Ocean's 13, Jeden kociak odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 22, 2007 15:33

koci katar odpada a te maluchy kocie czarne w jakim wieku sa?? bo jesli mniej wiecej w wieku moich maluchów to moge je wziąsc:)
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pt cze 22, 2007 15:36

Myślę, ze na to pytanie najlepiej odpowie Ci Mysza (ale to pewnie jutro odpowie bo dziś jest za miastem)
Chyba są większe...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt cze 22, 2007 16:21

moje maluchy sa w moim podpisie teraz sa na buletlce jeszcze i już powoli ucza sie jeśc z miseczki. obrze było zeby niewiele się różniły wiekowo. Jutro jade do schronu w Gliwicach zobaczymy co tam sie swieci.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pt cze 22, 2007 18:50

Formica - dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy!
Ale co do domów stałych, to mam inne zdanie. Co złego w tym, że Kasia wzięła kociaka od razu do domu stałego (nr 13)? I nie była osobą z forum. Jesli ma czas, żeby zajmować się takim maluchem i ma trochę doświadczenia w tym temacie, to po co tymczas? Uważam, że skoro dom tymczasowy może sobie z czymś poradzić, to i dom stały też... A że chętną osobę trzeba przepytać to i przy jedzących kotach trzeba :wink:
(A tak na marginesie, to jak wyłowiłam swoje pierwsze maluchy z rowu, to nie miałam żadnego doświadczenia, a one miały jakieś 2 dni raptem... i wyrosły na piekne, zdrowe kociska, pod opieką moją i równie niedoświadczonej Asi i PSoty)

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Sob cze 23, 2007 9:06

Ja wczoraj oddałam kochaną trikolorkę do domku stałego... W pięć dni tak się pzywiązałam do niej że aż się popłakałam, takie cudowne z niej było kocisko. Myślę że poszła do dobrego domku, bo miłego pana, jego żony i ich 3 letniej koteczki, która przez właścicieli była znaleziona i wykarmiona prawie od urodzenia, także praktykę mają co do kotków :lol:
Mi i jej samonemu braciszkowi jest smutno bez niej :oops: ale myślę ze będzie jej bardzo dobrze! :D
Obrazek

KociaCiocia

Od: Wto lis 23, 2004 14:50

Post » Sob cze 23, 2007 9:40

kociaki rozchodzą się jak świeże bułeczki :lol: (szkoda, że 9-tygodniowe kotki już takie rozchwytywane nie są...)
Czy tri poszła do tych ludzi, co mieli ode mnie dzwonić? tak z ciekawości pytam

morisowa

Post » Sob cze 23, 2007 11:53

Niusy z życia Elvisa ( mojego:P nie Króla Rock'n'rolla :P ) :
Elvisio, nie chce juz sypiać w swoim wielkim pudle, jedynie czasami. Tak to sypia ze mną na kudłatej poduszce:) No a po 6 rano budzi mnie smyrając po policzku łapką i mówi że głodny :) no to je:) A jada już z miseczki:) nie chciał tylko mleczka z miski pić, więc butelką:) ...a dziś rano odkryłam, że podłąćzył się do miski z woda mojego psa...chyba chce być dorosły i przerzuca się na wode :P zatem pije i mleko i wode:) na co ma ochotę:) Sam już chodzi do kuwety, z reguły po posiłkach;) Do jedzenia tez nie trzeba go namawiać, za to musze nieco pilnowac czy Saba mu nie zjada, bo ostatnio przyłapałam ja na dojadaniu po nim ;)
Zatem wszystko w porządku:)

katarzynka87

Od: Wto cze 19, 2007 11:36

Post » Sob cze 23, 2007 17:39

Oby tak dalej :ok:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Sob cze 23, 2007 19:05

:cry:
oddałam dziś ostatnie oceanki :cry:
to znaczy: :D ale jednak, pusto i smutno. Bo jak było 13cie, to kilka mniej to była ulga. Ale tą ostatnią trojkę miałam czas najbardziej polubić. I przez dwa tygodnie widziałam jak rosna, jak się uczą, rozwijają.... kochane maluchy.
12tka pojechala do domu stałego. Będzie miała dobrze, jesteśmy w kontakcie.
Zuzię i Bazyla zawiozłam do dt na Ursynowie. Serca, czasu i fachowości im nie zabraknie. A przy okazji zrozumiałam czemu ludzie kupują rasowe koty. Tam były dwa boskie MCO :1luvu: pierwszy raz na żywo widziałam to cudo :oops:

morisowa

Post » Sob cze 23, 2007 22:17

Formica, kociaki miały trzy tygodnie jak je zabrałyśmy, nie mają ich nadal, rosną przecież ;)

Z tego co wiem wszystkie już samodzielnie jedzą, a z butli są dokarmiane. Te domki, które nia mają czasu na takiego maluszka czekają, aż ten podrośnie, a te co mają czas i możliwości już swojego kociaka dostały.

morioswa, szylkrecia od KociajCioci pojechałą do pana Mariana, z maila jego kontakt miałam, dzwonił i dzwonił uparcie po nią :)

Z tego co się orientuję, to domów stałych szukają dwie kotki u noveny (pod Toruniem), dwa kocurki w Zalesiu i jeden kocurek u Kasi (W-wa)
Dobrze kojarzę? Nie było mnie dwie doby to mogę się mylić ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie cze 24, 2007 14:33

no właśnie, ja Tofika odpieram w sierpniu, jak ze szczepieniami co będę musiała od razu zrobić?, kastracja wiem- ale później jak skończy 6 miesięcy

Foxik

Od: Pon sty 22, 2007 19:49

Post » Pon cze 25, 2007 9:28

Bardzo proszę WSZYSTKIE DOMKI CZASOWE o aktualizację! :)
Prosze o PW z info który kociak jeszcze szuka domu, który zaklepany itd
Jeżeli są zdjęcia - proszę o zdjęcia

Jeszcze raz pragnę podziekować DCC za pomoc!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon cze 25, 2007 9:37

Tri nr 5 pojechała wczoraj do domku stałego :)

Nr 3 nadal szuka.Fotki jak zrobię to wstawię :D

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Pon cze 25, 2007 13:47

super novena :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 25, 2007 22:13

Wysłałam Tajdzi aktualizację i ... znów zmiany :lol:
Jutro 10tka jedzie do stałego domu.