Śpij Elfiku [*] ;( / Irenka w DT :) szukamy domu!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 25, 2007 9:11

Jutro pojde z aparatem to obfocymy Irenke :)

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Pon cze 25, 2007 14:05

czekamy na fotki,czekamy na fotki :D

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon cze 25, 2007 15:55

szukamy domciu dla pięknej Irenki!

biamila

Post » Pon cze 25, 2007 18:38

Hopsiamy na pierwszą!

biamila

Post » Pon cze 25, 2007 19:02

Ja też czekam na foteczki, baaardzo niecierpliwie :D

Jeśli chodzi o finanse, to na zapłacenie za szpital już wystarczy. Co prawda konkretnie dla Irenki i Elficzka nie uzbierała się cała kwota, brakuje ponad 600,00 zł., ale był okres kiedy żaden zwierzak z Korabiewic nie był w szpitalu, a aukcje na Allegro wystawiałam cały czas, to co wtedy się uzbierało jest na takiej "ogólnej skarpecie" i można z tego dołożyć. Razem wystarczy, a nawet trochę zostanie :D Szczegółowe rozliczenia są na http://www.forum.dajmudom.pl/viewforum.php?f=7
Proponuję, żeby wszystkie bazarki, które trwają w tej chwili przeznaczyć na DT, a jeżeli na koncie Vivy pojawią się jeszcze wpłaty dla Irci będzie można z tych pieniędzy kupić karmę albo zapłacić za weta. Natomiast to co zostanie na tej "skarpecie ogólnej" chciałabym przeznaczyć na inne koty w potrzebie. Nadal w DT jest Domino, Dixi i Ziutka, być może tam też będzie potrzebne wsparcie. Poza tym dostałam info, że 15 działkowcom grozi schronisko, ponieważ karmicielki nie stać już dłużej na zakup karmy :cry: Koty są wykastrowane, zdrowe i mają zapewnioną stałą opiekę. Myślę, że chyba lepiej pomóc teraz niż czekać, aż w schronisku zachorują... Wieczorem założę oddzielny wątek i tam napiszę więcej, ale ciekawa jestem Waszego zdania, więc już teraz sygnalizuję problem.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pon cze 25, 2007 19:17

:ok:

biamila

Post » Pon cze 25, 2007 20:56

Irenka ma fochy... popołudnie przespała na narożniku... kolacji nie ruszyła... siedziała pod stolikiem i jak Spacja do niej podeszła to poprychała na nią... więc pacyfistka Spacja odeszła na bezpieczną odległość... Zmorka cały czas pilnie obserwuje co robi Irenka... a Irenka uruchomiła ogon i macha nim cały czas... nawet nie chce miziania... myślę, że stresuje sie nową sytuacją... ale co tam... będzie oki :D :D :D

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon cze 25, 2007 22:05

BAJKA-BB pisze:Ja też czekam na foteczki, baaardzo niecierpliwie :D

Jeśli chodzi o finanse, to na zapłacenie za szpital już wystarczy. Co prawda konkretnie dla Irenki i Elficzka nie uzbierała się cała kwota, brakuje ponad 600,00 zł., ale był okres kiedy żaden zwierzak z Korabiewic nie był w szpitalu, a aukcje na Allegro wystawiałam cały czas, to co wtedy się uzbierało jest na takiej "ogólnej skarpecie" i można z tego dołożyć. Razem wystarczy, a nawet trochę zostanie :D Szczegółowe rozliczenia są na http://www.forum.dajmudom.pl/viewforum.php?f=7
Proponuję, żeby wszystkie bazarki, które trwają w tej chwili przeznaczyć na DT, a jeżeli na koncie Vivy pojawią się jeszcze wpłaty dla Irci będzie można z tych pieniędzy kupić karmę albo zapłacić za weta. Natomiast to co zostanie na tej "skarpecie ogólnej" chciałabym przeznaczyć na inne koty w potrzebie. Nadal w DT jest Domino, Dixi i Ziutka, być może tam też będzie potrzebne wsparcie. Poza tym dostałam info, że 15 działkowcom grozi schronisko, ponieważ karmicielki nie stać już dłużej na zakup karmy :cry: Koty są wykastrowane, zdrowe i mają zapewnioną stałą opiekę. Myślę, że chyba lepiej pomóc teraz niż czekać, aż w schronisku zachorują... Wieczorem założę oddzielny wątek i tam napiszę więcej, ale ciekawa jestem Waszego zdania, więc już teraz sygnalizuję problem.

Oczywiście, że trzeba pomóc innym jak jest taka potrzeba. Narazie Ircia ma jedzonko, wet też narazie nie będzei potrzebny (odpukac) więc stoimy dobrze. Jak pisałam zostało zrobienie badań na grzybka ale to za jakiś czas.
A tak z ciekawości...ta 15 to będzei szukanie domków czy raczej zakup karmy zeby karmicielki miały co dawac?

Tiris

Post » Pon cze 25, 2007 22:14

Tiris pisze:A tak z ciekawości...ta 15 to będzei szukanie domków czy raczej zakup karmy zeby karmicielki miały co dawac?

I jedno i drugie, ale raczej zakup karmy. To dorosłe koty, niektóre już starsze i po przejściach, więc z domkiem dla piętnastki będzie bardzo, bardzo trudno. Właśnie przymierzam się do założenia wątku.

Bardzo się cieszę, że Irenka już prawie zdrowa, tylko szkoda, że humorek nie dopisuje. Trzymam kciuki, żeby jutro była bardziej pogodna :D
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto cze 26, 2007 2:00

Założyłam wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62009 Proszę zajrzyjcie, podnieście. Spróbujmy uratować te koty przed schronem, to najgorsze co może je spotkać...
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto cze 26, 2007 5:19

Mam nadzieję,ze Irci minie jak troszkę się przyzwyczai :D Irciu uprasza się o nie prychanie na rezydentów!

biamila

Post » Wto cze 26, 2007 8:48

skaczemy po domuś i zapraszamy do oglądania foteczek,które dziś będą zamieszczone,a na które z nieukrywaną niecierpliwością czekamy. :D

biamila

Post » Wto cze 26, 2007 9:43

Irenki tu nie ma 8O to jakis inny kot jest...zaokrągliły się nieco boczki...obrosły futerkiem...Irenka jest raczej taką dominatorką :roll:

Zdjęcia będą wieczorem...czekajcie :)

Kolejne rozliczenie:
z 33 zł które zostały dziś wydała 8 zł na żwirek i kurczaka dla panienki.
czyli zostało 25.

A jak dzisiaj szukałą czegoś pomiędzy oparciami tapczanu to myślałam, że padnę ze śmiechu :ryk: :ryk: :ryk:

Tiris

Post » Wto cze 26, 2007 9:47

Do wieczora jeszcze tyle czasu :? Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę jak Irenka wypiękniała 8)
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto cze 26, 2007 13:45

Irenka całą sesję zdjęciową miała... a wogóle to humorzasta panienka... zwiedza domek... prycha na Spację... nie zwraca uwagi na Zmorkę... ogon jej lata jak wiatrak... zostawiłam je, niech się same dogadują... w końcu będą rozrabiać... RAZEM... :D :D :D

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

[poprzednia][następna]