pre wieczór (o godz. 20.00) 179 mg/dl zwiększyłam dawkę insuliny do 1,6U i o godz. 22.00 podałam nieco pasty Calopet.
Dlaczego zwiększyłaś w tym przypadku dawkę insuliny?
niedziela 24.06
nie mierzyłam, a pre rano zamiast o 7.00 było o 10.00 - dawka pre rano i pre wieczór 1,6U. Mocz: glukoza 1000(+++) ketonów brak, ph 6,5
Moim zdaniem jest to dosyć nierozsądne, że nie mierzysz PRE, kiedy masz taką możliwość, ale decyzja należy do Ciebie.
Poniedziałek 25.06
pre rano 220 mg/dl , podałam dawkę 1,6U
Dla mnie 220 mg/dl przed podaniem insuliny to w zasadzie normalny wynik. Wielkim błędem byłoby jednak, gdyby ktoś podający caninsulinę wzorował się na tych wynikach. Dotyczy to tylko insuliny o przedłużonym czasie działania, a canisulina nie ma takich właściwości u kotów, choć jej się takie niekiedy przypisuje (informacja dla osób, czytających ten wątek).
próby rozwadniania mokrej karmy lub dokładania do jedzenia pasty uropet kończą się wyrzuceniem zawartości żołądka na podłogę, a więc nowa puszka musi bZauważyłam, że ph w moczu jest związane z ilością siusiań w ciągu doby, próbyć otworzona.
Być może, choć muszę przyznać, że osobiście zauważyłam, że ilość wypitej wody ma wpływ na ciężar właściwy. Odczyn zależy raczej od podawanego pokarmu, ale kto wie. Może Twoje spostrzeżenia są uzasadnione. Muszę na ten temat więcej poczytać.
Wycofuję z diety Matyldy puszkę Feline Porta 21 kurczak w sosie własnym, zwyczajnie przestała mieć na nią ochotę. Postanowiłam zastąpić ją surową wołowiną lub indykiem.
Na noc zabieram suchą dyżurną karmę, w dzień stoi cały czas.
Nie znam karmy feline Porta 21. Jeśli to Matyldzie nie smakuje, to chyba nie jest takie rewelacyjne. Na noc też bym nic nie zostawiała.
Co sądzisz o tych wynikach, czy nie zaryzykowałam, kiedy przy pre rano 220 mg/dl dałam dawkę 1,6U ?
Zaryzykowałaś już w sobotę wieczorem, kiedy podałaś Matyldzie 1,6 U przy wyniku 179/mg/dl, a jeszcze do tego nie zmierzyłaś w niedzielę rano PRE. Udało się, isulina jednak płata różne figle, a tego niestety nie można przewidzieć. Poziom glukozy może być przy następnym PRE taki sam, wyższy lub niższy.
Wyniki są ogólnie bardzo dobre, choć byłabym nieco ostrożniejsza i robiłabym regularnie pomiary przed podaniem insuliny. Wiem, co mi odpiszesz, ja jednak nieustannie do tego zachęcam.
Śliczne dzięki za pomoc w wprowadzeniu dzienniczka pomiarów Matyldy do podpisu, bez Twojej pomocy nie dałabym rady.
Cieszę się, że tak ładnie to wyszło, ale można, jeśli byś chciała, jeszcze jedną rzecz poprawić. Zamiast całego adresu linku możesz wpisać jedynie tylko Twój indywidualny tekst

Pozdrawiam serdecznie