Mole - dom wariatów - Jeszcze jeden okruszek - dla sylwii k.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 23, 2007 17:55

To ja dopiszę swoje. Jestem ostatnio na takim etapie,że życzenie może być tylko jedno: żeby każdy odnalazł swoją życiową drogę i żeby radością z jej odnalezienia dzielił się z innymi !
Mam nadzieję,że domowe paprotki też mogą by magiczne w ten wyjątkowy wieczór(chociaż moje są tak maltretowane przez Kicię,że nie zdziwię się jak będą udawać najzwyczajniejsze na świecie).ładnie je przeproszę, a życzenie wypowiem na wszelki wypadek.

Kłaczek:]

Od: Śro mar 07, 2007 14:36

Post » Sob cze 23, 2007 20:06

Wpisujemy zyczenia...
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Sob cze 23, 2007 20:15

To ja sobie życzę,żeby naprawiło się to, co się zepsuło ,żeby nie było coraz gorzej tylko coraz lepiej,żeby ludzie,których łączy jeden cel potrafili tylko na tym celu się skupiać,bez wzajemnych złośliwości,bez kłótni i wywyższania się.

Przepraszam za takie uzewnętrznienie się,ale to jest jedyne,o czym w tej chwili mogę myśleć.... :(

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Sob cze 23, 2007 20:21

Żeby każdy znalazł swoje szczęście, spokój ducha i własne miejsce na ziemi... a każdy zwierzak dom, pełną miskę i kogoś kto go będzie kochał zawsze..

I żebym miała już tę @#$^^%$ obronę za sobą.. sen mi z powiek spędza..

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Sob cze 23, 2007 21:04

A ja proszę o łaskę zapomnienia, abym mogła sobie wybaczyć i odzyskać radość życia, bym mogła się cieszyć z tego co mam. Aby moja kicia Zuzia, tam z za Tęczowego Mostu patrzyła ma mnie bez żalu, że równo rok temu tak bardzo ją zawiodłam.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob cze 23, 2007 22:06

Przepraszam, ze mnie nie było - czytałam "Skrzydłaka"
Zyczenia? - Niech on przyleci do Polski - nasze koty tez zasługują na szczęscie ...inne zwierzaki także..
A drugie zyczenie? _ żeby Caty miała tyle sily i ochoty, żeby uszcześliwiac koty, ale i nas - a jak nas uszczęśliwic? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Caty dobrze wie

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Sob cze 23, 2007 22:58

niech Kwiat Paproci,
który jasno
pomiędzy czernią liści świeci
sprawi, by wszyscy,
choc na chwilę
stali się
niby małe dzieci
Aby na nowo świat odkryli
i nim blask kwiatu
rankiem zgaśnie
w tę noc jedyną
noc magczną
wierzyli w cuda, w miłość, w baśnie...

Nad moim ogrodem wisi piękna, biała chmura z dziurą w środku. W dziurze - gwiazda. W paprociach - świetliki.
Myślę sobie - przecież niebo na nami jest to samo. Popatrzcie w niebo. może ktoś pozdrawia, może ktoś roztacza nad nami skrzydła.
Wychodzę teraz, zbyt pięknie, aby spać. noc jest dłuuuuuuga.
Popatrzę na miasteczko ze szczytu wzgórza. Jesli Salomea nie śpi - to jeszcze się załapię na kielicha.
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Sob cze 23, 2007 23:08

Patr77 pisze:I żebym miała już tę @#$^^%$ obronę za sobą.. sen mi z powiek spędza..

Przed baaardzo wielu laty, na chwilę przed moim wejściem do sali, na obronę pracy magisterskiej, jedna z moich koleżanek, która coś do mnie mówiła, a ja nie mogłam się skupić ze zdenerwowania na słuchaniu, złapała mnie za klapy marynarki od kostiumu i powiedziała: "Słuchaj, to tylko pół godziny wstydu i tytuł na całe życie"..

Pół godziny później przyznałam jej rację.. :twisted:

Trzymam kciuki za Ciebie.. Będzie dobrze.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob cze 23, 2007 23:22

A ja mam takie życzenie w tę Noc Świętojańską, żeby ci wszyscy, co dobrze się bawią, a do tej zabawy niezbędny jest im huk i upiorny hałas, zauważyli, że są obok nich zwierzaki, które tę ich zabawę przypłacają godzinami spędzonymi pod łóżkiem, pod szafą, pod kanapą...

Właśnie TŻ wyjął spod kanapy naszą najmłodszą kotkę, a ja przed chwilą przekonałam naszą najstarszą, że już może spokojnie wyjść spod łóżka.

A nad moimi paprociami latał sobie, jak nigdy nic, świetlik... Świetliki nie mają uszu :wink:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Nie cze 24, 2007 0:12

Moje zyczenie pewnie sie nigdy nie spełni,ale chciałabym bardzo żeby świat był tak piekny jak bajusie Caty.
Zeby nikt nie głodował,zeby dosłownie wszyscy ludzie szanowali i kochali Zwierzeta.Żeby schrony dla Zwierząt świeciły pustkami.
A świetliki tańczą w blasku księzyca i gwiazd.
Mogłabym tak siedzieć w ogrodzie całą noc i podziwiać te śliczne świecące istotki :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie cze 24, 2007 0:23

Nie będę orginalna: żeby ludzie byli lepsi, milsi. Żeby nie gonili tak za pieniędzmi, pracą - żeby mieli czas przystanąć, popatrzeć na baraszkujące zwierzęta, spiewające ptaki. Żeby potrafili pochylic się nad małym kwiatem i zachwycić się jego pięknem. Żeby znależli czas dla dzieci, starszych, rodziny .....
A moje takie najbardziej skryte, prywatne życzenie, co je w sercu noszę to ja dzisiaj gwiazdom powiem. Może tam Skrzydłak je usłyszy i zaniesie dalej- wyżej.
Idę teraz szukać kwiatu paproci - może mi się przyśni.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Nie cze 24, 2007 18:28

Żeby...
żeby były domy dla zwierzaków, przyjazne ludzkie ręce i ciepłe serca, ludzi tak otwartych, jak ci z twoich opowieści, Caty...
I żeby do ciebie szczególnie dobry los sie uśmiechał, zachęcony myślami twoich czytelników :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Nie cze 24, 2007 18:30

Najkrótsza noc w roku - za nami. Mam nadzieję, że każdy odnalazl swój kwiat.
Że zagubione zwierzęta wrócą do domów, że nasze mniejsze i większe smutki i kłopoty przemienią się w radość...bo przeciez wierzymy, że oprócz świata, który nachalnie wciska się nam do domów z ekranów telewizorów, pierwszych stron gazet jest jeszcze inny, basniowy. I chociaz nie każdy umie o nim opowiedziec, to każdy, jesli tylko che może być jego częścią, może zamieszkać w magicznej szafie, rozmawaiać ze zwierzętami, zatrzymac się na moment w podziwie dla najmniejszego stworzenia, najmniejszwego kwiatu.
I chociaz jestesmy na tym wątku wirtualnie, to pewnie zdarza się nam chodzić ulicami tych samych miast, patrzec na ten sam księżyc, wzruszać się pięknem czerwcowych nocy...Kto dzisiaj o północy wyjdzie przed dom i pomyśli o przyjaciołach z szafy ?
A baja kiedy - przed czy po północy ?
:D
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie cze 24, 2007 18:32

Siean pisze:Żeby...
żeby były domy dla zwierzaków, przyjazne ludzkie ręce i ciepłe serca, ludzi tak otwartych, jak ci z twoich opowieści, Caty...
I żeby do ciebie szczególnie dobry los sie uśmiechał, zachęcony myślami twoich czytelników :)

Siean - a jeśli w przystępie wzruszenia Twoimi zyczeniami powiem, że własnie dzięki Waszym myślom i Waszej obecności potrafię się uśmiechać ? Że pomagacie mi płynąć przez Mare Triste dnia codziennego ? to co wtedy, Siean ?
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie cze 24, 2007 18:41

A tutaj prezent od "mroznej załogi" , która w składzie mój syn et consortes spędziła noc na wiankach nad Wisłą... Nawiasem mówiąc próbuję nakłonić " mroczną zalogę " aby pokazała swoje oblicze, ale...ciężka i żmudna to praca :twisted:

Obrazek
Obrazek

Obrazek

caty

[poprzednia][następna]