę jakąś puszkę na próbę w przywetowym zoologiku.

anabell

Od: Nie lut 18, 2007 20:49

Post » Pon lip 02, 2007 12:54

Z mokrego dla kociąt jest animonda carny kitten (ok. 95% mięcha), animonda vom feinsten kitten (ok. 30% mięsa) oraz animonda rafine soupe kitten. Dla kociąt z mokrych karm to jeszcze miamor, hill's. Gratuluję zakocenia i pozdrawiam :D

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pon lip 02, 2007 12:57

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi! :)

obsydianowy gargulec

Od: Nie maja 06, 2007 20:40

Post » Wto lip 03, 2007 17:47

Chciałam się jeszcze raz poradzić jeszcze cosik odnośnie karmy Best Choice Kitten & Junior Cat oraz Mastery Kitten
- czy są dobrymi karmami i jakiej wielkości i kształtu są chrupki?
i to samo w przypadku Iamsa Kitten :)
z góry dziękuje za odp. :)

Anheles

Post » Wto lip 03, 2007 18:49

wczoraj szczepiłam moje kiciaki i na stole u weta lezała ulotka (juz nie dyskutowałam z nim, bo siedzialysmy w gabinecie jak zwykle ponad normę i pomyslalam ze tu zapytam) z jakąs nieznaną mi karma o nazwie
CiCi
z tyłu czytam - "wszystkie produkty marki Cici opracowane sa na podst wieloletnich doswiadczeń naszych ekspertów - dietetykow lekarzy weterynarii i najnowszej wiedzy o zwierzętach , itp "
Czy ktoś już tym karmi???
Jest mokre, suche i zwirki

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Czw lip 05, 2007 12:10

co się bardziej opłaca kupić na początek
http://www.allegro.pl/item209534395_roy ... 4_4kg.html

http://www.allegro.pl/item210243118_roy ... 4_2kg.html
ktoś kupował coś dla swojego kota u tego sprzedawcy :?:

szyszunia

Od: Pt cze 29, 2007 12:57

[poprzednia][następna]