Moderator: Estraven
Femka pisze:daj adres, to Ci wyślę
CoToMa pisze:Femka pisze:daj adres, to Ci wyślę
to było do mnie? już podaję, bo jeszcze sie rozmyślisz!
polzer@math.uni.opole.pl
Femka pisze:CoToMa pisze:Femka pisze:daj adres, to Ci wyślę
to było do mnie? już podaję, bo jeszcze sie rozmyślisz!
polzer@math.uni.opole.pl
a niby do kogo? kto teraz płacze, że tłuszczyk chce obejrzeć?![]()
![]()
![]()
już się biorę za wysyłkę
Femka pisze:wysłałam niezłą paczuszkę fotekoglądaj i podziwiaj moją piękną księżniczkę
CoToMa pisze:Przyszo aż 6 maili
Fotki bossskie, niektóre widziałam na forum.
Na tym z myszką ma niezłą minkę.
Na jednym boczki faktycznie niezłe, a może ona jest w ciąży, tylko nic o tym nie wiesz![]()
Ale najbardziej mi się podoba ziewająca i w koszyczku![]()
![]()
Femka pisze:CoToMa pisze:Przyszo aż 6 maili
Fotki bossskie, niektóre widziałam na forum.
Na tym z myszką ma niezłą minkę.
Na jednym boczki faktycznie niezłe, a może ona jest w ciąży, tylko nic o tym nie wiesz![]()
Ale najbardziej mi się podoba ziewająca i w koszyczku![]()
![]()
na ten temat to nawet poczucia humoru nie mam![]()
![]()
![]()
przecież ja wiem, że ona jest cudna. jestem tak na jej punkcie zakręcona, że strach
Georg-inia pisze:Femka, dostałam Twoje PW.
Przewlekły stan zapalny jak najbardziej może skutkować stałymi zmianami w płucach, może doprowadzić do częściowego zwłóknienia tkanki płucnej, ale po wyleczeniu zapalenia - włóknienie już nie postępuje. Uszkodzenie tkanki płucnej wyjdzie na rtg, przynamniej pozwoli określić, czy takowe w ogóle występuje. Jeśli zdjęcie nie da jednoznacznego obrazu, trzeba je powtórzyć, ewentualnie, jeśli płuca są częściowo niepowietrzne - obraz wyjdzie też na usg. (przy powietrznych płucach nie ma sensu usg, bo sonda widzi tylko tkanki "twarde", powietrza nie zobaczy).
Z wyników krwi można odczytać, czy jest podejrzenie nowotworu, ale trzeba zrobić specjalnie ukierunkowane badanie, natomiast ze zwykłych badań może wyjść czy jest stan zapalny w organiźmie, czy go nie ma. Klemens miał problem z płucami od samego początku pobytu u nas, a wyniki ogólne miał w porządku.
Nie panikuj póki cozróbcie rtg Milusiowych płucek, a jeśli będzie jakieś podejrzenie, że nie jest to li i jedynie skutek przebytego stanu zapalnego z przeszłości, można też zrobić biopsję i dać wycinek na histopatologię i mikrobiologię.
Co do leków, nie możesz dawać małej w zastrzykach? czasem mimo wszystko zwierzak mniej się stresuje kujkami niż lekami wpychanymi dopyszcznie... wiem po Klemensie, zastrzyki (bardzo bolesne) przyjmuje z dobrodziejstwem inwentarza, przy podawaniu do pyszczka - był horror
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 427 gości