(a łyżka na to) -NIEMOZLIWE

zdrowieje dziewczynka

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
Tym razem nie Myszaka, lecz Poli!!!
Nasyczała na mnie, potraktowała pazurami i na dodatek ugryzła
iwona_35 pisze:CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
bardzo nam przykro, ale czas gwarancji mija po 24 godzinach....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
iwona_35 pisze:aha i mój TŻ znów mi bułki posmarował taka ilością masła że tego jeść się nie da![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ide po łyżeczkę i będe ściągać
CoToMa pisze:iwona_35 pisze:CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Femka pisze:CoToMa pisze:iwona_35 pisze:CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To już słyszałam
Wasze koty powinnyście oddawać z talonem do apteki na plastry, wodę utlenioną, jodynę, a może i nawet nici chirurgiczne![]()
aha, jeszcze krople nasercowe...[/quote]
CoToMa, zgadzam się z Tobą bez dwóch zdań. Dziś w wątku Milusi napisałam, jak kocinka mnie potraktowała w swojej "anielskości"![]()
iwona_35 pisze:Femka pisze:CoToMa pisze:iwona_35 pisze:CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To już słyszałam
Wasze koty powinnyście oddawać z talonem do apteki na plastry, wodę utlenioną, jodynę, a może i nawet nici chirurgiczne![]()
CoToMa, zgadzam się z Tobą bez dwóch zdań. Dziś w wątku Milusi napisałam, jak kocinka mnie potraktowała w swojej "anielskości"![]()
Bardzo mi przykro, w umowie tego nie było
![]()
Trzeba zawsze bardzo uwaznie czytac, co się podpisuje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jak to u nas mówią:teraz to po ptokach
Femka pisze:iwona_35 pisze:Femka pisze:CoToMa pisze:iwona_35 pisze:CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To już słyszałam
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
u nas też tak mówią![]()
a ja umowy nie podpisywałam... Milusia jest u mnie na czarno i nielegalnie
iwona_35 pisze:Femka pisze:iwona_35 pisze:Femka pisze:CoToMa pisze:iwona_35 pisze:CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To już słyszałam
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
u nas też tak mówią![]()
A tak na prawde to ja nie wiem wogóle o jakim kocie mówimy, mi nic na ten temat niewiadomo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Femka pisze:iwona_35 pisze:Femka pisze:iwona_35 pisze:Femka pisze:CoToMa pisze:iwona_35 pisze:CoToMa pisze:A ja znowu w sprawie reklamacji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To już słyszałam
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
u nas też tak mówią![]()
A tak na prawde to ja nie wiem wogóle o jakim kocie mówimy, mi nic na ten temat niewiadomo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nooooo, teraz to mnie naprawdę wnerwiłaś![]()
dzisiaj po południu Milusia ląduje w pociągu do Katowic z kartką na szyi: JESTEM MILUSIA SZUKAM IWONKI![]()
![]()
![]()
nie będzie mnie podgryzał jakiś ogon niewiadomego pochodzenia![]()
Jaaga pisze:Może ktoś mógłby zrobić ulotki dotyczące sterylizacji kotów z podkreśleniem korzyści finansowych(to dociera do świadomości większości ludzi) i uświadomieniem, że schronisko często dla kociąt oznacza śmierć. Takie ulotki panie ze schroniska mogłyby rozdawać wszystkim przynoszącym kocięta.
Jaaga pisze:Ja teraz z trochę innej beczki.
Wczoraj mama rozmawiała ze znajomą kobietą, która mieszka w pobliżu schroniska. Skarżyła się mamie, ze ma teraz dwa mioty kociąt od jednej kotki. Kilkumiesieczne i następne maleńkie. Powiedziała, ze zaniesie je wszystkie do schroniska. Ponoć na jej ulicy wszyscy mają w domach i w ogrodach całe stada kotów, oczywiście głównie kociąt i regularnie odnoszą je do schronu. Czyli większość kociąt schroniskowych pochodzi z pobliskich ulic.
Jaaga pisze:Ja teraz z trochę innej beczki.
Wczoraj mama rozmawiała ze znajomą kobietą, która mieszka w pobliżu schroniska. Skarżyła się mamie, ze ma teraz dwa mioty kociąt od jednej kotki. Kilkumiesieczne i następne maleńkie. Powiedziała, ze zaniesie je wszystkie do schroniska. Ponoć na jej ulicy wszyscy mają w domach i w ogrodach całe stada kotów, oczywiście głównie kociąt i regularnie odnoszą je do schronu. Czyli większość kociąt schroniskowych pochodzi z pobliskich ulic. Tym ludziom wcale nie przeszkadza wysłuchiwanie całodobowego skowytu zamkniętych w schronisku psów. Nie działa na ich wyobraźnię, a naprawdę w niektóre noce trudno spać z tego powodu.
Na pytanie czemu nie wysterylizuje kotki, kobieta nie potrafiła odpowiedzieć. Moja mama starała się ją przekonać, że jednorazowy zabieg wyjdzie taniej niż odchowanie kolejnych miotów. Ten argument trochę przemówił do wyobraźni tej pani, ale nie jestem pewna, czy zdecyduje się na zabieg.
Może ktoś mógłby zrobić ulotki dotyczące sterylizacji kotów z podkreśleniem korzyści finansowych(to dociera do świadomości większości ludzi) i uświadomieniem, że schronisko często dla kociąt oznacza śmierć. Takie ulotki panie ze schroniska mogłyby rozdawać wszystkim przynoszącym kocięta. Tamta pani była święcie przekonana, że jeśli odniesie małe do schronu, to szybciutko ktoś je stamtąd zabierze i że ludzie czekają na takie maluchy. Była w szoku, że jest inaczej. Jakoś nie pomyślała, ze mogą umrzeć. Tak niestety myśli wielu ludzi, a pracownicy schroniska odbierają zwierzaki i nie próbują nawet uświadamiać tych osób.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 112 gości